دستور تهیه پرتله غذای سنتی استان لرستان و خواص آن (مرحله به مرحله)

“`html
چگونه پرتله درست کنیم ؟
پرتله یک غذای قدیمی و محبوب در استان ماست. پِرتلِه یک خوراک ساده و سریع است که در لرستان پخته میشود. این غذا با شیر و گندم تهیه شده و معمولاً در مراسم مذهبی سرو میشود.
دستور تهیه پرتله لرستان
مواد لازم برای تهیه پرتله:
اگر میخواهید پرتله بپزید ، مهم است که به مقدار دقیق مواد دقت کنید:
- گندم شیر (گندم تازه) ۱ کیلوگرم
- شیر تازه ۲ لیتر
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه پرتله:
گندم شیر را خرد کرده و به یک قابلمه بزرگ اضافه کنید. سپس تقریباً یک لیتر آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا خوب بپزد.
شیر را در دو مرحله ۱۵ دقیقهای به ترکیب اضافه کنید و در حین اضافه کردن، مرتب هم بزنید تا چیزی به ته نچسبد یا سر نرود.
بعد از نیم ساعت، مقدار نمک دلخواه را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا پرتله لعاب بیندازد و آماده سرو شود.
نحوه پخت پرتله
خواص گندم در پرتله
گندم سرشار از الیاف است که برای سلامت روده بسیار مفید است. اما باید یادآوری کرد که بیشتر این الیاف در سبوس آن موجود است. تحقیقات نشان میدهد که برخی از اجزای گندم، مانند پروبیوتیکها، باعث تغذیه باکتریهای مفید روده میشوند.
یک مطالعه نشان داده که مصرف سبوس گندم میتواند خطر یبوست را در کودکان کاهش دهد، اما بسته به علت یبوست، ممکن است تنها مصرف سبوس کافی نباشد.
سرطان روده بزرگ رایجترین سرطان در سیستم گوارش است. برخی مطالعات نشان میدهد که مصرف غلات از جمله گندم میتواند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهد. به طوری که غذاهای کم فیبر میتوانند خطر ابتلا به این سرطان را تا ۴۰ درصد افزایش دهند.
مطمئناً گندم موجود در پرتله دارای آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است که میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
گندم در درمان مشکلات مختلف دستگاه گوارش مؤثر است. در مطالعهای که بر روی برخی بیماران انجام شد، نتایج مثبتی به دست آمد. همچنین مشخص شده است که مصرف عصاره گندم میتواند اثرات مضر را کاهش دهد.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف گندم به جذب بهتر آهن کمک میکند. این اثر عمدتاً به خاطر وجود سلولز و اسید فیتیک در گندم است. در آزمایشها، مصرف عصاره گندم در حیوانات منجر به افزایش تعداد گلبولهای قرمز شده است.
خواص پرتله
خواص شیر در پرتله
سموم مختلفی بدون آگاهی وارد بدن ما میشوند. یکی از فواید نوشیدن روزانه شیر این است که میتواند سموم را خنثی کند. سمومی که به بدن وارد میشوند، میتوانند بر سلامتی ما تأثیر منفی بگذارند. بنابراین، نوشیدن شیر میتواند به پاکسازی بدن کمک کند.
استخوانها و دندانها اعضای حیاتی بدن هستند. استخوانها به ما کمک میکنند حرکت کنیم و شیر به سلامت دندانها نیز کمک میکند، که این بهبود عمل گوارش و جذب بهتر ویتامینها و مواد مغذی را به همراه دارد.
متأسفانه با افزایش سن، تراکم استخوانها کاهش مییابد و این میتواند به مشکلاتی منجر شود.
“““html
و دندانها کم میشوند زیرا کلسیم – که مادهای مهم برای حفظ استحکام استخوانها و دندانهاست – از طریق ادرار خارج میشود.
شیر باعث قوی شدن استخوانها و دندانها میشود و سلامت آنها را حفظ کرده و از مشکلات مرتبط با استخوان و دندان جلوگیری میکند. شیر موجود در پرتله به تأمین نیاز بدن به کلسیم کمک میکند.
خوب است بدانید که خوردن شیر برای اکثر افراد مشکلی ندارد، جز کسانی که لاکتوز را تحمل نمیکنند. این افراد میتوانند از شیر بز استفاده کنند.
شیر همچنین دارای کالری است که به تأمین انرژی بدن کمک میکند. اگرچه بیشتر افراد معمولاً از کالری دوری میکنند چون ممکن است باعث افزایش وزن شود، اما بدن به کالری نیاز دارد تا انرژی بگیرد. اما باید دقت کرد که کالری زیاد میتواند به چاقی منجر شود.