رسپی

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه حلیم گیاهی بسیار خوشمزه با بهترین دستور تهیه

حلیم یک غذای سالم و مقوی است که با مواد مختلف درست می‌شود. انواع معروف آن شامل حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم هستند.

حلیم خانگی غذایی بسیار مغذی است که با گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند و گندم تهیه می‌شود. برای درست کردن حلیم خانگی خوشمزه و کشدار رعایت نکاتی مهم است. با ما همراه باشید.

دستور تهیه چند مدل حلیم گندم مجلسی و کشدار برای صبحانه

1 – حلیم مرغ و بلغور

مواد لازم :

  • مرغ ۳۰۰ گرم
  • بلغور گندم ۱ پیمانه
  • شیر ۲ پیمانه
  • نمک به مقدار لازم

دستور تهیه :

  1. مرغ و بلغور گندم را بپزید.
  2. بعد از پخته شدن مرغ، استخوان‌های آن را در آورده و گوشت آن را ریز کنید.
  3. زمانی که حلیم روی حرارت ملایم است، شیر را اضافه کنید.
  4. حلیم به آرامی غلیظ می‌شود و قابلیت لازم را می‌گیرد.
  5. می‌توانید حلیم را بدون شیر نیز درست کنید، اما با شیر خوشمزه‌تر می‌شود.
  6. به جای مرغ می‌توانید از گوشت گوسفند یا بوقلمون استفاده کنید.

separator line

2 – حلیم ماش و کلم قمری یک حلیم جدید

این نوع حلیم برای افرادی که از خوردن گوشت پرهیز می‌کنند مناسب است.

مواد لازم:

  • ماش ۲ پیمانه
  • خورده برنج ۱ پیمانه
  • کلم قمری یک عدد متوسط
  • سبزی (گشنیز، جعفری، مرزه، شوید) ۵۰۰ گرم
  • نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری به مقدار لازم
  • روغن زیتون به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. کلم قمری و سبزیجات را به خوبی خرد کنید.
  2. ماش که از شب قبل خیس کرده‌اید را به همراه برنج خورده، کلم و سبزیجات خرد شده و سایر مواد در یک قابلمه مناسب بریزید.
  3. آب اضافه کنید تا مواد را بپوشاند و بگذارید با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم بپزد تا آب آنها کاملاً تبخیر شود.
  4. سپس مواد را به خوبی بکوبید و با روغن زیتون سرو کنید.

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

3 – حلیم عدس

مواد لازم :

  • گوشت سردست ۵۰۰ گرم
  • عدس ۱۰۰ گرم
  • برنج ۳ قاشق سوپخوری
  • پیاز سرخ کرده ۱ پیمانه
  • کشک و روغن و نمک و فلفل و گردو و نعنا خشک به مقدار لازم
  • پیاز ۲ عدد

دستور تهیه:

  1. در یک قابلمه، گوشت و مقداری پیاز بریزید و بگذارید بپزد. وقتی نیم‌پز شد، عدس خیس کرده را اضافه کنید.
  2. بعد از 10 دقیقه برنج خیس شده را هم اضافه کنید و بگذارید مواد به خوبی بپزند.
  3. سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط کنید.
  4. دو لیوان آب یا آب‌گوشت، نمک و فلفل را روی مواد بریزید و ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و گه‌گاه هم بزنید تا حلیم جا بیفتد و کشدار و غلیظ شود.
  5. ظرف را از روی حرارت برداشته و با کشک مخلوط کنید و در ظرف سرو بکشید.
  6. روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده و بعد سرو کنید.

“““html

روش دیگر:

  • عدس را جداگانه بپزید، سپس برنج را اضافه کنید تا نرم شود و بعد با هم مخلوط کنید.
  • گوشت را هم بعد از پختن ریز کنید و با مواد دیگر ترکیب کنید تا با هم بپزند و به‌هم بچسبند.
  • در آخر، کشک را اضافه کنید.

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)

separator line

4 – حلیم نخود

مواد لازم :

  • گندم پوست کنده سه پیمانه
  • نخود یک پیمانه
  • آب گوشت یک لیتر
  • دارچین و شکر به مقدار لازم
  • روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم

دستور تهیه :

این غذا با وجود طعم خوب و مغذی بودنش، هرگز بسیار مورد توجه قرار نگرفته است. امیدوارم بعد از یک بار امتحان، جزو غذاهای محبوب شما شود.

  1. گندم و نخود را بهتر است از شب قبل خیس کنیم و سپس هر کدام را به‌طور جداگانه بپزیم.
  2. حالا گندم و نخود را با هم مخلوط می‌کنیم و آب گوشت را به آن اضافه کرده و با گوشت‌کوب برقی یا دستی خوب می‌کوبیم.
  3. وقتی حلیم به خوبی آماده شد، آن را در ظرف سرو می‌ریزیم و رویش را با روغن ذوب شده، دارچین و شکر تزئین می‌کنیم.

نکــته:

اگر آب گوشت نداشتید، می‌توانید از دو عدد عصاره گوشت استفاده کنید.

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

5 – دستور تهیه حلیم نذری

مواد لازم:

  • گوشت : ۹ کیلو (ران گوسفند یا نرمه گوساله)
  • بلغور گندم: تقریبا ۱۷ کیلو
  • شکر و دارچین: به مقدار لازم
  • نمک: ۳۰۰ گرم
  • روغن محلی: به مقدار لازم

دستور تهیه :

* این مقدار مواد برای ۱۰۰ نفر کافی است.
* حلیم یا هلیم از غذاهای سنتی ایرانی است که به صورت خانگی یا رستورانی تهیه می‌شود و برای نذری ماه محرم، سحر و افطار در ماه رمضان و صبحانه استفاده می‌شود.

  1. ابتدا گوشت را داخل قابلمه‌ای پر از آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد، کف گوشت را مرتب بگیرید.
  2. بلغور گندم را تمیز کرده و بشویید و در قابلمه دیگری با مقدار زیادی آب بپزید (برای هر نفر ۳ تا ۴ پیمانه آب لازم است).
  3. در طول پختن بلغور، همیشه آن را هم بزنید تا ته نگیرد، زیرا بلغور گندم خیلی زود ته نشین و سنگین می‌شود.
  4. پس از اینکه بلغور خوب پخت، آن را در سبد آبکش کنید و با پشت ملاقه کمی آب جوش روی آن بریزید تا صاف شود و کمی دانه‌های بلغور باقی بماند.
  5. سپس قابلمه را روی شعله بگذارید، گوشت پخته شده را ریز کنید و به بلغور اضافه کنید، سپس نمک را اضافه کرده و شعله را متوسط کنید.
  6. حلیم را به‌طور مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  7. برای تزئین، از روغن محلی، شکر و دارچین استفاده کنید.

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه حلیم بادمجان با ۵ روش اصولی + عکس

“““html

دستور پخت ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با رضیم

حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس

separator line

۶ – دستور تهیه حلیم شیر

مواد لازم :

  • گندم: ۴۰۰ گرم
  • برنج: ۱۰۰ گرم
  • گوشت سردست یا گردن: ۵۰۰ گرم
  • سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
  • شیر: ۱ لیتر
  • خامه: ۲۰۰ گرم
  • نمک، دارچین، شکر: به مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. گندم و برنج را که ۱۲ ساعت قبل خیس کرده‌اید، با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پخته‌شود. سپس نیمی از آن را با گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن له کنید.
  2. گوشت را با یک عدد پیاز، مقداری فلفل و ۱ لیتر آب روی حرارت بگذارید تا پخته‌شود.
  3. بعد از یک ساعت، مرغ را اضافه کنید تا گوشت و مرغ خوب بپزند. وقتی آب آن گرفته شد، آن را ریش کرده و به گندم اضافه کنید و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده‌شود.
  4. به‌تدریج شیر را اضافه کنید تا حلیم کشدار و نرم‌ شود.
  5. نمک را اندازه کنید، سپس خامه را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
  6. روی حلیم را با شکر و دارچین تزئین نمایید.

نکات:

  • در برخی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزئین می‌کنند و در این صورت شکر حذف می‌شود.
  • در تهران حلیم با گوشت بوقلمون رایج است.
  • اگر می‌خواهید حلیم‌تان صاف باشد، بهتر است به جای گندم پوست‌کنده از بلغور گندم استفاده کنید.
  • اگر بخواهید حلیم دانه‌دار باشد، آن را داخل چرخ نریزید.
  • برای گرفتن سبوس گندم، قبل از ترکیب گندم با گوشت، آن را از صافی رد کنید.
  • برای جلوگیری از بوی زهم گوشت، می‌توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا کنید (می‌توانید نخود را هم با مواد کوبید).

دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس

separator line

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا