دستور تهیه لبوی خانگی با ۲ روش جدید (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لبو با چند روش مختلف برای شب یلدا
چغندر قند یا لبوی خوش رنگ و خوشمزه، پر از خاصیت است. این ماده غذایی شامل سدیم و پتاسیم است و میتواند از سرطان جلوگیری کند. لبو فیبر زیادی دارد و منبع خوبی از پروتئین است.
لبوی خام هم خواص ویژهای دارد. این ماده غذایی برای استخوانها و دندانها مفید است و سرشار از ویتامین K است که به انعقاد خون کمک میکند.
حتی عصاره لبو مغذی است. کسانی که احساس ضعف میکنند، بهتر است لبو بخورند تا انرژیشان را افزایش دهند. همچنین مصرف لبو میتواند فشار خون بالا را کاهش دهد.
حالا که با خواص لبو آشنا شدید، بهتر است دستور تهیه لبو را که در این مقاله برای شما آوردهایم، در روزهای سرد زمستانی یاد بگیرید.
دستور تهیه لبوی خانگی خوش رنگ و خوشمزه
روش اول : دستور تهیه لبوی خوشمزه روی گاز
لبو یا چغندر یک سمزدا عالی است و به بهبود کبد چرب کمک میکند. همچنین در هضم غذا مؤثر است و میتواند درد معده را کاهش دهد. لبو خاصیت ضد باکتری دارد.
اگر شما کمخون هستید، لبو برای شما بسیار مفید است. این ماده غذایی برای قلب و عروق مفید است و انرژی زا است. افرادی که مشکل خواب دارند، میتوانند از لبو استفاده کنند.
شاید باورتان نشود که لبو نه تنها شیرین است، بلکه میتواند به کاهش وزن هم کمک کند. قند طبیعی آن بیضرر است و میتوانید راحت آن را بخورید.
این ماده خاصیت ضد پیری و جوانسازی دارد. سعی کنید هر روز حداقل یک وعده لبو مصرف کنید.
مواد لازم برای پخت لبو خانگی
برای تهیه لبو به شکل خانگی، مواد زیادی لازم نیست. با ما در ادامه همراه باشید.
- لبو متوسط: 6 الی 7 عدد
- شکر: 5 قاشق غذاخوری
- آب: 7 الی 8 لیوان
دستور تهیه :
ابتدا لبوهای تازه و قرمز را تهیه کنید. آنها را بدون پوست بشویید.
سپس لبوها را در قابلمه گذاشته و شش لیوان آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا آرام بپزد.
بعد از دو یا سه ساعت، لبوها پخته میشوند. آنها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. شکر را به آبی که باقی مانده اضافه کنید و هم بزنید.
حلقههای لبو را داخل قابلمه قرار دهید تا شکر به آب لبو جذب شود و مقداری حرارت بدهید تا آب لبو غلیظ شود و به حالت شیرهای درآید.
لبوی شما آماده سرو است. آن را در ظرف بکشید و میل کنید.
روش دوم : دستور تهیه لبوی رژیمی در فر
- چغندر قرمز به مقدار لازم
- آب به مقداری که روی لبوها را بگیرد
- مقدار شکر طبق سلیقه
روش انجام کار :
چغندرها را بشویید و بدون پوست در آلومینیوم بپیچید. سپس چغندرها را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه قرار دهید تا نرم شوند.
این روش پخت رژیمی است و نیازی به شکر ندارد.
بهتر است چغندرها کوچک و سفت باشند تا لبی خوشمزهتری داشته باشید.
اگر چغندر بزرگ است، به مقدار آب بیشتری و زمان بیشتری برای پخت نیاز است.
فوت و فن شناسایی لبوی قرمز برای آب پز
چغندرهایی که استفاده میکنید باید سفت باشند. چغندرهای بزرگ معمولاً پوک و خالی هستند.
