دستور تهیه غذای افغانی آشک خوشمزه و لذیذ (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه آشک گوشتی افغانی
آشک گوشتی یکی از غذاهای محبوب افغانستان است و طعم بسیار خوشمزهای دارد.
مواد لازم برای خمیر آشک گوشتی افغانی:
- آرد 500 گرم
- آب به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- تره 400 گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه خمیر آشک افغانی:
آرد را با آب ولرم، تخم و ۲۰ گرم روغن مایع و نمک مخلوط کنید و ورز دهید. سپس برای ۳۰ دقیقه بگذارید بماند. بعد از آن، تکههای کوچک از خمیر بردارید و آنها را نازک و صاف کنید، سپس به شکل مربعی یا گرد برش بزنید.
دستتان را با آب مرطوب کنید و یک طرف خمیر برش خورده را خیس کنید. کمی از مخلوط گوشت را در وسط آن بگذارید و سپس لبهها را محکم ببندید. گوشت را با نمک، سیر و ادویهها مزهدار کنید.
طرز تهیه آشک
مواد لازم برای آشک گوشتی افغانی برای ۴ نفر:
- ماست ۲ پیمانه
- سیر ۴ حبه
- لپه یا لوبیا ۱ استکان
- پیاز متوسط ۱ عدد
- گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آشک گوشتی افغانی:
لپه یا لوبیا را بشویید و در ظرفی بگذارید تا با آب بپزد و نرم شود. بعد از اینکه نرم شد، آب آن را عوض کنید.
پیاز را ریز خرد کنید و با روغن سرخ کنید. سپس گوشت را اضافه کرده و هم بزنید تا رنگ آن عوض شود. بعد رب، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویهها را اضافه کنید و کمی آب بریزید.
وقتی لوبیا یا لپه نرم شد، آن را به گوشت اضافه کنید (یادتان باشد آب آن را عوض کنید) و سپس آب بریزید تا مثل سس شود.
سیرها را پوست کنید و له یا رنده کنید و به ماست اضافه کنید.
آرد را در ظرفی ریخته و کمی نمک به آن اضافه کنید. به تدریج آب بریزید و خمیر را ورز دهید. دقت کنید که بیش از حد آب نریزید که خمیر شل نشود.
بر روی یک سطح تمیز آرد بپاشید، کمی از خمیر را بردارید و با وردنه صاف کنید. ضخامت خمیر باید مناسب باشد و سپس با قالب گرد برش بزنید.
تره را به خوبی بشویید و ریز خرد کنید و نمک به آن اضافه کنید.
یک تکه از خمیر که برش زدهاید را بردارید، کمی تره را وسطش بگذارید و لبهها را جمع کنید و ببندید. این کار را تکرار کنید.
در یک قابلمه متوسط آب بریزید و بگذارید بجوشد. سپس آشکها را به آب جوش اضافه کنید.
برای سرو این آشکهای خوشمزه، ابتدا ماست سیر را بریزید، سپس آشکها و در نهایت سس را روی آنها قرار دهید.
“““html
برای درست کردن آشکهای خوشمزه، حتما به نکات زیر توجه کنید:
- مقدار نمک و فلفل این غذا را بر اساس ذائقه خودتان تنظیم کنید.
- ضخامت خمیری که درست میکنید باید مناسب باشد؛ اگر زیاد ضخیم باشد، خمیر خواهد شد و اگر کم ضخیم باشد، سبزیها در آب جوش بیرون میریزند.
- برای اینکه لبههای خمیر به هم بچسبند، میتوانید با کمی آب آنها را مرطوب کنید، فقط به اندازهای که بچسبند.
- اندازه قابلمه و مقدار آبی که میریزید نیز باید مناسب باشد. اگر آب کم باشد، آشکها شفته میشوند، پس سعی کنید آب کافی بریزید.
- میتوانید آشکها را به چند مرحله در آب بیندازید.
دستور تهیه کباب ابریشمی، دسر خوشمزه افغانی
دستور تهیه آش گوشت و گوشت چرخکرده خوشمزه و مفید
دستور تهیه آش کشک خوشمزه و ساده
سبزی مخصوص آش، برگ مو