دستور تهیه قلیه ترش خوشرنگ لرستان با طعمی بی نظیر (مرحله به مرحله)

“`html
قلیه ترش یکی از خورشتهای معروف ایرانی است که مربوط به شهر لرستان میباشد. شما میتوانید این خورشت خوشمزه محلی را به راحتی در خانه با گوشت خورشتی تهیه کنید. شاید با شنیدن نام قلیه، به یاد غذاهای جنوبی بیفتید، اما این قلیه مخصوص لرستان و مردم لری است.
خوب است که ما در غذاهای خود تنوع ایجاد کنیم و بیشتر به تهیه غذاهای سنتی کشور خود توجه کنیم تا این غذاها فراموش نشوند. این قلیه ترش است چون از تمرهندی در آن استفاده میشود. میتوانید در کنار قلیه ترش، سیبزمینی سرخکرده هم تهیه کنید. امروز در رضیم، طرز تهیه قلیه ترش را به شما آموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ترش لری
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیبزمینی: ۲ عدد
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق چایخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
تمرهندی: ۱۰۰ گرم
دستور تهیه قلیه ترش خوشمزه و سنتی لرستان
مرحله اول: تفت دادن پیاز
پیاز را پوست کنده و به شکل نگینی ریز خرد کنید. سپس در یک تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. در ظرف دیگری برنج را شسته و با کمی نمک خیس کنید. بعد از آن همه ادویهها را به همراه پیاز تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
گوشت را اضافه کنید و با پیاز و ادویهها تفت دهید. میتوانید از ابتدا نمک را اضافه کنید، چون این کار نهتنها باعث دیرپز شدن نمیشود بلکه پروتئین گوشت را نرم میکند. سپس رب را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم: پخت گوشت
پس از تفت دادن مواد، نوبت به اضافه کردن آب جوش است. درب قابلمه را ببندید و برای ۲ ساعت بگذارید تا گوشت بپزد. تمرهندی را با کمی آب ولرم خیس کنید و بعد از حل شدن، از صافی رد کنید تا فقط مغز آن بماند.
مرحله چهارم: تهیه خورشت قلیه ترش
بعد از پخت گوشت، رب انار و تمرهندی را به همراه یک سیبزمینی پوستکنده و مکعبی شده به خورشت اضافه کنید و بگذارید خورشت غلیظ و جا بیفتد. همچنین در همین حین دو عدد سیبزمینی را به سلیقه خود سرخ کنید و در نهایت به همراه خورشت، سیبزمینی سرخشده و برنج کته میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه قلیه ترش به روش اصلی
هرچه سیبزمینی پختهتر باشد، خورشت غلیظتر میشود.
ترشی این غذا بسته به سلیقه شماست و میتوانید آن را کم یا زیاد کنید.
آب خورشت باید حالت سس داشته باشد و غلیظ شود.
بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.