رسپی
دستور تهیه نان زنجبیلی تبریز (زنجفیلی کوکه) + خواص بی نظیر این نان (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه نان زنجبیلی تبریز مخصوص ماه رمضان
نان زنجبیلی یکی از خوشمزهترین نانهای معطر تبریز است که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این نان خوشمزه با ما باشید.
طرز تهیه نان زنجبیلی تبریزی و خواص آن
مواد لازم برای تهیه نان زنجبیلی
- آرد: ۴ لیوان
- تخممرغ: یک عدد برای خمیر و یک زرده برای رومال نان
- روغن جامد یا مایع: یک چهارم لیوان
- کره: ۵۰ گرم
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری: یک قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: دو قاشق غذاخوری
- ماست خامهای یا پرچرب: یک لیوان
- آب یا شیر ولرم: یک چهارم لیوان
- زعفران دمکرده: یک قاشق برای روی نان
- کنجد: برای روی نان
طرز تهیه نان زنجبیلی تبریزی
- برای شروع، شیر یا آب ولرم را داخل یک لیوان بریزید.
- شکر و خمیر مایه را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس ده دقیقه کنار بگذارید تا پف کند. اگر بعد از ده دقیقه پف نکرد، یعنی خمیر مایه خوب نیست.
- من معمولاً از خمیر مایه فوری استفاده میکنم، که نیاز به عمل آوردن ندارد و فقط کافی است با دیگر مواد مخلوط شود. اما چون این بار از تازه بودن آن مطمئن نبودم، امتحان کردم تا مطمئن شوم که عمل میآید.
- ماست، تخممرغ، نمک، پودر زنجبیل و روغن را به مخلوط اضافه کنید. اگر هوا گرم است، کره را بیرون بگذارید تا نرم شود و بعد به مواد اضافه کنید. در هوای سرد، کره را ذوب کرده و کمی صبر کنید تا ولرم شود و سپس به مواد اضافه کنید.
- نکته: مواد نباید سرد باشند، زیرا اگر سرد باشند، خمیر بهسختی ور میآید. بنابراین، یکی دو ساعت قبل از تهیه، مواد را از یخچال بیرون بگذارید.
- مواد را بهخوبی هم بزنید تا مخلوط شوند.
- خمیر مایه که پف کرده را به مواد اضافه کنید. بعد آرد را اضافه کنید.
- با قاشق هم بزنید تا مخلوط شود. سپس به مدت ده دقیقه خمیر را خوب ورز دهید، زیرا ورز دادن خوب، نکته اصلی در تهیه نان است. اگر خمیر خوب ورز داده نشود، نتیجه خوبی نخواهید داشت.
روش ورز دادن خمیر برای نان زنجبیلی
- برای ورز دادن، گوشههای خمیر را بگیرید و به وسط بیاورید و بعد خمیر را بچرخانید. این کار را به مدت ده تا پانزده دقیقه ادامه دهید.
- اگر ورز دادن برایتان سخت است، میتوانید خمیر را بلند کرده و توی صفحه بکوبید.
- اگر در حین ورز دادن، خمیر به دستتان چسبید، سعی کنید با ورز دادنش چسبندگی را از بین ببرید. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، کمی آرد روی آن بپاشید، اما زیادهروی نکنید تا نان سفت نشود.
- خمیر را به شکل گلوله درآورید و در یک کاسه بگذارید. روی کاسه را با یک دستمال نمدار بپوشانید.
- در فصل زمستان، روی خمیر را با پتو بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا خمیر ور بیاید، اما در تابستان این کار لازم نیست.
- حدود یک ساعت به خمیر استراحت دهید تا پف کند. اگر دیدید که خمیر به اندازه کافی پف نکرده، نیم ساعت دیگر نیز صبر کنید.
- اگر خمیر زیاد بماند و بیش از حد پف کند، بعد از پخت نان طعم و بوی ترش میگیرد. کمی خمیر را ورز دهید تا حبابها خارج شوند. (فقط کمی ورز دهید تا حبابها بترکند.) با این مقدار، دوازده تا نان زنجبیلی تهیه میشود.
- یک سینی را چرب کنید و خمیرها را به شکل دایرهای پهن کنید. با یک کاتر گرد روی نانها شکل دهید. میتوانید از سر فلزی شیشه شربت استفاده کنید. حتماً کاتر را چرب کنید. من شش تا کوچک و یک بزرگ درست کردم.
- بیست دقیقه دیگر خمیر را بپوشانید و استراحت دهید. این مرحله دوم بسیار مهم است تا نان پف کند.
- زعفران و زرده تخممرغ را مخلوط کنید و بعد از استراحت دوم روی خمیر بمالید. کنجد را روی آن بپاشید. من روی نان بزرگ از کنجد سیاه و سفید و روی نانهای کوچک فقط کنجد سفید استفاده کردم.
- کنجد سیاه با سیاهدانه فرق دارد و طعمش همانند کنجد سفید بوده و فقط پوستش سیاه است.
روش
“““html
قرار دادن نان زنجبیلی در فر
- فر را بیست دقیقه قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
- برای فرهای برقی، درجه را 20 درجه کمتر یعنی 160 درجه تنظیم کنید، زیرا فرهای برقی کوچکتر هستند و حرارت بیشتری تولید میکنند.
- تقریباً سی دقیقه طول میکشد تا نانها بپزند، اما این زمان به نوع فر شما بستگی دارد، پس در حین پخت نانها را چک کنید. اگر روی نانها طلایی نشد، گریل را روشن کنید تا رنگی شود.
خواص نان زنجبیلی
- زنجبیل به تسکین دلدردهای قاعدگی کمک میکند.
- زنجبیل در کاهش درد مؤثرتر از داروهای بیاثر است و به نظر میرسد به اندازهٔ داروی مفنامیک اسید مؤثر باشد.
- زنجبیل به بهبود آرتروز کمک میکند.
- برخی از تحقیقات نشان میدهند که زنجبیل وضعیت آرتروز را بهتر میکند، اما تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع لازم است.
- زنجبیل به درمان آسم و آلرژی کمک میکند.
- ترکیب فعال در زنجبیل به نام زروامبون، واکنش ایمنی در موشها را تنظیم میکند و به بهبود آسم کمک میکند.
- زنجبیل با کاهش استیل کولین، انقباض ماهیچههای تنفسی را کاهش میدهد.
زنجبیل و اگزما
شوگاول، یکی از ترکیبات موجود در زنجبیل، حساسیتهای پوستی (اگزما) را در موشها درمان میکند.
زنجبیل و بهبود روده
زنجبیل در بیماران مبتلا به آرتروز که مشکلات شکمی دارند، پوشش معده را بهبود میبخشد و از رشد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری میکند.
زنجبیل و حالت تهوع
زنجبیل با کاهش فعالیت اعصاب، حالت تهوع و استفراغ را تسکین میدهد و میتواند برای درمان حالت تهوع در دوران بارداری مفید باشد. همچنین در کاهش تهوع ناشی از شیمیدرمانی مؤثر است.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی