دستور تهیه مربا آلبالو به 3 روش آسان + ویدیو (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه مربای آلبالو
تابستان فصل میوههای خوشمزه است و درست کردن شربت و مربا از این میوههای خوشمزه مهارت خانمهای کدبانوی ایرانی محسوب میشود. مربای آلبالو یکی از محبوبترین مرباهای تابستانی است که در طول سال در وعده صبحانه و در برخی شهرها همراه با غذاهای خاص مصرف میشود.
مربای آلبالو دارای نکات مخصوصی است که با رعایت آن، مربای شما خوش رنگ و بدون شکرک خواهد شد. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، با طرز تهیه این مربای خوشمزه آشنا خواهید شد.
دستور تهیه مربای آلبالوی فوری
دستور تهیه مربای آلبالو
روش اول:
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:
- آلبالو: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند ۱ کیلوگرم شکر کافی است)
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل: نوک قاشق چایخوری
- یک بشقاب خالی که در یخچال چند ساعت نگه داشتهاید تا سرد شود.
دستور تهیه مربای آلبالو:
برای درست کردن مربا آلبالو خانگی، ابتدا آلبالوها را بشویید و با دست یا دستگاه هستهگیر، هسته آنها را جدا کنید. سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید.
بهتر است شکر را بین آلبالوها بریزید. در این مدت، مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگه دارید تا آب بیندازند و مربای شما لعابدار شود.
بعد از این مدت، قابلمه را روی شعله متوسط گاز گذاشته تا آب آلبالوها به جوش بیاید. در این مدت، مرتباً کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم سر نرود.
زمانی که مخلوط آلبالو و شکر غلیظ شد و کمی قوام پیدا کرد، آبلیمو و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. ۳۰ دقیقه برای پخت مربا کافی است.
برای اطمینان از غلظت مربا، بعد از نیم ساعت با بشقاب سرد شده، آن را تست کنید. یک قاشق از مربا را روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید. اگر مربا از روی بشقاب سُر نرود، غلظت آن مناسب است. توجه داشته باشید که مربا بعد از سرد شدن غلیظتر خواهد شد، پس نیازی نیست در این مرحله بیش از حد سفت باشد.
بعد از چند دقیقه، قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دمکنی روی آن بگذارید تا مربا خوب جا بیفتد و غلیظ شود. وقتی مربا کاملاً سرد شد، آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
چطور مربا آلبالو درست کنیم؟
روش دوم:
مواد لازم برای تهیه مربا آلبالو:
- آلبالوی بدون هسته: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۹۰۰ الی یک کیلوگرم
مراحل تهیه مربای آلبالو:
آلبالوها را بشویید و بگذارید خشک شوند سپس هسته آنها را جدا کنید. چند آلبالو را تست کنید؛ اگر ترش بود ۱ کیلو شکر بریزید و اگر شیرین یا ملس بود ۹۰۰ گرم شکر استفاده کنید.
در یک قابلمه مناسب شکر را بین آلبالوها پاشید. یک فنجان آب جوش روی آلبالوها و شکر بریزید و درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا آلبالوها آب بیندازند (این مربا نیاز به آب اضافی ندارد و آلبالوها خودشان به اندازه کافی آب میاندازند).
پس از این زمان، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، سعی کنید…
“““html
در حین پخت مربا، حرارت را زیاد و کم نکنید زیرا این کار باعث طولانیتر شدن زمان پخت و تیره شدن رنگ مربا میشود.
وقتی قابلمه را روی حرارت میگذارید، مربا از لبهها شروع به جوشیدن میکند و شکرها آب میشوند و آلبالوها آب میاندازند. به آرامی با قاشق آلبالوها را از لبهها به سمت مرکز بیاورید. مراقب باشید که این کار را با احتیاط انجام دهید تا آلبالوها له نشوند و شکرهای باقیمانده با آب آلبالوها ترکیب شوند.
به تدریج تمام شکرها حل میشوند و مربا شروع به جوشیدن و کف کردن میکند. برای این مربا باید حتما از قابلمهای استفاده کنید که ظرفیت آن دو یا سه برابر مواد باشد تا هیچوقت سر نرود و نیازی به کم و زیاد کردن حرارت نداشته باشید.