دو نوع چغندر در بازار وجود دارد: سفید و قرمز. در بازار چغندرهایی به رنگ بنفش تیره نیز پیدا میشوند.
برای خرید، بهتر است ناخن خود را روی چغندر بزنید. اگر ناخنتان به رنگ قرمز تیره درآید، آن چغندر برای پخت مناسب است. این نوع چغندر شیرین است و در پخت رنگ خود را حفظ میکند.
دستور تهیه پودر لبو
ابتدا لبو را پوست بگیرید و بشویید.
“““html
و به صورت ورقههای نازک در بیاورید.
در مایکروفر یا روی شوفاژ و بخاری خشک کنید. زمانی که خشک شد آن را با آسیاب پودر کنید و در شیشه مناسب نگهداری کنید.
این پودر را میتوانید به عنوان رنگ غذا استفاده کنید و مثل زعفران دم کنید یا در روغن تفت بدهید و روی پلو بپاشید.
از برگ و شربت چغندر غافل نشوید
شربت چغندر یکی از بهترین نوشیدنیهاست که به تقویت بدن و دفع سموم کمک میکند. برای تهیه شربت چغندر کافی است آب 3 تا 4 عدد چغندر خام را با آبمیوهگیری بگیرید و آن را با یک لیوان آب معدنی رقیق کرده و بنوشید.
اما توجه داشته باشید که حتی بهترین مواد غذایی هم اگر زیاد مصرف شوند میتوانند مضر باشند. بنابراین، خوردن بیش از حد لبو ممکن است برای معده مشکلساز شود و باعث دلپیچه شود.
اگر لبو را خیلی دوست دارید یا معده حساسی دارید، میتوانید چغندر را با مقداری عدس بپزید تا درد معده نداشته باشید.
قند ریشه چغندر (لبو) برای افراد مبتلا به دیابت مضر است. و به خاطر داشته باشید که برای پختن چغندر از ظروف آلومینیومی استفاده نکنید، چون آلومینیوم با مواد مغذی چغندر ترکیب میشود و ممکن است خوراکیتان را مسموم کند!
آب برگ چغندر هم بسیار مفید است. این آب برای درمان سردرد و دندان درد موثر است، و همچنین میتوانید دو تکه پنبه را به این آب آغشته کنید و روی چشمانتان قرار دهید تا قرمزی چشم را کاهش دهد.
تاثیر مصرف لبو در پیشگیری از سرطان
لبو سرشار از یک ماده مغذی گیاهی به نام بتالین (شامل رنگدانههای قرمز و نارنجی) است. دو نوع اصلی بتالین در لبو «بتانین» و «ولگازانتین» هستند که هر دو خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و سمزدایی دارند.
تحقیقات نشان میدهد که عصاره لبو میتواند از تشکیل تومورهای سرطانی در چندین نقطه از بدن جلوگیری کند.
بتانین موجود در لبو به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کرده و از سلولهای بدن محافظت میکند و این گونه از ابتلا به بیماریهایی مثل سرطان و پیری زودرس جلوگیری میکند.
تحقیقات بر روی سلولهای سرطانی نشان داده که ذرات بتانین میتوانند با کاهش آنزیمهای ملتهبکننده، رشد سلولهای تومور را کم کنند.
در این آزمایش سلولهای تومورهای کولون، شکم، عصب، ریه، سینه، پروستات و بافت بیضهای بررسی شدند. اگرچه خواص پیشگیری از سرطان لبو به طور کامل اثبات نشده، اما دانشمندان به طور مثبتتری به بررسی بتانین و سایر ترکیبات موجود در لبو ادامه میدهند تا بفهمند آیا لبو میتواند در پیشگیری و درمان انواع خاصی از سرطانها موثر باشد.
دستور تهیه دسر لبو متفاوت و خوشمزه ویژه مهمانی ها + فواید چغندر
دستور تهیه شیره چغندر + خواص شیره چغندر
مربای لبو: دستور تهیه مربای لبو با طعم بینظیر