رسپی

دستور تهیه عدسی ساده با سبزیجات خوشمزه و مجلسی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه سوپ عدس ساده با سبزیجات خوشمزه و مجلسی

سوپ عدس یکی از ۶ سوپ برتر و خوشمزه در دنیا است که به خاطر تنوع در پخت، به شکل‌های مختلف تهیه می‌شود. عدس یک ماده بسیار مغذی است و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی شناخته می‌شود.

در روزهای سرد سال، نمی‌توانید بدون سوپ عدس باشید. این سوپ به قدری خوشمزه و متنوع است که هر آشپز دستور خاص خود را برای تهیه آن دارد. شما می‌توانید هر چیزی که دوست دارید به سوپ عدس‌تان اضافه کنید، از انواع سبزیجات گرفته تا سس‌های مختلف.

طرز تهیه سوپ عدس خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

خوراک عدسی، یکی از غذاهای شناخته شده کشور ماست و در واقع نوعی سوپ عدس به شمار می‌رود، نه یک خورش. سوپ عدس در تمام دنیا با نان سرو می‌شود و به همین دلیل بسیار سیر کننده است. اگر به دنبال یک رژیم غذایی پر فیبر هستید یا می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، خوراک عدس می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

در کشور ما سه نوع عدس معمول است که دو نوع برای سوپ و خورش و یکی برای تهیه عدس پلو استفاده می‌شود. بیایید این ۳ نوع عدس را به‌طور خلاصه بررسی کنیم.

انواع عدس و نحوه استفاده از آنها

عدس قهوه‌ای

این نوع عدس، رایج‌ترین نوع عدس است که به عنوان عدسی نیز شناخته می‌شود. رنگ آنها از قهوه‌ای مایل به خاکی تا سیاه متغیر است و معمولاً طعمی ملایم و عطری شبیه خاک دارند. این عدس‌ها لبه‌های باریکی دارند و شکل کاملاً گرد نیستند. پختن آنها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و به خوبی شکل خود را حفظ می‌کنند. این نوع عدس بیشتر برای خوراک و سوپ مناسب است.

عدس سبز

این عدس ممکن است رنگ سبز یا قهوه‌ای داشته باشد. ظاهر خوش فرمی دارد و لایه بیرونی آن براق است. بر خلاف نوع قبلی، کاملاً گرد و کمی درشت‌تر از عدس قهوه‌ای است. طعم آن قوی و کمی فلفلی است. عدس‌های سبز معمولاً برای پختن حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارند اما بافت نرم آنها حتی بعد از پخت نیز حفظ می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که این نوع عدس برای تهیه پلو، سالاد و برخی بغل بشقابی‌ها مناسب باشد.

دستور تهیه سوپ عدس خوش طعم و مقوی

عدس قرمز یا دال عدس

این نوع عدس، در بعضی مناطق به اشتباه به نام لپه قرمز شناخته می‌شود و رنگ آنها از طلایی تا نارنجی یا قرمز متغیر است. این نوع عدس طعمی شیرین و آجیلی دارد و زمان پخت آن حدود ۳۰ دقیقه است. این عدس هنگام پخت له می‌شود و برای تهیه سوپ و خوراک‌های هندی و جنوبی عالی است.

دستور تهیه عدسی ساده با سبزیجات خوشمزه و مجلسی (مرحله به مرحله)

هنگام خرید عدس توجه کنید که چه نوع عدسی می‌خواهید و همچنین بهتر است از یک نوع عدس استفاده کنید. من یک بار فقط به حرف فروشنده اعتماد کردم و عدس خریدم. وقتی بسته را باز کردم، متوجه شدم که عدس‌های سبز و قهوه‌ای با هم مخلوط شده‌اند و این باعث شد که پختن آنها دشوار شود و نتوانستم به درستی از آنها استفاده کنم.

دستور تهیه سوپ عدس خوش طعم و مقوی

طرز تهیه سوپ عدس با انواع سبزیجات

این سوپ با عدس سبز درست می‌شود زیرا می‌خواهیم شکل عدس در سوپ به خوبی مشخص باشد.

مواد لازم برای سوپ عدس با سبزیجات

۱/۴ پیمانه روغن زیتون فوق بکر
۱ عدد پیاز سفید یا زرد متوسط، خرد شده
۲ عدد هویج، پوست کنده و خرد شده
۴ حبه سیر، پوست کنده و ریز شده
۲ قاشق چایخوری پودر زیره
۱ قاشق چایخوری پودر کاری
۱/۲ قاشق چایخوری آویشن خشک
۱ قوطی بزرگ گوجه پخته
۱ پیمانه عدس سبز یا قهوه‌ای، پاک کرده، *خیسانده و شسته شده
۴ پیمانه عصاره سبزیجات
۲ پیمانه آب
۱ قاشق چایخوری نمک یا به میزان دلخواه برای طعم غذا
کمی فلفل قرمز خشک خرد شده

“““html

فلفل سیاه تازه پودر شده
۱ پیمانه کیل یا برگ کلم، به شکل نوارهای کوچک خرد شده
آب نصف یک عدد لیموی متوسط

دستور تهیه سوپ عدس خوش طعم و مقوی

مراحل تهیه سوپ عدس سبز گیاهی

روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. یک چهارم پیمانه روغن زیتون شاید خیلی به نظر برسد اما این مقدار به سوپ عدس مزه و عطر خوبی می‌دهد.
وقتی روغن گرم شد، پیاز و هویج خرد شده را به آن اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه آنها را تفت دهید تا نرم شوند. سپس سیر، زیره، پودر کاری و آویشن را اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه بپزید تا عطر آنها بیرون بیاید. بعد گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه بپزید و مرتب هم بزنید تا طعم‌ها بهتر شود.
حالا عدس، عصاره سبزیجات و آب را به قابلمه اضافه کنید. یک قاشق چایخوری نمک و مقداری فلفل قرمز خرد شده اضافه کنید. فلفل سیاه تازه پودر شده را هم اضافه کنید تا سوپ خوشمزه‌تر شود. حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید، سپس درب قابلمه را بگذارید و دما را کم کنید تا آرام بپزد. حدود ۳۰ دقیقه یا بیشتر بپزید تا عدس‌ها نرم شوند اما شکل خود را حفظ کنند.

۲ پیمانه از عدس‌ها را از سوپ بیرون بیاورید و در مخلوط‌کن بریزید. حواستان باشد دستتان نسوزد، می‌توانید روی در مخلوط‌کن یک حوله بگذارید. سوپ را خوب پوره کنید تا نرم و یکدست شود. حالا پوره عدس را به قابلمه برگردانید و برگ‌های کلم خرد شده را به آن اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه دیگر بپزید تا برگ‌ها به نرمی دلخواه شما برسند.
قابلمه را از روی حرارت بردارید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. با نمک و فلفل سیاه یا آب لیمو بیشتر، سوپ را بچشید تا به طعم دلخواهتان برسید. سوپ را بلافاصله سرو کنید و باقیمانده آن را می‌توانید تا ۴ روز در یخچال یا چندماه در فریزر نگه دارید.

دستور تهیه عدسی

نکات آشپزی در مورد سوپ عدس

قبل از پخت هر نوع عدس حتماً آن را بخیسانید تا بهتر بپزد و خوشمزه‌تر شود. در اینجا دلیل خیساندن عدس را برای شما توضیح داده‌ایم.

به جای کنسرو گوجه می‌توانید از گوجه فرنگی برشته شده در فر استفاده کنید. همچنین می‌توانید مقداری آب جوش روی گوجه‌ها بریزید و چند دقیقه نگه دارید، سپس پوست آنها را بگیرید و خرد کنید و به سوپ اضافه کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا