دستور تهیه قیمه نجفی به روش عرب ها (مرحله به مرحله)

دستور تهیه خورش قیمه نجفی (علاچی)
قیمهٔ نجفی که به نامهای قیمهٔ علاچی و قیمهٔ عربی نیز مشهور است، نوعی خورش محبوب در شهرهای نجف، بغداد، کاظمین، کربلا و دیگر نقاط عراق میباشد. این خوراک خوشمزه طرفداران زیادی دارد و به ویژه کسانی که به غذاهای گوشتی علاقهمندند از این غذای سنتی لذت خواهند برد. با ما همراه باشید.
دستور تهیه خورش قیمه نجفی مرحله به مرحله
مواد لازم برای خورش قیمه نجفی
- گوشت گوسفند 200 گرم
- نخود 200 گرم
- پیاز 2 عدد
- گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق غذاخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
قیمه نجفی – غذایی نذری ویژه ماه محرم
غذاهای نذری مانند قیمه نذری معمولاً به دلیل طعم و مزه خاصی که دارند بسیار لذیذ هستند و اگرچه از نظر طرز تهیه تفاوتی با غذاهای دیگر ندارند، اما غالباً به دل ما مینشینند. خورش قیمه نجفی یا عراقی یکی از غذاهای سنتی عراق و از محبوبترین غذاهای نذری در شهرهایی مثل کاظمین، کربلا و نجف است که در مراسم عزاداری حسینی پخش میشود. اگر هم در تهران ساکن هستید و هوس قیمه نجفی به سرتان زد، میتوانید در مراسم عاشورای دولت آباد شهر ری شرکت کنید تا از این غذای نذری خوشمزه بهرهمند شوید. حالا اگر محرم نبود چه؟ به سادگی میتوانید خودتان دستور تهیه قیمه نجفی یا علاچی را یاد بگیرید و در خانه تهیه کنید.
دستور تهیه خورش قیمه نجفی
- نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. یک پیاز را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت گوسفند خرد شده و نخودهای خیسخورده و کمی زردچوبه اضافه کنید.
- چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس 8 لیوان آب به مواد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید تا نخود و گوشت به آرامی بپزند.
- بعد از پختن گوشت و نخود، آب را از مواد جدا کنید و مخلوط گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شود.
- یک پیاز باقیمانده را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز سرخشده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوشرنگ شود.
- در این مرحله گوشت کوبیدهشده، آب گوشت، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه کرده و مخلوط کنید تا خورش به جوش بیاید.
- پس از به جوش آمدن، حرارت را ملایم کنید و چند دقیقه صبر کنید تا طعم مواد به هم برود. سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف کشیده و کره را روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.
نکتهی آخر
برای تهیه قیمه نجفی با لپه، کافی است به جای نخود از لپه استفاده کنید.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی