دستور تهیه ماهی شیر چگونه است؟ (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ماهی شیر چگونه است؟
ماهی شیر یکی از انواع ماهی با خواص فراوان است. این ماهی دارای گوشتی سفید و نرم است و میتوان آن را به شیوههای مختلفی آماده کرد. در ادامه طرز تهیه ماهی شیر به ۳ روش مختلف را معرفی میکنیم. اگر میخواهید طرز پخت این ماهی را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
در این مقاله طرز تهیه ماهی شیر را به ۳ روش زیر آموزش خواهیم داد:
- ماهی شیر سرخ شده
- ماهی شیر سوخاری
- ماهی شیر در فر
برای یادگیری هر یک از روشهای فوق با ما همراه باشید.
1. طرز پخت ماهی شیر سرخ شده
اولین و یکی از بهترین روشها برای تهیه ماهی شیر، سرخ کردن آن است. مواد لازم و مراحل پخت در زیر توضیح داده شده است.
مواد لازم : | میزان لازم : |
ماهی شیر | ۱ عدد |
گلپر | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا آب نارنج | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل پخت :
ابتدا ماهی را تمیز کنید و سپس بشویید.
مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را با گلپر مخلوط کرده و ماهی را به آن آغشته کنید.
تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید.
پس از داغ شدن روغن، ماهیها را به آرامی درون روغن قرار دهید.
پس از سرخ شدن یک طرف، ماهی را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
پس از سرخ شدن تمام برشها، روغن ماهیتابه را کم کنید و مقداری آبلیمو یا آب نارنج روی ماهیها بریزید.
حرارت را بسیار کم کنید، زیرا حرارت زیاد باعث سوختن آبلیمو یا آب نارنج میشود. بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید.
2. دستور تهیه ماهی شیر سوخاری
پخت ماهی شیر سوخاری بسیار آسان است و میتوانید غذایی خوشمزه تهیه کنید.
مواد لازم : | میزان لازم : |
---|---|
ماهی شیر | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
نمک | به میزان لازم |
آرد سفید | ۴/۳ لیوان |
آرد سوخاری | ۴/۱ لیوان |
فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر سیر | به مقدار لازم |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
آب لیمو | به مقدار لازم |
مراحل پخت :
ماهی را به ۶ قطعه مساوی تقسیم کنید و به خوبی تمیز کنید. سپس این قطعات را روی آبکش قرار دهید تا آب آنها کاملاً خارج شود.
پوست ماهی را جدا کنید. این مرحله اختیاری است، اما انجام آن باعث میشود که ماهی خوشمزهتر شود.
“““html
سوخاری طعم بهتری داشته باشد.
یک عدد پیاز را با استفاده از رنده ریز ریز کنید. پیازهای رنده شده را روی آبکش بگذارید و آب آن را بگیرید. سپس ماهی را به آب پیاز آغشته کنید.
در مرحله بعدی باید ادویههایی مثل نمک، فلفل، پودر سیر و پودر دارچین را روی ماهی بریزید تا طعم دار شود.
روی ماهیها سلفون بکشید و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت داخل یخچال باقی بماند.
۱۵ دقیقه قبل از پخت غذا، ماهیها را از یخچال بیرون بیاورید و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
ماهی را از مواد خارج کنید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
آرد سوخاری، آرد سفید، نمک و زردچوبه را داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
دو طرف ماهی را به آرد آغشته کنید و سپس دو طرف ماهی را در روغن سرخ کنید.
۳. طرز پخت ماهی شیر در فر
پخت در فر یکی دیگر از روشهای دستور تهیه ماهی شیر است. اگر زمان و حوصله کافی برای سرخ کردن ماهی را ندارید، این روش بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
زعفران | ۱ قاشق |
استیک شیر | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
خردل | ۱ قاشق |
کره | ۵۰ گرم |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
لیمو | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
مراحل پخت :
ابتدا سس روی ماهی را تهیه میکنیم. برای این کار مقداری کره را داخل ظرفی بریزید و سپس زعفران و خردل به آن اضافه کنید. بعد مقداری سیر را رنده کرده و همراه با جعفری خرد شده به مواد قبلی اضافه نمایید. در قدم بعدی آب دو لیمو تازه را به آن بچکانید. مواد را خوب مخلوط کنید تا سس کاملاً آماده شود.
یک ظرف بزرگ آماده کنید و داخل آن را با فویل بپوشانید. سپس پیازهای حلقه حلقه شده را روی ظرف بریزید.
ماهیها را روی پیازها قرار دهید. سپس سس آماده شده را روی ماهیها بریزید تا تمام سطوح ماهی کاملاً پوشانده شود.
فویل را از چهار طرف ببندید و ظرف را داخل فر قرار دهید.
اجازه دهید ماهیها به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد داخل فر پخته شوند.
منبع : مجله قرمز