رسپی

دستور تهیه مرحله به مرحله آش سنگ سیر با گوشت بوقلمون خانگی محلی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش سنگ سیر یکی از آش‌های خوشمزه کردی است که بیشتر در زمستان و روزهای سرد تهیه می‌شود. در گذشته این آش با گوشت خرگوش درست می‌شد، اما حالا بیشتر با گوشت بوقلمون و غاز تهیه می‌شود. برای این آش معمولاً از کشک محلی گوسفند استفاده می‌کنند که طعم بسیار خوبی به آن می‌دهد. اگر کشک محلی در دسترس نیست، می‌توانید از کشک پاستوریزه استفاده کنید. آش سنگ سیر سرشار از کلسیم است و بسیار مغذی و خوشمزه است. امروز در رضیم دستور تهیه این آش خوشمزه را با شما به اشتراک می‌گذاریم، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش سنگ سیر

  • سینه و ران بوقلمون ۵۰۰ گرم
  • کشک ۲۵۰ گرم
  • سیر رنده شده ۳۵ گرم
  • ماش ۱ پیمانه
  • برنج گرده محلی ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • آب جوش ۸ لیوان
  • کره ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، برگ بو به مقدار لازم

دستور تهیه آش سنگ سیر

مرحله اول: پخت گوشت

در ابتدا، در یک قابلمه بزرگ، کره را ذوب کنید. سپس ۱ عدد پیاز خرد شده و کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز طلایی و سبک شود. بعد از آن، سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر خارج شود.

مرحله دوم: پخت گوشت

گوشت بوقلمون را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند و کاملاً سرخ شود. سپس ۱ عدد برگ بو و نمک به آن اضافه کنید و ۸ لیوان آب بریزید. اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به مدت سه ساعت بپزد تا نرم شود.

مرحله سوم: پخت برنج و ماش

بعد از پخت گوشت، آن را به همراه برگ بو از آب خارج کنید. ماش را از قبل به مدت ۲ ساعت خیس کنید، سپس در یک قابلمه بریزید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. بعد از آن آبکش کنید و به همراه برنج که از قبل شسته‌اید، به آب گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج و ماش بپزند.

مرحله چهارم: تهیه گوشت قلقلی بوقلمون

گوشت سینه و ران بوقلمون را چرخ کنید یا در غذاساز له کنید. سپس ۲ عدد پیاز رنده شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید تا همگن شود. سپس از مواد به اندازه گردو بردارد و در دست گرد کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: تهیه آش سنگ سیر

برنج و ماش باید کاملاً پخته شوند و نباید آبکی باشند. سپس کشک را که از قبل با مقداری آب ولرم رقیق کرده‌اید، به مخلوط ماش و برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس با پیاز داغ فراوان و گوشت قلقلی‌های سرخ شده سرو کنید. نوش جان!

نکات کلیدی در تهیه آش سنگ سیر

  1. به دلخواه می‌توانید کمی نعنا داغ نیز تهیه کنید.
  2. این غذا به صورت تک نفره سرو می‌شود.
  3. این آش سنگ سیر را می‌توان با لپه یا عدس نیز تهیه کرد.
  4. اگر از کشک پاستوریزه استفاده می‌کنید، مراقب نمک باشید تا آش شور نشود.
  5. موقع سرخ کردن گوشت قلقلی بوقلمون، در تابه را بگذارید تا خوب مغز پخت شود.
  6. این آش نباید آبکی باشد زیرا با کشک فراوان سرو می‌شود.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا