دستور تهیه قرمه سبزی با بادمجان غذای گیلانی خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه قورمه سبزی گیلانی
قورمه سبزی یکی از محبوبترین خورشهای ایرانی است که مورد علاقه بسیاری از ماست. بخصوص گیلانیها که به خوشخوراکی شناخته میشوند، یک نوع خاص از قورمه سبزی دارند که در آن از بادمجان و گوجه استفاده میشود.
این خورش از نظر طعم و مزه هیچ چیزی از قورمه سبزی اصلی کم ندارد. کافیست یک بار آن را امتحان کنید تا بادمجان و گوجه به جزئی جدانشدنی از قورمه سبزیتان تبدیل شوند. به این خورش قرمه سبزی گیلانی میگویند.
دستور تهیه قرمه سبزی گیلانی
مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی گیلانی:
- سبزی قورمه ۵۰۰ گرم (تره، گشنیز و جعفری به مقدار برابر و شنبلیله یکسوم مقدار آنها)
- گوشت خورشتی بدون استخوان ۵۰۰ گرم (یا ۶۰۰ گرم گوشت با استخوان، ترجیحاً گوسفندی)
- لیمو عمانی ۴ الی ۵ عدد
- لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز ۱/۳ لیوان
- پیاز داغ ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- آبغوره به مقدار لازم
- بادمجان کوچک و قلمی ۴ الی ۵ عدد
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور تهیه قرمه سبزی با بادمجان
دستور تهیه قرمه سبزی گیلانی:
ابتدا پیاز را ریز ریز خرد کرده یا رنده کنید و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد کرده و با پیاز سرخ شده روی شعله ملایم کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
بعد از تغییر رنگ گوشت، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و مجدداً کمی تفت دهید. سپس لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز را به گوشت اضافه کنید.
تا وقتی که گوشت نیمپز میشود، سبزی خرد شده را با روغن سرخ کنید. مراقب باشید که سبزی زیاد سرخ نشود چون ممکن است تلخ شود.
بعد از اینکه سبزی خوب سرخ شد و گوشت نیمپز شد، سبزی را به خورش اضافه کنید. لیمو عمانیها را نیز به مخلوط اضافه کنید. بعد از پختن لوبیا و گوشت، نمک و آبغوره را به خورش بیفزایید.
سپس بگذارید خورش با حرارت ملایم ادامه پخت را بگذراند تا جا بیفتد و آب آن کم شود. بادمجانها را که قبلاً تلخی آنها را گرفتهاید سرخ کنید و سپس گوجهها را نیز که کمی نمک زدهاید، سرخ کنید.
حالا خورشت شما به مرحله نهایی رسیده و آب آن کم شده است. فراموش نکنید راز خوشمزگی قرمه سبزی گیلانی آرام پختن و خوب جا افتادن آن است. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید تا کمی با آن قل بزنند و طعم بگیرند.
حال قورمه سبزی خوشمزه و گیلانی ما آماده است و وقتی آن را در ظرف سرو میریزید، گوجهها را هم روی آن بگذارید و آن را سر سفره ببرید. نوش جان!