دستور تهیه و پخت آسان و خوشمزه مربا به (مرحله به مرحله)

“`html
مواد لازم برای تهیه مربا به
میوه به ۵۰۰ گرم
هل ۲ عدد
شکر ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه مربا به
برای درست کردن مربای به، ابتدا میوهها را میشوییم. سپس پوست آنها را با چاقو میگیریم و روی تخته آشپزخانه میگذاریم. بعد هر میوه را از وسط نصف کرده و هستههای آن را در یک کاسه میگذاریم و کنار میگذاریم.
حالا میوهها را به هر شکلی که دوست دارید خرد کرده و در یک قابلمه، که بهتر است از مس سفید باشد، میریزیم. سپس ۶ لیوان آب و شکر را به آن اضافه کرده و درپوش قابلمه را میگذاریم. بعد قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا به جوش بیاید.
بعد از اینکه جوش آمد، حرارت را کم کرده و در قابلمه را با یک دمکنی میپوشانیم و اجازه میدهیم مربا به مدت ۱ ساعت بپزد تا به غلظت دلخواه برسد. اگر میخواهید رنگ مربا قرمز شود، بدانید که دمکنی به این کار کمک میکند و زیبایی خاصی به آن میدهد.
این نکته را هم مدنظر داشته باشید که شهد مربا بعد از سرد شدن سفتتر میشود، به همین دلیل نباید مربا را خیلی غلیظ از روی حرارت بردارید. میتوانید از یک تکه چوب دارچین هم برای طعمدهی به مربا استفاده کنید.
پس از حدود ۳۰ دقیقه، درب قابلمه را باز کرده و پوست خشک روی هلها را برمیداریم و دانههای هل را به همراه زعفران دم کرده به مربا اضافه میکنیم. حالا باید مطمئن شویم که مربا به قوام مناسب رسیده است.
برای این کار یک قطره از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد میریزیم. اگر شهد بدون اینکه پخش شود، به ته لیوان برسد، مربای ما به قوام مناسب رسیده است، ولی اگر پخش شود، یعنی هنوز نیاز به جوشیدن دارد.
اگر شهد مربا هنوز پخش شد، یعنی باید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر مربا را روی حرارت قرار دهیم تا به غلظت مناسب برسد. وقتی مربا به غلظت مورد نظر رسید، آب لیمو را اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
در این مرحله درپوش قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا مربا با دمای محیط هماهنگ شده و کاملاً خنک شود. پس از اینکه مربا خنک شد، آن را در ظرفهای شیشهای میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم.
نکات تهیه مربای به
بعد از ۳۰ دقیقه از پخت مربا، یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه قرار میدهیم و حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم. سپس یک شعلهپخشکن زیر قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم مربا با حرارت خیلی کم به مدت یک تا دو ساعت بپزد.
در این مدت ممکن است شربت مربا کم شود، بنابراین هر ۳۰ دقیقه یکبار آن را چک میکنیم و اگر شربتش خیلی غلیظ شده بود، کمی آب جوش به آن اضافه کرده و دوباره درپوش قابلمه را میگذاریم تا به رنگ دلخواه برسد.