دستور تهیه نان زعتر خانگی خوشمزه و پف دار به روش لبنانی (مرحله به مرحله)

چگونه نان زعتر لبنانی درست کنیم؟
نان زعتر لبنانی: یکی از ادویههای معروف در کشورهای عربی، «زعتر» نام دارد که ترکیبی از گیاهان خوش عطر و مفید است. این ادویه تاریخچهای طولانی دارد و در بسیاری از غذاهای خوشمزه استفاده میشود. با ما همراه باشید تا دستور تهیه نان زعتر، یکی از پیشغضهای محبوب عربی، را به شما بگوییم. زعتر مایهای از گیاهانی مانند پونهی کوهی، آویشن، مرزه، سماق، کنجد برشته و نمک است و عطر و طعمی قوی دارد. در لبنان، زعتر به عنوان یک ادویهی اصلی در بسیاری از غذاها به کار میرود، اما معمولترین استفادهاش همراه با نان است. برای درست کردن نان زعتر، این ادویه را با روغن زیتون مخلوط میکنند تا عطر و طعم آن آزاد شود.
زعتر چیست؟
زعتر یک ادویهی مغذی است که به خونرسانی بهتر کمک کرده و حاوی مواد مغذی زیادی است. پودر زعتر ترکیبی از: سماق، دانه کنجد، آویشن و مرزنجوش است. در برخی کشورها مانند عراق و آفریقا، زنان این ادویه را با ترکیبات مخصوص خود تهیه میکنند و دستور تهیهاش را به کسی نمیدهند. ممکن است در زعتر طعم زیره، تخم گشنیز و رازیانه را هم حس کنید. در عربی، به مخلوط این ادویه با روغن زیتون، «زیت و زعتر» میگویند. گاهی به جای آویشن، از مرزنجوش یا پونه کوهی استفاده میشود.
دستور تهیه ادویه زعتر
برای درست کردن این ادویه، باید کنجد بوداده، تخم گشنیز، آویشن وحشی، گردو چرخ شده، نخودچی پودر کرده، پودر زیره، مرزنجوش، سماق، رازیانه و نمک را با هم ترکیب کنید. این ادویه خوشمزه به صورت خام استفاده میشود و بعضی از روشهای مصرف آن عبارتند از:
به عنوان پیش غذا و با روغن زیتون روی نان
روی پلو
به عنوان چاشنی برای سالاد
چاشنی کباب
چاشنی سبزیجات
چاشنی گوشت قلقلی
در تهیه نوشیدنیهای سنتی
خواص زعتر چیست؟
خوردن زعتر میتواند به هشیاری ذهن و تقویت بدن کمک کند و بهتر است در صبحانه مصرف شود.
زعتر دارای چندین خاصیت سلامتی مهم است که شامل:
- بهبود سیستم ایمنی بدن
- تقویت سلامت پوست
- ایجاد استخوانهای قوی
- افزایش گردش خون
- پاکسازی مجاری تنفسی
- کاهش التهاب
- تقویت انرژی
- بهبود خلق و خو و حافظه
- کمک به درمان بیماریهای مزمن
این ادویه دارای مواد مغذی و ترکیبات مؤثر مانند تیمول، اسید گالیک، کارواکرول و کوئرستین است. برای استفاده از خواص گیاهان سالم، ترکیب این ادویه در سراسر خاورمیانه رایج است و در دیگر نقاط دنیا هم محبوبیت پیدا کرده است. در حالی که در بعضی فرهنگها، زعتر نام دیگری برای آویشن است، اما مخلوط ادویهها با این نام کمی متفاوت است و از مواد مختلفی استفاده میشود. این ترکیب میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. این ادویه همچنین در درمان بسیاری از بیماریهای زمستانی مؤثر است که در ادامه توضیح میدهیم.
تسکین علائم بیماریهای مزمن با مصرف زعتر:
سماق با تأمین کورستین سالم، به عنوان آنتیاکسیدانی برای محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد عمل میکند و به رفع مشکلات مختلف سلامتی کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند که اجزای آلی سماق که در زعتر وجود دارند، میتوانند به طور قابل توجهی به شما کمک کنند تا در برابر بیماریهای مزمن محافظت شوید.
مجاری تنفسی پاک با مصرف زعتر:
آویشن دارای خواص خوبی برای تمیز شدن مجاری تنفسی است، به ویژه وقتی که به عنوان چای دم شود. آویشن میتواند به پاکسازی مجاری تنفسی کمک کند و شما را از خلط رهایی بخشد. بنابراین، این ادویه را میتوان در زمان سرماخوردگی به غذاها اضافه کرد.
“`html
چطور نان زعتر خانگی درست کنیم؟
در ادامه میتوانید دستور تهیه نان زعتر لبنانی لذیذ و راحت را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه نان زعتر با پنیر
آرد نان فانتزی: دو و نیم پیمانه
پنیر خامهای: ۱۵۰ گرم
روغن زیتون: نصف پیمانه
شکر: ۱ قاشق چایخوری
مایهی خمیر فوری: یک و نیم قاشق چایخوری
زعتر: ۳ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم: یک و نیم پیمانه
دستور تهیه نان زعتر
1. مایهی خمیر را با نصف پیمانه آب ولرم و شکر مخلوط کنید و درب ظرف را بگذارید. اگر مایهی خمیر تازه باشد، بعد از ۱۰ دقیقه کف میکند.
2. سپس باقیمانده آب ولرم را به همراه مایهی خمیر آماده شده، آرد و نمک در یک ظرف مخلوط کنید. توجه داشته باشید که میزان آرد ممکن است بسته به رطوبت متفاوت باشد؛ پس آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.
3. وقتی خمیر به حالتی رسید که شکل گرفته اما هنوز به دست میچسبد، یک سوم از روغن زیتون را کم کم اضافه کنید و ۱۰ دقیقه ورز دهید. اگر خمیر هنوز چسبناک است، کمی آرد روی آن بپاشید و با ورز دادن و کوبیدن آن روی میز کار، چسبندگی را از بین ببرید.
4. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید. بگذارید در جای گرمی به مدت ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند.
5. زعتر را با باقیمانده روغن زیتون مخلوط کنید.
6. بعد از ۲ ساعت، خمیر شما پف میکند و حجمش دو برابر میشود. آن را از ظرف درآورید و ۳ دقیقه دیگر ورز دهید.
7. حالا خمیر را به ۸ قسمت تقسیم کنید. کف سینی فر را کمی چرب کنید و کاغذ روغنی روی آن قرار دهید. هر قسمت را روی کاغذ روغنی چرب شده به قطر ۱ سانتیمتر پهن کنید. روی هر قسمت مقداری پنیر خامهای بمالید و سپس مخلوط روغن زیتون و زعتر را روی آن بریزید.
8. حالا نانها را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقهی وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و گزینه حرارت از پایین، به همراه فن را انتخاب کنید. اگر دوست دارید، میتوانید پنیر خامهای را از این دستور حذف کنید.