دستور تهیه نان بروتچن (بروتشن) پف دار و خوشمزه به سبک قنادی (مرحله به مرحله)

“`html
نان بروتچن یا نان بروتشن یک نان خوشمزه و محبوب است که ریشهاش به کشور آلمان برمیگردد. عطر و طعم روغن زیتون که در این نان وجود دارد بسیار خاص و خوشایند است و میتوان آن را برای صبحانه یا عصرانه خورد. برای تهیه این نان باید خمیر آن چند بار استراحت کند تا به بافت مناسبی برسد. شما میتوانید این نان خوشمزه را برای افطار در ماه رمضان هم درست کنید و تجربه لذتبخشی از پخت نان در خانه داشته باشید. بوی نان بروتچن در حین پخت فضای خانه را پر میکند. این نان در برخی مناطق آلمان نامهای دیگری نیز دارد و به عنوان نان همبرگر نیز میشود از آن استفاده کرد. امروز در رضیم طرز تهیه نان بروتچن حجیم با روغن زیتون را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان بروتشن آلمانی
- آرد ۶۰۰ گرم
- روغن زیتون ۶۰ میلیلیتر
- بهبود دهنده ۱ ق چای خوری
- نمک ۲ ق چای خوری
- آب حدود ۲ پیمانه
- خمیر مایه ۱ ق مربا خوری سر پر
- شکر ۲ ق چای خوری
دستور تهیه نان بروتچن آلمانی
مرحله اول: عمل آوری خمیرمایه
ابتدا ۱/۴ پیمانه از آب ولرم را در یک کاسه یا لیوان بلند بریزید و خمیرمایه و شکر را به آن اضافه کنید. سپس یک درپوش روی ظرف بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه در کنار بگذارید تا خمیرمایه عمل بیاید. بهتر است دمای آب حدود ۵۰ درجه باشد به طوری که با فرو کردن انگشت در آب، گرما را حس کنید ولی نسوزد.
مرحله دوم: آمادهسازی آرد
در زمانی که خمیرمایه در حال عمل آمدن است، آرد، نمک و بهبوددهنده را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید. این مخلوط را سه بار الک کنید تا سبک و یکنواخت شود. بهبوددهنده را میتوانید از عطاریها یا فروشگاههای قنادی تهیه کنید.
مرحله سوم: تهیه خمیر
خمیرمایه عمل آمده را به مخلوط آرد اضافه کنید و باقیمانده آب را هم بریزید. با قاشق چوبی هم بزنید تا مخلوط به شکل خمیر درآید. در نهایت، روغن زیتون را اضافه کنید و دقت کنید که همه آب را یکجا نریزید. سپس خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز دهید. میتوانید از میکسر هم کمک بگیرید یا از دست خود برای ورز دادن استفاده کنید تا خمیر نرم و لطیف شود.
مرحله چهارم: استراحت خمیر
از خمیر به اندازه چونههای ۷۰ گرمی بگیرید و روی سینی که با آرد پاشیدهاید قرار دهید. روی خمیرها را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید استراحت کند. بعد از این زمان، سینی را با کاغذ تفلون یا کاغذ روغنی که کمی چرب شده پوشانده و چونهها را در آن بزنید و سپس به دانههای کنجد یا چیا آغشته کنید. حالا آنها را با فاصله روی سینی بچینید یا میتوانید با تیغ برشهایی روی خمیر ایجاد کرده و دوباره روی آنها پلاستیک چرب بکشید و به مدت ۱ ساعت دیگر بگذارید استراحت کند.
مرحله پنجم: پخت نان بروتچن
سپس فر را از قبل گرم کنید و سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه در فر قرار دهید تا نانها پخته شوند. به همین سادگی نان بروتچن ما آماده است. نوش جان!
نکات کلیدی در تهیه نان بروتچن آلمانی
- برای حفظ لطافت نان، یک کاسه آبجوش درون فر قرار دهید.
- برای فرهای برقی و توستر، دما را ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید.
- زمان استراحت دوم خمیر بستگی به دمای محیط دارد و ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا ۱.۵ ساعت طول بکشد.
- اضافه کردن دانههای چیا و کنجد اختیاری است.