رسپی

دستور تهیه نان گاتا نان سنتی ارمنی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نان گاتا یکی از نان‌های خوشمزه و بسیار محبوب در سراسر جهان است که به‌طور خاص به ارمنستان تعلق دارد. برای آشنایی با طرز تهیه این نان خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم نان گاتا

آرد سفید ۲۵۰ گرم
ماست ½ پیمانه
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ ۱ عدد
مایه‌خمیر فوری ½ قاشق غذاخوری
بکینگ‌پودر ½ قاشق غذاخوری
وانیل ¼ قاشق چایخوری

مواد میانی نان گاتا

مغز گردو ۱ پیمانه
کره ۷۰ گرم
شکر ½ پیمانه
دارچین ۱ قاشق چایخوری
آرد سفید ½ پیمانه

دستور تهیه نان گاتا

برای تهیه نان گاتا، ابتدا کره را در یک کاسه روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا فقط ذوب شود و نیازی به داغ شدن نیست.
سپس تخم‌مرغ و وانیل را به آن اضافه می‌کنیم و با چنگال هم می‌زنیم تا مخلوط شوند. بعد ماست و روغن مایع را هم به این ترکیب اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا مواد یکدست شوند.

حالا مایه‌خمیر فوری، آرد و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط می‌کنیم و بعد از دو بار الک کردن، به آرامی به مواد اولیه اضافه کرده و هم می‌زنیم تا خمیر شکل بگیرد. بعد از اینکه خمیر جمع شد، آن را کمی ورز می‌دهیم و در یک ظرف می‌گذاریم.
روی ظرف را با سلفون می‌پوشانیم و آن را در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند. در این زمان، مواد میانی نان را آماده می‌کنیم. برای این کار، کره را در یک تابه روی حرارت آرام ذوب می‌کنیم.

سپس آرد را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا بوی خام آرد گرفته شود. بعد مغز گردو را اضافه کرده و تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. حالا دارچین و شکر را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم.
بعد از گذشت یک ساعت، خمیر را روی سطح کاری منتقل کرده و بعد از هوادهی، به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. در ادامه، یک قسمت خمیر را صاف کرده و مواد میانی را در وسط آن قرار می‌دهیم و لبه‌های خمیر را روی آن برمی‌گردانیم.

سپس قسمت دیگر خمیر را صاف کرده و روی خمیر با مواد می‌گذاریم و با دست دو خمیر را به هم می‌چسبانیم. بعد نان را در یک سینی فر قرار می‌دهیم و با مخلوط یک قاشق غذاخوری شیر و زرده تخم‌مرغ روی آن را رومال می‌کنیم.
در صورت تمایل می‌توانیم با چاقو روی نان طرح‌های دلخواه بزنیم و سپس آن را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فری که ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن شده، قرار می‌دهیم تا پخته شود. در پایان، برای گرفتن رنگ بهتر روی نان، چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا