رسپی

دستور تهیه نان جزغاله (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه نان جزغاله

تهیه نان در ایران تاریخچه طولانی دارد و در این کشور انواع مختلفی از نان‌ها پخته می‌شود. یکی از خوشمزه‌ترین نان‌های سنتی ایرانی، نان جزغاله است که با طعم‌های متنوعی درست می‌شود. این نان به ویژه در استان خراسان شناخته می‌شود و در برخی مناطق به نام نان دنبه نیز معروف است.

جزغاله به تکه‌های دنبه باقی‌مانده از روغن دنبه گفته می‌شود.

این نان معمولاً با کباب سرو می‌شود. نام نان جزغاله به این دلیل است که از ته‌مانده‌ها و جزغاله‌های دنبه آب‌شده برای تهیه آن استفاده می‌شود. این نان طعم کباب را لذیذتر می‌کند و بهتر است آن را همواره با کباب سرو کنید. برای تهیه این نان با ما همراه باشید و از پخت آن لذت ببرید.

مواد لازم : مقدار مورد نیاز :
جزغاله ۳ قاشق غذاخوری پر
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۲.۵ پیمانه
ماست ۱ پیمانه
نمک ½ قاشق چای‌خوری
روغن دنبه ۲ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه نان جزغاله

مرحله اول
طرز تهیه نان خوشمزه جزغاله خیلی ساده است. ابتدا ماست را در یک کاسه بریزید و به آن نمک و بکینگ پودر اضافه کنید. سپس همه مواد را با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.

مرحله دوم
بعد از اینکه مخلوط ماست، نمک و بکینگ پودر را هم زدید، آرد را با استفاده از الک به آن اضافه کنید. حالا چند دقیقه مواد را هم بزنید تا یک خمیر نرم و یکدست آماده شود. سپس خمیر را خوب ورز دهید.

مرحله سوم
ورز دادن خمیر را ادامه دهید تا خمیر نرم و یکنواختی به دست آید. بعد از ورز دادن، پیاز داغ و جزغاله‌های دنبه را به خمیر اضافه کنید و مخلوط کنید تا همه مواد باهم ترکیب شوند.

مرحله چهارم
حالا روی سطح کار کمی آرد بپاشید تا خمیر به آن نچسبد. خمیر را روی سطح کار بگذارید و دوباره ورز دهید. سپس آن را به شش قسمت تقسیم کنید. هر بخش را به شکل چانه درآورید و کمی فشار دهید تا کمی تخت شود.

مرحله پنجم
با وردنه به آرامی روی خمیر فشار دهید و آن را به شکل بیضی درآورید. از مخلوط پیاز و جزغاله مقدار دو قاشق وسط خمیر بریزید. سپس لبه‌های خمیر را به هم نزدیک کرده و به آرامی بچسبانید.

مرحله ششم
با احتیاط خمیر را بردارید و با کف دو دست آن را کمی فشار دهید تا تخت شود. سینی را از فر بیرون آورده و کف آن کاغذ روغنی بگذارید. فر باید از قبل به دمای مورد نظر گرم شده باشد. حالا خمیرها را با فاصله مناسب در سینی بچینید.

مرحله هفتم
در این مرحله تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و خوب هم بزنید تا یکنواخت شود. با یک فرچه مناسب روی خمیرها را تخم‌مرغ بمالید و سپس با کنجد و سیاه‌دانه تزئین کنید.

مرحله هشتم
سینی حاوی خمیر نان را در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا نان‌ها کاملاً پخته شوند. در نهایت نان‌ها را از فر خارج کنید و در سبد بچینید و نوش جان کنید.

منبع : رضیم

دستور تهیه نان جزغاله (مرحله به مرحله)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا