رسپی
دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها (مرحله به مرحله)

“`html
چطور نان تیری بختیاری درست کنیم؟
نان تیری شبیه نان لواش است و برای نازک کردن آن از چوبی به نام «تیر» استفاده میشود. با رضیم همراه شوید.
طرز تهیه نان محلی (تیری) در زبان محلی
مواد لازم برای پخت نان تیری محلی
- آرد: ۳ الی ۳٫۵ پیمانه، هر آردی، به ویژه آرد لواش
- آب: حدود ۱ لیوان
- نمک: ۱ ق چ
چگونه نان تیری درست کنیم
- نصف پیمانه از آرد را کنار میگذاریم و به آرد الک شده، نمک اضافه میکنیم. سپس کمکم آب اضافه میکنیم تا خمیر درست شود. مقدار آبی که لازم داریم بستگی به نوع آرد دارد تا خمیر نرم و غیرچسبنده به دست شود.
- اگر خمیر خیلی چسبنده شد، میتوانید کمی آرد اضافه کنید و ورز دهید.
- خمیر نرم و کشداری درست میکنیم که به دست نچسبد.
- این خمیر را به گلولههای کوچک به اندازه نارنگی تقسیم میکنیم.
- روی سطح کار یا صفحه سینی، کمی آرد میپاشیم.
- هر گلوله را با وردنه به سمتهای مختلف باز میکنیم تا خمیر گرد و نازک شود.
- بهتر است هر بار خمیر را برگردانید تا مطمئن شوید به سطح کار چسبیده نشده و هر بار جهت وردنه را ۹۰ درجه تغییر دهید تا خمیر گرد و قشنگ بشود. این کار سخت نیست، فقط توضیحش کمی مشکل است.
- اگر خمیر خیلی چسبنده بود، خیلی کم آرد روی آن بپاشید و دوباره وردنه بکشید.
- خمیر باید نازک به حدود ۱-۲ میلیمتر برسد.
- تابه (ساج) یا یک ماهیتابه قدیمی را روی شعله بزرگ گاز قرار میدهیم تا داغ شود و بعد خمیر نازک را روی آن میگذاریم.
- توصیه من این است که یک ساج کوچک بخرید، کار با آن خیلی راحتتر است.
- نان خیلی سریع، در حدود ۲۰ ثانیه، میپزد و میتوانیم آن را برگردانیم.
- به طرف دیگر نان هم ۱۵ ثانیه میپزیم و کار تمام میشود.
نکته آخر برای پخت نان تیری
بهتر است هر نانی که پختید را روی یک دستمال تمیز و اندکی مرطوب بگذارید تا لطیف بماند، چون خیلی نازک است و با باد خشک میشود.
دوباره میگویم، پخت و خوردن این نان واقعاً ساده و لذتبخش است و احساس زندگی در حال جریان را به آدم میدهد.
خصوصاً برای صبحانه، در هوای پاییزی، با پنیر و گردو.
لذت آشپزی با رضیم :
۵ غذای محلی اصفهان، خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان
دستور تهیه خورشت ساک، غذای محلی مازندران
دستور تهیه آش دوغ، غذای سنتی و خوشمزه
گردآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی