رسپی

دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چطور نان تیری بختیاری درست کنیم؟

نان تیری شبیه نان لواش است و برای نازک کردن آن از چوبی به نام «تیر» استفاده می‌شود. با رضیم همراه شوید.

طرز تهیه نان محلی (تیری) در زبان محلی

مواد لازم برای پخت نان تیری محلی

  • آرد: ۳ الی ۳٫۵ پیمانه، هر آردی، به ویژه آرد لواش
  • آب: حدود ۱ لیوان
  • نمک: ۱ ق چ

چگونه نان تیری درست کنیم

  1. نصف پیمانه از آرد را کنار می‌گذاریم و به آرد الک شده، نمک اضافه می‌کنیم. سپس کم‌کم آب اضافه می‌کنیم تا خمیر درست شود. مقدار آبی که لازم داریم بستگی به نوع آرد دارد تا خمیر نرم و غیرچسبنده به دست شود.
  2. اگر خمیر خیلی چسبنده شد، می‌توانید کمی آرد اضافه کنید و ورز دهید.
  3. خمیر نرم و کشداری درست می‌کنیم که به دست نچسبد.
  4. این خمیر را به گلوله‌های کوچک به اندازه نارنگی تقسیم می‌کنیم.
  5. روی سطح کار یا صفحه سینی، کمی آرد می‌پاشیم.
  6. هر گلوله را با وردنه به سمت‌های مختلف باز می‌کنیم تا خمیر گرد و نازک شود.
  7. بهتر است هر بار خمیر را برگردانید تا مطمئن شوید به سطح کار چسبیده نشده و هر بار جهت وردنه را ۹۰ درجه تغییر دهید تا خمیر گرد و قشنگ بشود. این کار سخت نیست، فقط توضیحش کمی مشکل است.
  8. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، خیلی کم آرد روی آن بپاشید و دوباره وردنه بکشید.
  9. خمیر باید نازک به حدود ۱-۲ میلی‌متر برسد.
  10. تابه (ساج) یا یک ماهیتابه قدیمی را روی شعله بزرگ گاز قرار می‌دهیم تا داغ شود و بعد خمیر نازک را روی آن می‌گذاریم.
  11. توصیه من این است که یک ساج کوچک بخرید، کار با آن خیلی راحت‌تر است.
  12. نان خیلی سریع، در حدود ۲۰ ثانیه، می‌پزد و می‌توانیم آن را برگردانیم.
  13. به طرف دیگر نان هم ۱۵ ثانیه می‌پزیم و کار تمام می‌شود.

نکته آخر برای پخت نان تیری

بهتر است هر نانی که پختید را روی یک دستمال تمیز و اندکی مرطوب بگذارید تا لطیف بماند، چون خیلی نازک است و با باد خشک می‌شود.

دوباره می‌گویم، پخت و خوردن این نان واقعاً ساده و لذت‌بخش است و احساس زندگی در حال جریان را به آدم می‌دهد.

خصوصاً برای صبحانه، در هوای پاییزی، با پنیر و گردو.

لذت آشپزی با رضیم :

۵ غذای محلی اصفهان، خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان

دستور تهیه خورشت ساک، غذای محلی مازندران

دستور تهیه آش دوغ، غذای سنتی و خوشمزه

گردآوری شده از مجله رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا