دستور تهیه طبخ ۶ مدل حلیم گندم سنتی و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه حلیم گیاهی بسیار خوشمزه با بهترین دستور تهیه
حلیم یک غذای سالم و مقوی است که با مواد مختلف درست میشود. انواع معروف آن شامل حلیم شیر، حلیم بادمجان و حلیم گندم هستند.
حلیم خانگی غذایی بسیار مغذی است که با گوشت مرغ، بوقلمون یا گوسفند و گندم تهیه میشود. برای درست کردن حلیم خانگی خوشمزه و کشدار رعایت نکاتی مهم است. با ما همراه باشید.
دستور تهیه چند مدل حلیم گندم مجلسی و کشدار برای صبحانه
1 – حلیم مرغ و بلغور
مواد لازم :
- مرغ ۳۰۰ گرم
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- شیر ۲ پیمانه
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه :
- مرغ و بلغور گندم را بپزید.
- بعد از پخته شدن مرغ، استخوانهای آن را در آورده و گوشت آن را ریز کنید.
- زمانی که حلیم روی حرارت ملایم است، شیر را اضافه کنید.
- حلیم به آرامی غلیظ میشود و قابلیت لازم را میگیرد.
- میتوانید حلیم را بدون شیر نیز درست کنید، اما با شیر خوشمزهتر میشود.
- به جای مرغ میتوانید از گوشت گوسفند یا بوقلمون استفاده کنید.
2 – حلیم ماش و کلم قمری یک حلیم جدید
این نوع حلیم برای افرادی که از خوردن گوشت پرهیز میکنند مناسب است.
مواد لازم:
- ماش ۲ پیمانه
- خورده برنج ۱ پیمانه
- کلم قمری یک عدد متوسط
- سبزی (گشنیز، جعفری، مرزه، شوید) ۵۰۰ گرم
- نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری به مقدار لازم
- روغن زیتون به مقدار لازم
دستور تهیه:
- کلم قمری و سبزیجات را به خوبی خرد کنید.
- ماش که از شب قبل خیس کردهاید را به همراه برنج خورده، کلم و سبزیجات خرد شده و سایر مواد در یک قابلمه مناسب بریزید.
- آب اضافه کنید تا مواد را بپوشاند و بگذارید با حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم بپزد تا آب آنها کاملاً تبخیر شود.
- سپس مواد را به خوبی بکوبید و با روغن زیتون سرو کنید.
3 – حلیم عدس
مواد لازم :
- گوشت سردست ۵۰۰ گرم
- عدس ۱۰۰ گرم
- برنج ۳ قاشق سوپخوری
- پیاز سرخ کرده ۱ پیمانه
- کشک و روغن و نمک و فلفل و گردو و نعنا خشک به مقدار لازم
- پیاز ۲ عدد
دستور تهیه:
- در یک قابلمه، گوشت و مقداری پیاز بریزید و بگذارید بپزد. وقتی نیمپز شد، عدس خیس کرده را اضافه کنید.
- بعد از 10 دقیقه برنج خیس شده را هم اضافه کنید و بگذارید مواد به خوبی بپزند.
- سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط کنید.
- دو لیوان آب یا آبگوشت، نمک و فلفل را روی مواد بریزید و ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و گهگاه هم بزنید تا حلیم جا بیفتد و کشدار و غلیظ شود.
- ظرف را از روی حرارت برداشته و با کشک مخلوط کنید و در ظرف سرو بکشید.
- روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده و بعد سرو کنید.
“““html
روش دیگر:
- عدس را جداگانه بپزید، سپس برنج را اضافه کنید تا نرم شود و بعد با هم مخلوط کنید.
- گوشت را هم بعد از پختن ریز کنید و با مواد دیگر ترکیب کنید تا با هم بپزند و بههم بچسبند.
- در آخر، کشک را اضافه کنید.
4 – حلیم نخود
مواد لازم :
- گندم پوست کنده سه پیمانه
- نخود یک پیمانه
- آب گوشت یک لیتر
- دارچین و شکر به مقدار لازم
- روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم
دستور تهیه :
این غذا با وجود طعم خوب و مغذی بودنش، هرگز بسیار مورد توجه قرار نگرفته است. امیدوارم بعد از یک بار امتحان، جزو غذاهای محبوب شما شود.
- گندم و نخود را بهتر است از شب قبل خیس کنیم و سپس هر کدام را بهطور جداگانه بپزیم.
- حالا گندم و نخود را با هم مخلوط میکنیم و آب گوشت را به آن اضافه کرده و با گوشتکوب برقی یا دستی خوب میکوبیم.
- وقتی حلیم به خوبی آماده شد، آن را در ظرف سرو میریزیم و رویش را با روغن ذوب شده، دارچین و شکر تزئین میکنیم.
نکــته:
اگر آب گوشت نداشتید، میتوانید از دو عدد عصاره گوشت استفاده کنید.
5 – دستور تهیه حلیم نذری
مواد لازم:
- گوشت : ۹ کیلو (ران گوسفند یا نرمه گوساله)
- بلغور گندم: تقریبا ۱۷ کیلو
- شکر و دارچین: به مقدار لازم
- نمک: ۳۰۰ گرم
- روغن محلی: به مقدار لازم
دستور تهیه :
* این مقدار مواد برای ۱۰۰ نفر کافی است.
* حلیم یا هلیم از غذاهای سنتی ایرانی است که به صورت خانگی یا رستورانی تهیه میشود و برای نذری ماه محرم، سحر و افطار در ماه رمضان و صبحانه استفاده میشود.
- ابتدا گوشت را داخل قابلمهای پر از آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد، کف گوشت را مرتب بگیرید.
- بلغور گندم را تمیز کرده و بشویید و در قابلمه دیگری با مقدار زیادی آب بپزید (برای هر نفر ۳ تا ۴ پیمانه آب لازم است).
- در طول پختن بلغور، همیشه آن را هم بزنید تا ته نگیرد، زیرا بلغور گندم خیلی زود ته نشین و سنگین میشود.
- پس از اینکه بلغور خوب پخت، آن را در سبد آبکش کنید و با پشت ملاقه کمی آب جوش روی آن بریزید تا صاف شود و کمی دانههای بلغور باقی بماند.
- سپس قابلمه را روی شعله بگذارید، گوشت پخته شده را ریز کنید و به بلغور اضافه کنید، سپس نمک را اضافه کرده و شعله را متوسط کنید.
- حلیم را بهطور مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- برای تزئین، از روغن محلی، شکر و دارچین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه حلیم بادمجان با ۵ روش اصولی + عکس
“““html
دستور پخت ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با رضیم
حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس
۶ – دستور تهیه حلیم شیر
مواد لازم :
- گندم: ۴۰۰ گرم
- برنج: ۱۰۰ گرم
- گوشت سردست یا گردن: ۵۰۰ گرم
- سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
- شیر: ۱ لیتر
- خامه: ۲۰۰ گرم
- نمک، دارچین، شکر: به مقدار لازم
دستور تهیه:
- گندم و برنج را که ۱۲ ساعت قبل خیس کردهاید، با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پختهشود. سپس نیمی از آن را با گوشتکوب برقی یا مخلوطکن له کنید.
- گوشت را با یک عدد پیاز، مقداری فلفل و ۱ لیتر آب روی حرارت بگذارید تا پختهشود.
- بعد از یک ساعت، مرغ را اضافه کنید تا گوشت و مرغ خوب بپزند. وقتی آب آن گرفته شد، آن را ریش کرده و به گندم اضافه کنید و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیدهشود.
- بهتدریج شیر را اضافه کنید تا حلیم کشدار و نرم شود.
- نمک را اندازه کنید، سپس خامه را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
- روی حلیم را با شکر و دارچین تزئین نمایید.
نکات:
- در برخی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزئین میکنند و در این صورت شکر حذف میشود.
- در تهران حلیم با گوشت بوقلمون رایج است.
- اگر میخواهید حلیمتان صاف باشد، بهتر است به جای گندم پوستکنده از بلغور گندم استفاده کنید.
- اگر بخواهید حلیم دانهدار باشد، آن را داخل چرخ نریزید.
- برای گرفتن سبوس گندم، قبل از ترکیب گندم با گوشت، آن را از صافی رد کنید.
- برای جلوگیری از بوی زهم گوشت، میتوانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا کنید (میتوانید نخود را هم با مواد کوبید).