رسپی

دستور تهیه پخت نان روغنی برساق خوشمزه و ساده (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه نان روغنی

نان روغنی برساق یکی از نان‌های خوشمزه و محلی در استان‌های لرستان، ایلام، کردستان و کرمانشاه است. این نان کمی شیرین و بسیار لذیذ است. بسیاری از خانم‌های خانه‌دار این نان را خودشان در خانه می‌پزند.

دستور تهیه نان روغنی برساق ساده

مواد لازم برای تهیه نان روغنی برساق:

  • شیر یک لیتر
  • شکر یک لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • آرد حدوداً یک کیلوگرم
  • روغن جامد یک قاشق غذاخوری
  • نمک و زردچوبه مقدار خیلی کم
  • روغن سرخ کردنی یا جامد به میزان لازم

مراحل تهیه نان روغنی برساق:

ابتدا همهٔ مواد را با هم قاطی می‌کنیم تا خمیر به وجود بیاید. اگر خمیر به دست چسبید، به آرامی کمی آرد اضافه می‌کنیم تا وقتی که نچسبد و خوب ورز می‌دهیم تا یکدست شود.

خمیر را در یک مشما می‌پیچیم و در جایی خنک می‌گذاریم، یک روز بماند تا ور بیاید. اگر هوای اتاق خیلی گرم باشد، می‌توانیم آن را در طبقه پایین یخچال قرار دهیم.

زمانی که خمیر ورآمده، گلوله‌هایی به اندازهٔ گردو جدا می‌کنیم و روی سطحی که قبلاً آرد پاشیده‌ایم با وردنه آن را باز می‌کنیم تا خیلی نازک نشود و سپس در روغن نسبتا داغ سرخ می‌کنیم.

دستور تهیه نان روغنی با گردو/دستور تهیه نان روغنی مغزدار

دستور تهیه نان روغنی برساق مغزدار

مواد لازم برای تهیه نان روغنی برساق مغزدار:

  • آرد ۸ لیوان
  • شکر ۱ لیوان
  • روغن حیوانی دو سوم الی نیم لیوان
  • بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری
  • زردچوبه یک الی یک و نیم قاشق چایخوری
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • شیر ۲ لیوان
  • پودر گردو ۱ لیوان
  • پودر توت خشک ۱ لیوان (پودر شکر)
  • پودر دارچین ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
  • رازیانه نیم کوب ۲ قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ ۱ الی ۲ عدد
  • سیاه دانه به مقدار کم

مراحل تهیه نان روغنی برساق مغزدار:

آرد، نمک، شکر، بکینگ پودر، رازیانه و زردچوبه را در یک ظرف بزرگ مخلوط می‌کنیم. سپس روغن را اضافه کرده و خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا گلوله‌ای نشود.

شیر را اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم (۱۰ الی ۱۵ دقیقه) تا خمیر صاف و یکدست شود. اگر خمیر خیلی سفت شد، کمی شیر بیشتر اضافه کنید. روی خمیر را با نایلکس بپوشانید و یک دستمال تمیز روی آن بگذارید و به مدت ۲ ساعت بگذارید استراحت کند.

این نان معمولاً به روش‌های مختلف تهیه می‌شود و از نان‌های محلی در مناطق غرب کشور (استان‌های کرمانشاه، لرستان و کردستان و …) است. نان برساق ترکیبی از شیر، آرد، روغن حیوانی و شکر است.

معمولاً این نان را بدون مغز درست می‌کنند. این دستور خمیر بسیار ترد و خوشمزه می‌شود و شکر را از مغز حذف کرده و توت خشک که ارزش غذایی بالایی دارد جایگزین می‌کنیم.

این نان به روش‌های مختلف پخته می‌شود. در روستاها با استفاده از ساج نان را مثل بقیه نان‌ها می‌پزند. برخی نیز آن را در روغن حیوانی سرخ می‌کنند.

دستور تهیه پخت نان روغنی برساق خوشمزه و ساده (مرحله به مرحله)

دستور تهیه نان برساق/برساق خانگی

دستور تهیه نان روغنی برساق در فر

مواد لازم در بالا ذکر شده است.

در این دستور تهیه نان روغنی برساق
“““html
از خمیر به اندازه یک سیب درختی بگیرید و کف دست خود قرار دهید. سپس داخل آن را با دو یا سه قاشق از پودر گردو، دارچین و پودر توت خشک پر کنید. لبه‌های خمیر را به هم بیاورید و کمی در کف دست بچرخانید تا شکل گردی بگیرد.

سپس روی تخته با وردنه آن را به شکل بیضی یا گرد با ضخامت یک و نیم تا دو سانتی‌متر پهن کنید. روی آن را با برس کمی زرده تخم‌مرغ بمالید و سیاه‌دانه یا کنجد بریزید. آن را در فر با دماي ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید و سپس در قسمت گرم‌کن فر قرار دهید تا رویش طلایی شود.

روش تهیه نان روغنی برساق بدون فر

این روش با استفاده از فر نیست. نان را مانند قبل مغزگذاری کنید و نیاز به زرده و سیاه‌دانه نیست. حتی می‌توانید نان را بدون مغز نیز درست کنید.

یک ماهیتابه با کفه ضخیم، مانند ماهیتابه‌های رژیمی، روی شعله پخش‌کن و حرارت کم قرار دهید. برای هر نان، نصف تا یک قاشق چای‌خوری روغن حیوانی در ماهیتابه بریزید. بعد از اینکه نان را با وردنه پهن کردید، آن را در ماهیتابه بگذارید و وقتی یک طرف آن پخته شد، نان را برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد.

در این روش تهیه نان روغنی برساق از روغن زیادی استفاده نمی‌شود و نسبت به سرخ‌کردن، انتخاب بهتری است.

برای نگهداری این نان، نیازی به یخچال نیست و می‌توانید آن را در نایلون یا ظرف دربسته و در جای خنک تا یک هفته خارج از یخچال نگهداری کنید. اگر در یخچال نگهداری کردید، یکی دو ساعت قبل از مصرف آن را از یخچال خارج کنید و در جای گرمی بگذارید تا نرم شود.

به دلیل وجود روغن حیوانی، وقتی در مکان سرد قرار بگیرد کمی سفت شده و با گرم‌کردن دوباره نرم می‌شود.

۱۰ شیرینی ویژه عید نوروز همراه با دستور تهیه آن‌ها

دستور تهیه خجور شیرینی شب عید به زبان فارسی دری

با این خوراکی‌های خلاقانه در عید نوروز از مهمانانتان پذیرایی کنید

جدیدترین مدل‌های کیک با طرح سفره هفت سین

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا