رسپی

دستور تهیه و ترکیبات ادویه خورشت قیمه (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه و ترکیبات ادویه خورشت قیمه

برای تهیه یک غذای سنتی ایرانی به نام خورشت قیمه، می‌توانید از لپه، گوشت، سیب‌زمینی سرخ شده، لیمو عمانی، رب گوجه‌فرنگی و انواع ادویه‌های مخصوص این خورشت استفاده کنید. هر شهری طعم خاص خودش را برای قیمه دارد که معمولاً به خاطر ادویه‌های مختلف است. پخت این خورشت بسیار ساده است و بیشتر افراد از طعم آن لذت می‌برند.
به ویژه قیمه‌ای که در مراسم نذری سرو می‌شود، برای خیلی‌ها جزء خوشمزه‌ترین قیمه‌های خانگی حساب می‌شود. اما بدون تردید، همه ما اول از همه عاشق قیمه مادرمان هستیم چون طعم و عطر خاص خود را دارد.

ادویه خورشتی زعفران

زعفران یک ادویه مخصوص است که از گل زعفران گرفته می‌شود. این ادویه دارای رنگ قرمز تیره و عطر و طعم ملایمی است. زعفران هم در پلوها و هم برای خوش‌عطر کردن خورشت قیمه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادویه فلفل سیاه

فلفل سیاه که از هند می‌آید، از دانه‌های خشک شده گیاه دانه فلفل تهیه می‌شود. این دانه‌ها ابتدا چیده می‌شوند، شسته می‌شوند و سپس در آفتاب خشک می‌شوند. فلفل سیاه طعم تند و تیزی دارد و در بسیاری از غذاها مانند خورشت‌ها و سالادها به کار می‌رود.

ادویه دارچین

دارچین از پوست درخت دارچین به دست می‌آید و بومی مناطق گرمسیری مثل سریلانکا است. این ادویه طعم شیرین و گرمی دارد و در غذاهای مختلف مانند خورشت قیمه و دسرها استفاده می‌شود. دارچین به دو صورت پودر یا چوبی موجود است.

ادویه لازم برای پخت قیمه

ادویه زردچوبه

زردچوبه یکی دیگر از ادویه‌های محبوب در خورشت قیمه است. این ادویه از آسیاب کردن ریشه خشک شده زردچوبه به دست می‌آید و رنگ زرد زیبایی به غذاها می‌دهد. زردچوبه علاوه بر زیبایی، طعم خاصی نیز به خورشت قیمه اضافه می‌کند.

ادویه هل

هل یک ادویه خوشبو است که بومی هند می‌باشد. دانه‌های هل طعمی متمایز و کمی شیرین دارند و می‌توانند هم در غذاهای شیرین و هم در غذاهای نمکی استفاده شوند. در خورشت قیمه و همچنین کیک‌ها و دسرها می‌توان از هل استفاده کرد.

دستور تهیه و ترکیبات ادویه خورشت قیمه (مرحله به مرحله)

ادویه خورشت قیمه شامل چه چیزهایی می باشد؟

ادویه خورشتی جوز هندی

جوز هندی، که بومی اندونزی است، طعمی چوبی و نیکو دارد. این ادویه معمولاً به صورت پودر استفاده می‌شود و در غذاهای مختلف از جمله پودینگ، سس‌ها و خورشت‌ها همچون قیمه به کار می‌رود. جوز هندی همچنین بوی گرمی دارد و به خوشمزه‌تر کردن غذاها کمک می‌کند.

“““html

در قیمه کمتر استفاده می‌شود.

ادویه پودر گل سرخ

پودر گل سرخ از زمان مصر باستان استفاده می‌شده، اما این ادویه به احتمال زیاد از آسیا آمده است. چینی‌ها این ادویه را حدود ۵ هزار سال پیش کشف کردند. پودر گل سرخ نزدیک به ۳ هزار سال است که در آشپزی ایرانی کاربرد دارد. در واقع، استفاده از گل سرخ در آشپزی خاورمیانه بیشتر به خاطر تأثیر ایرانی‌ها است. بعد از حمله اعراب به ایران، گلبرگ‌های گل سرخ در کشورهای دیگر خاورمیانه هم مورد استفاده قرار گرفت. این گلبرگ‌ها بعد از خشک شدن به پودر تبدیل می‌شوند و در خورشت‌هایی مثل قیمه و همچنین در نوشیدنی‌ها به کار می‌روند.

ادویه قیمه

ادویه میخک

میخک از جوانه‌های گل نارس درختی به همین نام به دست می‌آید. این درخت اصلیتاً در جزایر مولوکاس شمالی اندونزی رشد می‌کند. میخک به صورت پودر قهوه‌ای مایل به قرمز در می‌آید و جوانه‌های آن حدود ۱.۵ تا ۲ سانتی‌متر طول دارند. میخک بوی بسیار خوبی دارد و طعمی قوی و چوبی، اما در عین حال شیرین دارد. در بسیاری از کشورها از میخک برای پخت غذاهایی مثل ژامبون استفاده می‌شود و همچنین در خورشت قیمه هم کاربرد دارد.

ادویه زنجبیل

زنجبیل یک گیاه گلدار است که ریشه‌های آن به عنوان ادویه استفاده می‌شود. این گیاه بومی آسیای جنوب شرقی است. ریشه‌های زنجبیل تازه معمولاً به شکل پیچ‌خورده و با پوست قهوه‌ای روشن و گوشت زرد کم‌رنگ شناخته می‌شوند. زنجبیل خشک رنگی خرمایی دارد. طعم زنجبیل تازه شیرین و تند است. زنجبیل را می‌توان در نوشیدنی‌ها، غلات، دسرها، قهوه، چای، غذاهای سرخ‌کرده و همچنین در خورشت قیمه استفاده کرد.

دستور تهیه قیمه نذری

در آشپزی ایرانی چند نوع قیمه وجود دارد که هر کدام ادویه‌های خاص خود را دارند. به بررسی قیمه‌های مختلف و ادویه‌هایی که در آن‌ها استفاده می‌شود، می‌پردازیم:

ادویه مخصوص قیمه امام حسین

  • فلفل سیاه
  • پودر دارچین
  • زردچوبه
  • زعفران

ادویه قیمه نثار

پودر گل سرخ
پودر دارچین
پودر زنجبیل
پودر هل
میخک
جوز هندی

ترکیبات ادویه خورشت قیمه

ادویه قیمه مجلسی

فلفل سیاه
پودر دارچین
زردچوبه
پودر هل
جوز هندی
پودر گل سرخ
زعفران

ادویه قیمه بادمجان

پودر گل سرخ
پودر دارچین
پودر فلفل سیاه
پودر زردچوبه
پودر زعفران

ادویه خورش

ادویه خورش قیمه با مرغ

پودر گل سرخ
پودر دارچین
پودر زردچوبه
پودر زعفران

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا