رسپی

دستور تهیه پخت سبزی پلو با ماهیچه خوشمزه و لذیذ (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سبزی پلو با گوشت یا ماهیچه

سبزی پلو با گوشت یکی از غذاهای سنتی ماست که با ترکیب گوشت ماهیچه، برنج و سبزی طعمی عالی ایجاد می‌کند. در این غذا از آب گوشت به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

معمولاً این غذا را با ماهی درست می‌کنیم. اما اگر شما به ماهی علاقه ندارید، می‌توانید این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه کنید.

زیرا گوشت قرمز بیشتر موردپسند ایرانی‌هاست و تهیه سبزی پلو با گوشت می‌تواند گزینه مناسبی برای مهمانی‌ها باشد، چون ممکن است برخی مهمان‌ها تمایلی به خوردن ماهی نداشته باشند.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با گوشت:

برای تهیه این غذای سنتی برای شش تا هشت نفر به سه تا سه و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • سبزی پلویی ۱.۵ کیلوگرم
  • گوشت ماهیچه ۷۵۰ گرم
  • برنج ۱ کیلوگرم
  • پیاز ۱ عدد
  • نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم

سبزی این غذا ترکیبی از تره، جعفری، شوید، گشنیز و مقدار کمی شنبلیله است. اگر شنبلیله زیاد باشد، غذا تلخ می‌شود. برنج را پاک و با آب ولرم شستشو دهید. چند ساعت قبل از پخت، آن را خیس کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید.

دستور تهیه سبزی پلو با گوشت:

گوشت را همراه با پیاز و فلفل سیاه در یک قابلمه بگذارید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا بعد از پخت یک ملاقه آب برای سرو داشته باشید. وقتی گوشت پخته شد، پیاز را جدا کنید. پیاز و فلفل سیاه باعث می‌شوند بوی بد گوشت از بین برود.

پس از پختن گوشت، آب آن را صاف کرده و کنار بگذارید. سبزی را پاک کنید، بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن برود. سپس سبزی را خرد کنید.

در یک قابلمه مقداری آب به جوش بیاورید و سه قاشق روغن به آن اضافه کنید. وقتی آب و روغن به جوش آمد، برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید و نیازی به شستن برنج نیست. برنج را کمی زودتر از زمان کامل پخت از روی حرارت بردارید و در آبکش بگذارید. سپس مقداری آب گرم به برنج اضافه کنید.

در کف یک قابلمه سه قاشق روغن و نصف لیوان آب بریزید. یک لایه برنج در قالب بگذارید، سپس مقداری سبزی روی آن بریزید و دوباره کمی برنج بریزید. گوشت را روی برنج بگذارید و باقی برنج و سبزی را روی آن بریزید.

یک دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید و درب آن را ببندید. حالا حرارت باید ملایم باشد و از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید. مقداری روغن را با آب گوشت مخلوط کنید. اگر از روغن جامد استفاده می‌کنید، ابتدا آن را ذوب کنید، سپس با آبگوشت ترکیب کنید.

عرق برنج را بگیرید و مخلوط آب گوشت و روغن را اضافه کنید. وقتی برنج عرق کرد، دم‌کنی را عوض کنید تا رطوبت به برنج برنگردد.

زمانی که برنج دم کشید، سبزی پلو با گوشت آماده است. برای سرو، ابتدا سبزی پلو را در دیس بریزید و گوشت را دور دیس قرار دهید.

دستور تهیه پخت سبزی پلو با ماهیچه خوشمزه و لذیذ (مرحله به مرحله)

دستور تهیه سبزی پلو با گوشت مجلسی/دستور تهیه سبزی پلو با گوشت قرمز

فوت و فن‌های پخت سبزی پلو با گوشت

اگر برنج را پیش از پخت رقیق‌تر از حد معمول بردارید، به خاطر رطوبتی که در سبزی و آب گوشت وجود دارد، دانه‌های برنج به هم می‌چسبند.

چون برای طعمدار کردن برنج از آب گوشت استفاده می‌کنیم، بهتر است از ته دیگ نان استفاده نکنید، چون خمیر می‌شود. اگر می‌خواهید سبزی بهتر بپزد، بعد از نرم شدن برنج، سبزی را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.

در صورتی که دوست دارید، یک دسته سیر تازه را تمیز کنید.

“““html

هنگام دم کردن غذا، آن را بین برنج قرار دهید. می‌توانید این غذا را بدون گوشت هم درست کنید. برای این کار، سبزی را همان‌طور که گفته شد آماده کنید و بعد از آبکش کردن برنج، سبزی را بین آن قرار دهید.

اضافه کردن آب گوشت و روغن به غذا سبب می‌شود که پلو خوشمزه‌تر شود؛ بنابراین حتماً این کار را انجام دهید تا طعم بهتری داشته باشید.

اگر بعد از یک ساعت برنج هنوز دم نکشیده بود، یک سوم استکان آب را دور برنج بریزید.

رعایت نکاتی که گفتیم باعث می‌شود غذایی متفاوت و خوشمزه داشته باشید. در آشپزی، همین نکات کوچک و به ظاهر بی‌اهمیت است که طعم غذا را تغییر می‌دهد و نشان می‌دهد که شما در آشپزی فردی حرفه‌ای هستید.

سبزی پلو با گوشت یک غذای سنتی است که برای مهمانی‌ها هم مناسب است. اگر این غذا را برای مهمانی درست می‌کنید، بعد از اینکه پلو دم کشید، زعفران دم‌کرده را با کمی برنج مخلوط کنید و سپس بعد از کشیدن پلو در دیس، برنج زعفرانی را روی آن بریزید تا جلوه بهتری داشته باشد.

کالری عدس پلو: عدس پلو چه خواصی دارد؟

سبزی سبزی پلو: دستور پخت سبزی پلو با مرغ، ماهی سرخ‌شده و میگو

آشنایی با کالری و ارزش غذایی زرشک پلو با مرغ

سبزی مخصوص باقالی پلو: باقالی پلو چه خواصی دارد؟

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا