دستور تهیه نان آچما ساده و فوق العاده خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
نان آچما ، نان مخصوص ترکیه
به گزارش رضیم : نان آچما یکی از نانهای خوشمزه ترکیهای است. در ترکیه بیشتر نان آچما یا اکما را به عنوان صبحانه میخورند، اما میتوانید آن را با ارده و گردو تهیه کنید و برای افطار در ماه رمضان هم استفاده کنید زیرا بسیار مقوی است. امروز در رضیم دستور تهیه نان آچما با ارده و گردو را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر نان آچما
- شیر ولرم ۱۲۵ میلیلیتر (۱/۲ پیمانه)
- ماست ۶۰ گرم (۳ قاشق غذاخوری)
- تخممرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۲۰ میلیلیتر (۲ قاشق غذاخوری)
- پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق چایخوری)
- آرد سفید ۳۵۰ گرم
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- گردو ۱۰۰ گرم
- ارده ۷۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)
- شکر ۱۰۰ گرم (۱/۲ پیمانه سر خالی)
- کره ۵۰ گرم
چگونه در منزل نان آچما درست کنیم ؟
دستور تهیه نان آچما خوشمزه و ساده ترکیه با ارده به روش سنتی
مرحله اول : عمل آوری خمیر
ابتدا شیر ولرم را در یک کاسه یا لیوان بلند بریزید و خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. مطمئن شوید که شیر ولرم باشد تا خمیر مایه عمل بیاید. روی کاسه یا لیوان را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند و حجم بگیرد.
مرحله دوم : تهیه خمیر نان آچما ترکی
در یک کاسه بزرگ، تخممرغ را شکسته و با همزن دستی بزنید تا نرم شود. سپس ماست، روغن مایع، وانیل و نمک را اضافه کرده و هم بزنید. بعد از آن، خمیر مایه حاضر را اضافه کرده و هم بزنید و در نهایت آرد را الک کنید.
مرحله سوم : استراحت خمیر نان آچما
آرد را به تدریج به مخلوط اضافه کنید تا خمیر جمع شود. سپس به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود. خمیر را در یک کاسه گذاشته و روی آن را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم بگیرد.
مرحله چهارم : تهیه فیلینگ گردو با ارده
در یک کاسه، گردو آسیاب شده، ارده، کره ذوب شده و شکر را بریزید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله پنجم : تهیه نان آچما با گردو و ارده
پس از اینکه خمیر حجم گرفت، پف آن را بگیرید و به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را با وردنه باز کنید و با کمک یک جسم دایرهای، آن را به دایرهای به قطر ۲۳ سانتیمتر برش بزنید. روی هر دایره مقداری از مواد گردو و ارده بمالید و سپس دایرهها را روی هم قرار داده و چند برش افقی روی خمیر بزنید.
مرحله ششم : استراحت دوم نان آچما
در یک ظرف گرد به قطر ۲۳ سانتیمتر، کاغذ روغنی بگذارید و کف آن را کمی چرب کنید. سپس برشهای خمیر را تا کنید و به شکل رول در کنار هم بگذارید. روی خمیر را با یک دستمال بپوشانید و به مدت ۲۵ دقیقه استراحت دهید تا دوباره حجم بگیرد.
مرحله هفتم : پخت نان آچما ترکیهای
روی خمیر نان آچما را با زرده تخممرغ و زعفران بپوشانید و نان را در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا پخته شود. در پایان پخت، میتوانید روی خمیر را گریل کنید تا طلایی شود.
نکات مهم برای تهیه نان آچما
- بعد از خارج کردن از فر میتوانید روی نان کمی عسل رقیق شده بمالید.
- در فرهای دست ساز و روی شعله گاز هم میتوانید این نان را تهیه کنید.
- یک ظرف آب در فر قرار دهید تا نانها نرم شوند.
- آرد را به تدریج اضافه کنید؛ ممکن است کمتر یا بیشتر آرد نیاز باشد و از قاشق چوبی برای هم زدن استفاده کنید.
- میتوانید از هر نوع فیلینگ که دوست دارید برای تهیه نان آچما استفاده کنید.