رسپی

دستور تهیه متبک پلو محلی با ماهی هرمزگانی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

متبک پلو یکی از غذاهای محلی و خوشمزه جنوبی کشورمان، به ویژه هرمزگان است که شاید در شهرهای دیگر کمتر با آن آشنا باشند. این غذا ترکیبی از برنج و ماهی با طعم‌های مختلف و لذیذ است. فلفل سیاه، کشمش و لیمو عمانی طعم سرد ماهی، که پروتئین اصلی این غذا است، را متعادل می‌کند و ادویه‌جات و سیر عطر خوبی به برنج و ماهی می‌دهد، به طوری که طعم و عطر این غذا تا مدت‌ها در ذهن شما می‌ماند. در اینجا دستور تهیه متبک پلو را برای شما ارائه می‌دهیم.

با دنبال کردن دستور تهیه‌ای که در اینجا آمده است، می‌توانید این غذای جنوبی خاص و خوشمزه را در خانه درست کنید. متبک پلو انتخاب بسیار مناسبی برای روزهای سرد پاییز و زمستان است و همچنین درست کردن آن زمان زیادی نمی‌برد. در ادامه به طرز تهیه متبک پلو خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه متبک پلو

برای تهیه متبک پلو به مواد زیر نیاز است:

فیله ماهی: ۴۰۰ گرم
برنج: ۵ پیمانه
زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
ادویه: یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل: به میزان نیاز
پیاز: یک عدد
مغز لیمو عمانی خشک: یک چهارم پیمانه
روغن: به میزان نیاز

متبک پلو هرمزگانی

دستور تهیه متبک پلو هرمزگانی

برای تهیه متبک پلو، ابتدا برنج را به مدت ۴ تا ۵ ساعت در آب بخیسانید. سپس، ماهی را نمک زده و حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن، ماهی را بشویید و به آن زردچوبه، ادویه و فلفل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا ماهی به این مواد آغشته شود.
حالا یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۴ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. بعد از گرم شدن روغن، هر دو طرف ماهی‌ها را که ادویه زده‌اید، به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید و سپس آنها را از روغن خارج کنید.
پیاز را در قابلمه بریزید و به مدت ۷-۸ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. سپس ماهی سرخ شده را به قابلمه برگردانید و پودر لیمو عمانی یا فیله‌های پوست گرفته آن را روی ماهی بریزید.

بعد از حدود دو دقیقه، برنج را به قابلمه اضافه کنید و به اندازه ۶ پیمانه آب بریزید، به طوری که یک بند انگشت آب روی برنج باشد. سپس نمک غذا را تنظیم کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
از این moment به بعد، طرز تهیه به شکل تهیه کته ادامه پیدا می‌کند. یعنی شعله را زیاد کنید تا آب برنج تبخیر و جذب شود. پس از اینکه سطح آب و برنج هم‌سطح شد، شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید. حدود نیم ساعت صبر کنید تا برنج دم بکشد.
متبک پلو آماده است. قبل از سرو کمی روغن به غذا اضافه کنید و در صورت تمایل آن را با تربچه، گوجه‌گیلاسی، فلفل و چند برگ ریحان تزئین کنید. همچنین این غذا را با ترشی انبه سرو کنید تا طعم آن واقعاً دلچسب و بی‌نظیر شود.

نکات طلایی تهیه متبک پلو

با رعایت این نکات می‌توانید متبک پلوی مجلسی‌تری تهیه کنید:

می‌توانید در یک تابه کمی روغن ریخته و کشمش پلویی و پیاز داغ را در آن تفت داده و برای تزئین غذا استفاده کنید. همچنین می‌توانید در این مرحله پودر لیمو عمانی، فلفل قرمز، زیره و ادویه کاری را به مخلوط پیاز و کشمش اضافه کنید تا عطر و بوی غذا دو چندان شود.
در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق چای‌خوری پودر سیر نیز به غذا اضافه کنید.
همچنین می‌توانید از فیله تازه ماهی‌هایی مانند شیر، قباد یا راشگو استفاده کنید.
می‌توانید ادویه پلویی، جعفری یا ادویه مرغ را جایگزین ادویه ماهی کنید.
در صورت تمایل، همراه با پودر لیمو عمانی، می‌توانید جعفری ساطوری شده یا گوجه‌فرنگی نگینی نیز اضافه کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا