رسپی

دستور تهیه نان گرده بوشهری به روش اصیل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چگونه نان گرده خانگی درست کنیم؟

گرده یکی از نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه آن به بوشهر و همدان و کردستان برمی‌گردد. این نان در هر منطقه با کمی تفاوت تهیه می‌شود و به دلیل شکل گرد آن، به “گرده” معروف است. گرده نان بسیار مغذی است زیرا حاوی خرماست و می‌تواند یک میان‌وعده خوشمزه برای خانواده باشد. برخی افراد آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف می‌کنند. گرده را می‌توان سرخ کرده یا در فر یا تنور پخت. همچنین در تهیه آن از زیره، کنجد و سیاه‌دانه استفاده می‌شود که بسیار برای سلامتی مفید هستند. شما می‌توانید گرده را در ماه رمضان نیز درست کنید. امروز در رضیم به شما خواهیم آموخت که چگونه نان گرده محلی با شیره خرما درست کنید. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه گرده بوشهری

مواد لازم برای تهیه گرده بوشهری

  • آرد ۵ پیمانه
  • خمیرمایه ۲ ق غذا خوری
  • شیره خرما ۳ ق غذا خوری
  • شکر ۱ پیمانه
  • نمک ۱/۲ ق چای خوری
  • رازیانه ۱/۴ ق چای خوری
  • زیره سبز و سیاه ۱/۲ ق چای خوری
  • سیاه دانه ۲ ق مربا خوری
  • دارچین ۲ ق مربا خوری
  • زردچوبه ۲ ق مربا خوری

separator line

دستور تهیه نان روغنی خانگی خوشمزه و آسان به روش بوشهری

دستور تهیه نان گرده محلی با شیره خرما

مرحله اول: عمل آوری خمیر

ابتدا باید خمیر مایه را آماده کنید. برای این کار، ۱ پیمانه آب ولرم را در یک کاسه ریخته و خمیر مایه را روی آن بپاشید و خوب هم بزنید. سپس روی کاسه را بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید. در ادامه، شکر را با ۱/۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شود.

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

در یک کاسه بزرگ یا سینی گود، آرد را ریخته و ادویه‌ها و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس مخلوط خمیر مایه را اضافه کنید و با قاشق یا دست مخلوط کنید.

مرحله سوم: تهیه خمیر گرده

سپس شیره خرما را با آب و شکر حل شده مخلوط کنید و به مخلوط آرد اضافه کنید. حالا با دست خوب ورز دهید تا خمیر شکل بگیرد. سطح کار را آرد بپاشید.

مرحله چهارم: استراحت خمیر

خمیر را شروع به ورز دادن کنید. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، کمی آرد بپاشید تا نرم و لطیف شود. سپس خمیر را ۳۰ بار به سطح بکوبید، بعد آن را به شکل توپ درآورده و در یک قابلمه آردپاشی شده قرار دهید. درب قابلمه را بپوشانید و ۲۴ ساعت در دمای گرم قرار دهید. بهتر است قابلمه را در زیر یک پتو بگذارید.

مرحله پنجم: سرخ کردن گرده محلی

پس از ۲۴ ساعت، هوا را از خمیر بگیرید و چانه‌های یکسان از آن تهیه کنید. هر چانه را با وردنه به شکل گرد باز کنید و روی آن کنجد بپاشید. برای پخت گرده، شما می‌توانید یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید:

دستور تهیه نان گرده بوشهری به روش اصیل (مرحله به مرحله)

روش اول: داخل یک تابه روغن بریزید و نان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید.

روش دوم: فر را از قبل گرم کنید و نان‌ها را در سینی فر قرار دهید. سپس برای ۳۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید.

روش سوم: از یک تابه دو طرفه رژیمی استفاده کنید و نان‌ها را در آن بپزید.“`html

را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملاً داغ شود. سپس خمیر را داخل تابه قرار دهید و در تابه را ببندید و بگذارید تا خمیر پف کند. دقت کنید که شعله باید کاملاً کم باشد. شما می‌توانید به دلخواه از هر سه روش بالا نان گرده محلی را تهیه کنید. سپس روی نان کمی کره بزنید و نوش جان کنید.

separator line

نکات کلیدی در تهیه گرده محلی بوشهری

  1. به این نکته توجه کنید که خمیر با شیره برای پف کردن به زمان بیشتری نیاز دارد زیرا سنگین‌تر است.
  2. استفاده از شیره اختیاری است؛ می‌توانید فقط از مخلوط آب و شکر استفاده کنید.
  3. اگر خمیر در حین ورز دادن خیلی سفت شد، کمی آب ولرم اضافه کنید و اگر شل بود، از آرد استفاده کنید.
  4. اضافه کردن ادویه‌ها به سلیقه شما بستگی دارد.
  5. شما می‌توانید از سبزی‌های خشک و معطر نیز استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا