رسپی

دستور تهیه نان چاودار دانمارکی در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه و پخت نان خوشمزه چاودار در منزل

نان چاودار نانی است که با آرد بدست آمده از دانه‌های چاودار درست می‌شود. این نان ممکن است روشن یا تیره باشد که به نوع آرد، میزان آرد چاودار نسبت به آرد گندم و افزودن رنگ‌دهنده‌ها بستگی دارد.

این نان از نان گندم متراکم‌تر است و فیبر بیشتری دارد و رنگ و طعم آن هم قوی‌تر است. نان چاودار سیاه به عنوان نان قرون وسطایی شناخته می‌شود.

این نان به خصوص در کشورهای غرب اروپا و اسکاندیناوی محبوب است و نان چاودار یکی از مشخصه‌های کشور آلمان است. با ما ادامه دهید.

تفاوت گندم و چاودار چیست؟

چاودار و گندم از نظر ژنتیکی مشابه هستند، اما از نظر شیمیایی تفاوت‌های زیادی دارند که باعث می‌شود نحوه تهیه نان از آنها متفاوت باشد. اصلی‌ترین تفاوت در آنزیم‌های آمیلاز است. این آنزیم قندها را از نشاسته جدا می‌کند.

آمیلاز در گندم نسبت به حرارت حساس است و تأثیر چندانی بر روی گلوتن گندم که ساختار نان را ایجاد می‌کند، ندارد، اما آمیلاز چاودار در دماهای بالا نیز فعال می‌ماند.

با توجه به اینکه گلوتن چاودار چندان قوی نیست، ساختار خمیر بر اساس نشاسته و ترکیبات دیگر چاودار درست می‌شود. به همین دلیل، آمیلازها در آرد چاودار می‌توانند خمیر را تجزیه کنند و مانع از ور آمدن آن شوند. از این رو، در نان چاودار مقداری آرد گندم اضافه می‌شود تا ور آمدن خمیر بهتر شود.

در صنایع نانوایی، از موادی مانند خمیر ترش، مخمر مخصوص چاودار، آنزیم‌ها و موادی برای تغییر pH استفاده می‌شود.

نان چاودار دانمارکی: انواع نان چاودار

نان چاودار انواع مختلفی دارد و در هر کشور به شیوه‌ای ویژه درست می‌شود. نان چاودار آلمانی که به روگن معروف است یکی از نان‌های مشهور این کشور است.

در کشورهای اسکاندیناوی نیز این نان بسیار پرطرفدار است و جزو نان‌های سنتی آنها محسوب می‌شود. نان نروژی معمولاً مسطح و در بسیاری از کشورها حجیم است و اغلب برای صبحانه همراه با مواردی مانند خامه، کره، مربا یا تخم مرغ مصرف می‌شود.

در دانمارک، این نان به صورت چند غله تهیه می‌شود که آن را مغذی کرده و به طعم آن می‌افزاید. انواع دانه‌ها و آجیل‌ها در آن استفاده می‌شود که نه تنها طعم آن را بهتر می‌کند، بلکه ارزش غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد.

دستور تهیه نان چاودار خانگی

مواد لازم :

  1. آب ولرم: ۲ پیمانه
  2. مخمر خشک: ۲ قاشق چایخوری
  3. آرد چاودار تیره: ۲ و ۱/۲ پیمانه
  4. آرد چند منظوره: ۳/۴ پیمانه
  5. چاودار پوست گرفته و خرد شده: ۱ و ۳/۴ پیمانه
  6. چاودار کامل: ۱/۲ پیمانه
  7. تخم کتان: ۱/۴ پیمانه
  8. تخمه آفتابگردان: ۱ و ۱/۳ پیمانه (یا مخلوطی از تخم آفتابگردان، کدو و بادام خرد شده)
  9. نمک: ۳ قاشق چایخوری
  10. ماالشعیر ساده: ۱ پیمانه
  11. دوغ یا کفیر: ۱ پیمانه (در صورت وگان بودن، ۱ پیمانه شیر بادام به اضافه ۲ قاشق غذاخوری سرکه)
  12. جو دوسر پرک: مقداری برای پاشیدن روی نان

دستور تهیه :

خمیر مایه و شکر را داخل آب ولرم بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند تا مخمر پف کند.

تمام مواد خشک را در یک کاسه بزرگ بریزید.

دستور تهیه نان چاودار دانمارکی در منزل (مرحله به مرحله)

مخلوط مخمر، ماالشعیر و دوغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

قطعه خمیرگیر را به همزن وصل کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهد.

اگر همزن ندارید، می‌توانید این کار را با دست انجام دهید.

“““html

خمیر خیلی چسبناک است و انعطاف زیادی ندارد.

خمیر را در یک کاسه بزرگ غیر فلزی بریزید که فضایی برای رشد آن داشته باشد (چرا که خمیر دو برابر می‌شود).

روی خمیر را با پلاستیک سلفون بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک جای گرم بماند (دمای اتاق). البته اینکه می‌خواهید نان‌تان چقدر ترش باشد بستگی دارد (حداقل باید ۲۴ ساعت بماند تا خوب تخمیر شود و مطمئن شوید مایعات را به قدر کافی جذب کرده است).

کف یک قالب نان به اندازه ۹×۵×۳ اینچ را با کاغذ روغنی بپوشانید. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سلسیوس) گرم کنید.

تمام خمیر را داخل قالب نان بریزید و در صورت نیاز کمی فشار دهید تا به قالب شکل گیرد. روی آن را با آب مرطوب کنید و مقداری جو دوسر پرک رویش بپاشید.

نان را در طبقه وسط فر به مدت ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه بپزید یا تا زمانی که وسط آن هم پخته شود. برای اطمینان از پخت کامل بهتر است از دماسنج آشپزی استفاده کنید تا دمای مرکز نان ۲۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۲۲ درجه سلسیوس باشد.

برای خرید دماسنج دیجیتال می‌توانید به فروشگاه‌های لوازم قنادی یا فروشگاه‌های آنلاین معتبر مراجعه کنید.

قبل از اینکه نان را از قالب خارج کنید، بگذارید به مدت ۵ دقیقه خنک شود. پس از خارج کردن نان از قالب، اجازه دهید کاملاً خنک شود، سپس آن را برش بزنید.

نان را در یک ظرف دردار نگهداری کنید. اگر می‌خواهید برای مدت طولانی‌تری از آن استفاده کنید، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

البته اگر قصد دارید به زودی از آن استفاده کنید، نیازی به این کار نیست.

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه نان تیری: نان ویژه‌ی بختیاری‌ها

دستور تهیه نان توچری: نان محبوب ایل بختیاری در خانه

دستور تهیه‌ی پیتزا کردی (نان کلانه): غذای محلی کردستان

نکات مهم جهت تهیه نان چاودار دانمارکی

برای تهیه انواع نان چاودار، می‌توانید به نانوایی‌هایی که نان‌های رژیمی می‌پزند مراجعه کنید. در بعضی از شهرهای بزرگ، به خصوص کلانشهرها، حداقل یک نانوایی رژیمی وجود دارد.

اگر چنین مغازه‌ای در شهرتان نیست، به سایت‌های معتبر اینترنتی مراجعه کنید.

برخی از افراد با جدا کردن نان از کاغذ مخصوص فر مشکل دارند، که در این صورت می‌توانید با اسپری آشپزی یا کمی روغن، سطح آن را چرب کنید.

می‌توانید به جای ماء الشعیر، از آب یا دوغ بیشتر استفاده کنید.

یاد داشته باشید که نان چاودار خیلی چگال‌تر از نان گندم است، بنابراین انتظار نداشته باشید که نان چاودار هم پف و نرمی نان گندم را داشته باشد.

نان چاودار تجربه‌ای خوشمزه و مغذی است. می‌توانید آن را با کره، خامه، مربا، پنیر و تخم‌مرغ برای صبحانه مصرف کنید. طعم آن فوق‌العاده خواهد بود.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا