رسپی

دستور تهیه نان بریوش یک عصرانه خوشمزه (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نان بریوش یکی از نان‌های معروف فرانسه است. این نان نرم و خوش‌طعم به عنوان صبحانه و عصرانه بسیار لذیذ است. شاید نام آن را در رستوران‌های مختلف شنیده‌اید. اگر دوست دارید این نان را در خانه درست کنید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه‌اش را یاد بگیرید.
با یک بار امتحان کردن نان بریوش مطمئناً به آن علاقمند می‌شوید. علاوه بر این، مواد لازم برای تهیه آن در دسترس و مقرون به صرفه است.
این نان که ریشه‌اش به فرانسه برمی‌گردد، بسیار مغذی و شیرین است و برای کودکان یا کسانی که رژیم خاصی دارند، مناسب می‌باشد. بریوش در واقع نوعی نان است که با تخم‌مرغ و کره تهیه می‌شود و بافتی نرم و پفکی دارد. این نان با عسل یا مربا طعم فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند.

یکی از ویژگی‌های اصلی این نان فرانسوی، مقدار بالای کره و تخم‌مرغ است که آن را بیشتر شبیه یک شیرینی می‌سازد. این نان بسیار پفکی بوده و به عنوان صبحانه یا در سفره افطار همراه با خامه، عسل، کره و مربا واقعاً خوشمزه است.
در دستور تهیه نان بریوش، ابتدا مقداری از خمیر به عنوان استارتر تهیه می‌شود و بعد از ور آمدن به بقیه خمیر اضافه می‌گردد. این روش زمان‌بر است، اما می‌توان آن را با روش ساده‌تری هم تهیه کرد.

مواد لازم برای نان بریوش

بهترین راه برای اندازه‌گیری مواد استفاده از ترازوست، اما اگر دسترسی ندارید، از پیمانه استاندارد ۲۵۰ میلی‌لیتری استفاده کنید.

آرد سفید گندم: ۵۵۰ گرم
کره یا مارگارین: ۷۵ گرم
تخم‌مرغ: ۴ عدد
شیر ولرم: ۱۳۰ میلی‌لیتر
خامه صبحانه: ۷۵ گرم
خمیر مایه فوری: ۱۰ گرم
نمک: یک قاشق چای‌خوری
شکر: سه قاشق سوپ‌خوری

برای روکش نان به زرده تخم‌مرغ، یک قاشق چای‌خوری محلول زعفران غلیظ، وانیل و کنجد نیاز دارید.

طرز تهیه نان بریوش فرانسوی

قبل از شروع به تهیه نان بریوش، حتماً همه مواد (به جز شیر) را به دمای اتاق برسانید. شیر باید ولرم باشد، به طوری که آن را با انگشت کوچک‌تان امتحان کنید و گرما را حس کنید بدون اینکه شما را بسوزاند. همچنین، ظرفی که قرار است استفاده کنید را انتخاب کرده و کاغذ روغنی مناسب را در آن بگذارید.
تخمین بزنید که برای ظرف خود به چند چانه خمیر نیاز دارید تا خمیر را به اندازه‌های دلخواه تقسیم کنید. در تهیه نان بریوش باید دقت کنید که آرد زیادی اضافه نکنید. فقط کره و خامه را به تدریج اضافه کنید و با ورز دادن، چسبندگی خمیر را بگیرید. حالا با مراحل زیر دستور تهیه نان بریوش را دنبال کنید:

۱. ابتدا آرد الک‌ شده، نمک و خمیر مایه را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و وسط آن را کمی گود کنید.
۲. سپس شیر ولرم، شکر و تخم‌مرغ را در ظرف جداگانه با هم خوب مخلوط کنید.
۳. مخلوط شیر را به آرامی و در قسمت گود شده آرد بریزید و مواد را با حرکات دایره‌ای بهم بزنید.
۴. سعی کنید همه مواد خوب خیس بخورند. سپس آنها را به خوبی ورز دهید.
۵. خمیر اولیه را به سطح کار که کمی آرد بر روی آن پاشیده‌اید منتقل کنید و کمی ورز بدهید.
۶. سپس یک قاشق کره روی خمیر بگذارید و دوباره آن را ورز دهید. هر بار که کره اضافه کردید، خمیر را ورز دهید. با اضافه کردن کره چسبندگی خمیر کم می‌شود. حالا مواد را آنقدر ورز دهید که به راحتی از سطح جدا شود.
۷. سپس خامه را به آرامی به خمیر اضافه کرده و خوب ورز دهید تا به طور کامل مخلوط شود. بعد از اضافه کردن خامه، خمیر ممکن است کمی چسبناک شود که تنها با ورز دادن حل خواهد شد.

