دستور تهیه فرنی فشکل از دسرهای خوشمزه استان گیلان (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه فرنی فشکل: دسر خوشمزه از گیلان
مواد لازم برای تهیه فرنی فشکل:
شکر: 200 گرم
برنج ایرانی: ۲۵۰ گرم
شیر: یک لیتر
آب: چهار پیمانه
پودر هل: نصف قاشق مرباخوری
تخم خرفه و پودر دارچین: به میزان لازم
مراحل تهیه فرنی فشکل:
برای شروع، برنج را در یک ظرف بگذارید و به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید. بعد از خیس خوردن، آن را چند بار بشویید و با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری گلاب در مخلوط کن بریزید. توجه کنید که گلاب زیاد نریزید، چون باعث میشود حالت کشداری برنج از بین برود.
سپس مخلوط را در یک ظرف بریزید و کمکم آب به آن اضافه کنید تا مواد خوب مخلوط شده و شبیه دوغ رقیق شوند. این مایع را در یک پارچه نازک با سوراخهای ریز بریزید و زیر آن یک کاسه بگذارید. دستتان را آرام حرکت دهید تا پارچه به داخل کاسه نرود.
پارچه را جمع کنید و فشار دهید تا شیره برنج خارج شود. این کار را ۲ تا ۳ بار تکرار کنید تا نشاسته کمی باقی بماند. حالا یک قابلمه مناسب را آماده کنید و روی حرارت قرار دهید. شیره به دست آمده را در قابلمه بریزید و با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. بعد از ۵ دقیقه که شیره داغ شد، کمکم شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که بوی خامی برنج گرفته شود، شکر و گلاب را به مخلوط اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سطح فرنی چروک شود. اگر دوست دارید طعمی بهتر بگیرد، میتوانید پودر هل هم اضافه کنید. حالا فرنی فشکل را از روی حرارت بردارید و سریعاً در ظرفهای آماده شده بریزید و با تخم خرفه و دارچین تزئین کنید.
نکته:
بعد از تهیه فرنی فشکل، میتوانید آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود و طعم بینظیرش را نسبت به فرنیهایی که با آرد برنج تهیه میشوند، احساس کنید.
در شیوه سنتی، بعد از هربار گرفتن شیره برنج، آن را در ظرفهای سفالی خاصی میسایید تا کشدار شود. اما چون این کار زمانبر و سخت است، شما میتوانید در همان ابتدا از مخلوط کن استفاده کنید تا به خوبی له شود.
منبع : گیلی شاپ