تلاش کنید که کف روی مربا را تا حد ممکن با قاشق بردارید تا مربای شما شفاف و خوشرنگ شود. زمانی که حس کردید شیره از قاشق به حالت فنری برمیگردد، به این معناست که مربا به قوام رسیده است.
کمی از شیره مربا را در نعلبکی بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس با انگشت از وسط روی شیره مربا بکشید؛ اگر جای انگشت سریعا پر نشد و شیره آرام حرکت میکرد و غلیظ بود، یعنی مربا به قوام رسیده است.
همچنین میتوانید چند قطره از مربا را بین دو انگشت تست کنید؛ اگر حالت چسبنده و کشسانی داشت و آبکی نبود، یعنی به قوام رسیده و باید حرارت را خاموش کنید.
بهطور کلی، رسیدن مربا به قوام نباید بیشتر از نیم ساعت طول بکشد، زیرا طولانی جوشیدن باعث تیرهتر شدن رنگ آن میشود. بنابراین پیشنهاد میشود مربا را در حجم کم و به صورت یک کیلو تهیه کنید.
زیرا هر چه حجم مواد بیشتر باشد، مدت زمان پخت هم بیشتر میشود و حرارت را نیز نباید کم و زیاد کنید. اجازه دهید مربا در همان قابلمه خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
دستور تهیه مربا آلبالو خانگی
روش سوم:
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:
- آلبالو ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ تا ۱/۵ کیلوگرم
- جوهر لیمو ۱ قاشق چایخوری
- آب در حال جوش ۱ قاشق سوپخوری
مراحل تهیه مربای آلبالو:
مهمترین مرحله برای تهیه هر مربایی نسبت شکر به میوه است. معمولا وقتی تصمیم میگیریم که مربا درست کنیم، اولین سوال این است که چقدر شکر لازم داریم؟
برای ۱ کیلو آلبالو، بین ۱ تا ۱/۵ کیلو شکر نیاز داریم که بستگی به نوع آلبالو دارد. اگر آلبالوها خیلی ترش باشند، باید به ازای هر ۱ کیلو آلبالو، ۱/۵ کیلو شکر بریزید. اما اگر آلبالوها ترش و شیرین هستند، به ازای هر ۱ کیلو آلبالو، ۱ کیلو شکر کافی است. آلبالوهای ترش رنگ روشنتری دارند و آلبالوهای شیرینتر رنگ تیرهتری دارند.
برای درست کردن مربای آلبالو، باید آلبالوها را تمیز کنید، برگ و دم آنها را بگیرید و بشویید، سپس هستهی وسط آنها را به گونهای درآورید که آلبالوها له نشوند.
برای بیرون آوردن هسته آلبالوها میتوانید از هستهگیر استفاده کنید، اما اگر میخواهید با دست این کار را کنید، آلبالو را بین دو انگشت شست و اشاره کمی ورز دهید تا شل شود و سپس با کمی فشار، هسته را از قسمت سوراخ آن بیرون آورید. این کار را طوری انجام دهید که آلبالو شکل اولیه خود را حفظ کند.
بعد از اینکه هستهها را درآوردید، یک قابلمه لعابی را انتخاب کنید که حداقل دو برابر گنجایش آلبالوها باشد (اگر قابلمه لعابی نداشتید، از قابلمه استیل استفاده کنید).
لایهای از آلبالو را در ظرف بگذارید و سپس یک لایه شکر روی آن بریزید بهطوری که شکر تمام آلبالوها را بپوشاند. این کار را تکرار کنید تا ظرف پر شود.
سپس آنها را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت با در بسته در یخچال قرار دهید تا آب بیندازند.
سرد نگهداشتن میوه و شکر چند مزیت دارد. اول اینکه از سیاه شدن مربا جلوگیری میکند و…
“““html
این روش به روشنتر شدن رنگ مربا کمک میکند و همچنین میوه آب میاندازد تا مربا با آب خود میوه بپزد و نیازی به اضافه کردن آب نداشته باشیم.
قابلمه را روی حرارت متوسط تا بالا قرار دهید و منتظر شوید تا جوش بیاید. توجه کنید که اگر حرارت را مدام کم و زیاد کنید، رنگ مربا تیره میشود. از زمانی که جوش آمد، ۱۰ دقیقه زمان بگیرید.
بعد از ۱۰ دقیقه، آلبالوها را با یک کفگیر سوراخدار از قابلمه خارج کنید و بگذارید شربت ۱۰ دقیقه دیگر هم بجوشد. با قاشق چوبی، کف روی آن را بکنید و تا جایی که ممکن است از قاشق استیل استفاده نکنید، چون باعث کپک زدن میشود.
پس از اینکه شربت برای ۱۰ دقیقه جوشید، مجدد آلبالوها را به آن اضافه کنید و بگذارید بین ۳ تا ۵ دقیقه دیگر بجوشد. در این میان، جوهر لیمو را با یک قاشق سوپخوری آب جوش حل کرده و به مربا اضافه کنید.
همانطور که دیدید، آلبالوها باید حداکثر ۱۵ دقیقه روی حرارت زیاد بجوشند و شربت هم باید به مدت ۲۵ دقیقه بجوشد تا آماده شود. بعد از این زمان ممکن است به نظر شما شربت هنوز خیلی رقیق باشد، اما توجه داشته باشید که شربت داغ است.
به همین دلیل رقیق بودن آن طبیعی است و باید صبر کنید تا کاملاً سرد شود. برای امتحان اینکه آیا شربت قوام آمده یا نه، میتوانید یک قاشق از آن را در یخچال بگذارید. وقتی خنک شد، آن را بین ۲ انگشتتان بگذارید. اگر کشدار بود، یعنی قوام خوب است.
علاوه بر این، وقتی شربت قوام بگیرد، دیگر کف نمیکند و همچنین روی آن حبابهایی ایجاد میشود که به تدریج در حین جوشیدن بزرگتر میشوند.
اگر به این زمانبندیها دقت کنید، بعد از خنک شدن شربت غلظت مناسبی پیدا خواهد کرد. پس منتظر بمانید تا مربا کاملاً خنک شود و بعد از آن، آن را داخل ظروف شیشهای دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
سعی کنید مرباها را به صورت ۱ کیلو ۱ کیلو بپزید، زیرا باید زمانبندی دقیق را رعایت کنید. اگر مقدار میوه و شکر بیشتر باشد، ممکن است در تنظیم زمان به مشکل بربخورید. پس زمانهای گفته شده برای ۱ کیلو است.
ویدیو دستور تهیه مربای آلبالو
نکاتی برای خوشمزهتر شدن مربا آلبالو
زمان پخت مورد نیاز برای مربا آلبالو بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است. این زمان بستگی به مقدار مواد دارد. اگر مقدار آلبالوها زیاد است، بهتر است ۴۵ دقیقه زمان بگذارید. پخت بیش از حد مربا میتواند آن را له کرده و رنگش را تیره کند.
در حین پخت مربا، هرگز درب قابلمه را نگذارید، چون موجب میشود مربا رنگ خوبی نگیرد و سر برود.
برای اینکه مربا شکرک نزند، باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد تا آب موجود در آن باعث کپک زدن نشود. اگر مربا کپک زد، مقداری شکر روی آن بریزید و دوباره بگذارید بجوشد تا کپک از بین برود. گاهی علت کپک زدن کمبود شکر است.
اگر یک قاشق آبلیمو به مربای در حال پخت اضافه کنید، احتمال شکرک زدن کاهش مییابد.
در صورتی که مربا شکرک زد، با اضافه کردن کمی آبجوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه، آن را نجات دهید و بگذارید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.
قوام شهد مربا در جلوگیری از شکرک و کپک مؤثر است. برای تست قوام شربت مربا، کمی از شربت را با قاشق برمیداریم و میگذاریم سرد شود. اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخت، قوام مناسب است.
اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود، کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم غلیظ شود.
همچنین بخوانید:
کالری مربا آلبالو: 100 گرم مربا آلبالو چقدر کالری دارد؟
دستور تهیه مربا آلبالو و گیلاس خوشمزه