دستور تهیه نان بریوش

۸. پس از آماده شدن خمیر، آن را در یک ظرف گود مناسب که کمی چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس در جای گرمی قرار دهید. می‌توانید از فر گرم شده با دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد یا کنار شوفاژ استفاده کنید تا خمیر ور آید.
۹. حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت اجازه دهید خمیر استراحت کند تا حجیم شود. وقتی سلفون را برمی‌دارید، ممکن است بوی خفیفی حس کنید که این طبیعی است و نشان می‌دهد که خمیر مایه کارش را انجام داده است. با ورز دادن، این بو هم از بین می‌رود.

“““html

رود.

۱۰. در ادامه مقداری آرد روی میز بریزید و با دست که کمی آردی یا چرب شده، خمیر را بردارید و روی میز بگذارید. بعد، خمیر را کمی ورز دهید تا هوای داخل آن خارج شود. این کار کمک می‌کند که نان در حین پخت حباب‌های بزرگ نداشته باشد و به یک اندازه پف کند.

۱۱. بعد از تست خمیر، آن را به چانه‌های دلخواه تقسیم کنید. می‌توانید هر چانه را بین ۵۰ تا ۹۰ گرم در نظر بگیرید. هر چانه را دوبار ورز دهید و گرد کنید و در ظرفی که زیر آن کاغذ روغنی گذاشته‌اید، بگذارید. سپس روی ظرف را با یک دستمال بپوشانید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استراحت کند تا دوباره پف کند. سی دقیقه کافی است.

دستور تهیه نان بریوش یک عصرانه خوشمزه (مرحله به مرحله)

۱۲. در این مرحله، در حال استراحت چانه‌ها، رومال خمیر را آماده کنید. برای این کار، یک زرده تخم مرغ، یک قاشق مرباخوری محلول زعفران (ولرم) و وانیل را با چنگال خوب مخلوط کنید تا بوی ناخوشایند تخم‌مرغ از بین برود.

نان فرانسوی

۱۳. بعد از نیم ساعت که چانه‌ها استراحت کردند، رومال آماده شده را با یک فرچه به آرامی روی چانه‌ها بزنید. دقت کنید که پف خمیر خوابیده نشود. سپس می‌توانید کنجد، گردو یا هر چیز دیگری که دوست دارید روی آن بپاشید و مقداری از مواد رومال را نگه دارید.

۱۴. حالا ظرف خمیر را در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه قرار دهید تا روی نان طلایی شود. بعد از ۲۵ دقیقه، مشاهده می‌کنید که خمیر پف کرده و قسمت‌های میانی آن بدون رومال است. در اینجا درب فر را باز کنید و با فرچه دوباره کمی رومال روی خمیر بزنید.

۱۵. درب فر را ببندید و چند دقیقه دیگر صبر کنید تا نان کاملاً آماده شود.

۱۶. مرحله نهایی. نان بریوش آماده است. بعد از خارج کردن نان از فر، می‌توانید با یک ترکیب از عسل و آب، شکر و آب یا شیر و عسل روی آن را با فرچه آغشته کنید. این مرحله اختیاری است. می‌توانید این کار را انجام ندهید. بگذارید نان خنک شود و سپس کاغذ روغنی را از آن جدا کنید.

پخت نان بریوش

نکات طلایی تهیه نان بریوش

در تهیه این نان، سعی کنید آرد زیادی اضافه نکنید. کره و خامه را به آرامی اضافه کرده و با ورز دادن چسبندگی خمیر را کم کنید.
برای رویه خمیر می‌توانید از کنجد، سیاه دانه، مغزها و … استفاده کنید، اما مغزها زود برشته می‌شوند. می‌توانید نان را بدون این مواد هم آماده کنید.
نحوه قرار دادن چانه‌ها در ظرف فر بستگی به سلیقه شما دارد؛ می‌توانید آن‌ها را کنار هم یا به شکل دلخواه بچینید.
خمیر مایه فوری و بهبود دهنده نان را می‌توانید از فروشگاه‌های معتبر قنادی و نان صنعتی تهیه کنید.
اگر همه نکات را رعایت کنید، نان بریوش خوب پف کرده و بوی خمیر مایه و تخم‌مرغ نمی‌دهد.
برای تهیه رومال می‌توانید از ترکیب زرده و سفیده یا فقط سفیده و یک قاشق چایخوری آب، کره و … استفاده کنید.
می‌توانید داخل نان از شکر قهوه‌ای، دارچین و مغز گردو استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا