رسپی

دستور تهیه مُفتح عربی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه مُفتح عربی

مُفطح، امفطح یا مفتح یک غذای خوشمزه و پر از مواد اولیه است که به ویژه در جشن‌ها و مهمانی‌ها در خوزستان سرو می‌شود. این غذا طعم بسیار ویژه‌ای دارد و بسیار مجللی است.

درباره مُفطح

مُفطح با گوشت گوسفند و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و با مغز گردو، کشمش و زعفران تزئین می‌گردد. این غذا معمولاً در اعیاد مذهبی به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود.
می‌توان به جای استفاده از گوشت تکه‌ای، از بره کامل نیز استفاده کرد. به این صورت که شکم بره را با تمر هندی، رب گوجه، کشمش، لپه، دارچین و ادویه‌جات پر کرده و در دیگ بزرگ یا تنور می‌پزند. به این نوع بره، غوزی می‌گویند.

رسم بر این است که برنج را در یک دیس بزرگ قرار دهند و گوشت یا بره را در وسط آن بگذارند و سپس تزئین کنند. همه افراد با دست از همان سینی غذا می‌خورند.

مواد لازم :

برنج: سه پیمانه
کشمش پلویی: 300 گرم
لپه: 300 گرم
گردو: به مقدار دلخواه
پیاز: 3 عدد بزرگ (بستگی به مقدار گوشت دارد)
گوشت گوسفند با استخوان: 5 تکه بزرگ (ران، گردن یا گوشت دنده)
گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین: به مقدار لازم (برای طعم‌دار کردن گوشت)
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم

روش طبخ مُفطح

مراحل پخت :

گام 1: گوشت را در قابلمه قرار دهید و پیازها را به شکل نگینی بزرگ خرد کرده و به آن اضافه کنید.
گام 2: مقدار زیادی آب روی گوشت بریزید (بالاتر از سطح گوشت).
گام 3: زردچوبه، زعفران و چند چوب دارچین و لپه شسته شده را به آن اضافه کنید.
گام 4: بعد از جوش آمدن، شعله را کم کرده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد و نرم شود.
گام 5: بعد از سه ساعت، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر روی گاز بماند و سپس آن را خاموش کنید.
گام 6: لپه‌ها را که همراه گوشت پخته‌اید، بعد از نرم شدن با کفگیر مشبک از قابلمه خارج کنید.

روش طبخ مُفطح

گام 7: گوشت را تا زمان سرو در آب نگه‌دارید تا خشک نشود.
گام 8: کشمش‌ها را که نیم ساعت قبل خیسانده‌اید با کمی روغن تفت دهید و سپس لپه پخته و گردو را به آن اضافه کنید.
گام 9: کمی تفت دهید و سپس زیر آن را خاموش کنید.
گام 10: برنج را دم کرده و با زعفران دم کرده خوب مخلوط کنید تا رنگ زرد زیبایی بگیرد.
گام 11: برنج را در دیس یا سینی سرو کنید و با برنج زعفرانی، مخلفات کشمش، لپه و گوشت تزئین کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دستور تهیه مُفتح عربی (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا