دستور تهیه لرزونک مازندرانی در دو رنگ زعفرانی و ساده (مرحله به مرحله)

طرز تهیه لرزونک مازندرانی در دو رنگ زعفرانی و ساده
لرزونک یکی از دسرهای خوشمزه و جدید است که میتوانید برای سفرههای افطار تهیه کنید و از طعم جالب آن لذت ببرید. در این دسر از نشاسته استفاده میشود و میتوانید آن را در رنگها و طعمهای متفاوت آماده کنید تا سفره افطار شما زیباتر شود. میتوانید لرزونک را به یک رنگ و طعم خاص تهیه کنید یا چند رنگ و طعم مختلف داشته باشید. در ادامه طرز تهیه لرزونک را به شما آموزش میدهیم، با ما همراه باشید.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
نشاسته | ۲/۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ۸ قاشق غذاخوری |
آب | ۴ لیوان |
زعفران یا وانیل | به مقدار لازم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه لرزونک محلی
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
نشاسته را میتوانید از عطاریها تهیه کنید. آن را در ظرفی بریزید و آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاید. توجه داشته باشید که اگر نشاسته زیاد بجوشد، خاصیتش را از دست میدهد، پس خیلی نگذارید بجوشد.
در این مرحله میتوانید انتخاب کنید که از زعفران استفاده کنید و لرزونک زرد داشته باشید یا از وانیل استفاده کنید تا رنگ آن سفید یا شیری شود. حتی میتوانید پودر کاکائو اضافه کنید و لرزونک قهوهای تهیه کنید. همچنین میتوانید از هر سه گزینه استفاده کنید؛ انتخاب با شماست.
اگر قصد دارید یکی از این طعمها را انتخاب کنید، در این مرحله زعفران یا کاکائو را اضافه کنید. اگر از سه طعم استفاده میکنید، هرکدام را جداگانه به مواد اضافه کنید. بعد از اضافه کردن، مواد را به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود. گلاب را اضافه کنید یا اگر به طعم آن علاقه ندارید، میتوانید حذف کنید.
مرحله دوم: قالب زدن لرزونک
حالا مواد را در قالب دلخواه خود بریزید. اگر از قالب فلزی استفاده میکنید، آن را چرب کنید یا ۱۰ دقیقه قبل از ریختن مواد در فریزر قرار دهید تا بعد از ریختن، مواد به ظرف نچسبد و به راحتی جدا شود.
استفاده از قالبهای سیلیکونی بسیار راحتتر است. اگر نمیخواهید از قالب استفاده کنید، مواد را در یک ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا سفت شود. سپس آن را از ظرف خارج کرده و به شکلهای دلخواه برش دهید. برای تزئین هم میتوانید از گل محمدی استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه لرزونک
اگر لرزونک زعفرانی تهیه میکنید، میتوانید در آخر کار خلال بادام و پسته اضافه کنید.
نکته مهم این است که باید مدام مواد را هم بزنید تا به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم بزنید تا خامی نشاسته گرفته شود.
میتوانید این دسر را با خلالها و ترافلها تزئین کنید.
برای قالب میتوانید از قالبهای سیلیکونی و قالبهای ژله استفاده کنید.
بعد از تهیه دسر، آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خودش را بگیرد.
منبع : آشمزی