دستور تهیه چند غذای خوشمزه برای افطارآموزش تهیه 2 غذای ساده برای افطار (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه چند غذای خوشمزه برای افطار
به خاطر مواد مغذی که در این دو غذا وجود دارد، این غذاها از بهترین گزینهها برای سفره افطارتان در ماه رمضان محسوب میشوند. بهتر است در افطار غذاهای سبک و مقوی استفاده کنید تا معده بعد از چند ساعت گرسنگی، با حجم زیادی از غذا پر نشود. امروز برای روزهداران عزیز، دو دستور تهیه غذا ویژه افطار آماده کردهایم.
دستور تهیه 2 غذای ساده برای افطار
1. دستور تهیه سوپ کلم برای سفره افطار
برای درست کردن این سوپ خوشمزه و معطر از کلم، عدس قرمز، مرغ، هویج و گوجهفرنگی استفاده میکنید. زمان آمادهسازی این مواد:
25 دقیقه
زمان پخت: 25 دقیقه
مواد لازم برای تهیه سوپ کلم:
- روغن : 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز خرد شده متوسط : 1 پیمانه
- سیر خرد شده : 2 عدد
- هویج درشت خرد شده : 1 پیمانه
- آب مرغ : 6 پیمانه
- ریحان تازه خرد شده : 1 قاشق سوپ خوری (یا 1 قاشق چای خوری ریحان خشک)
- کلم پیچ تازه خرد شده : 4 پیمانه معادل 225 گرم
- نمک : 1.4 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه : 1.8 قاشق چای خوری
- گوجهفرنگی متوسط خرد شده : 1 عدد
- عدس قرمز : 1.2 پیمانه
دستور تهیه سوپ کلم برای افطار
در ماهیتابهای روغن ریخته و حرارت را متوسط میکنیم. پیاز، هویج و سیر را داخل ماهیتابه میریزیم و در آن را میگذاریم، برای 5 تا 7 دقیقه میپزیم تا سبزیجات نرم شوند. گهگاهی هم میزنیم.
بعد آب مرغ و ریحان خشک (اگر استفاده میکنید) را اضافه میکنیم. حرارت را کم کرده و به مدت 10 دقیقه میگذاریم بپزد.
سپس کلم پیچ، نمک و فلفل را اضافه میکنیم و 10 دقیقه دیگر میپزیم. بعد مرغ، گوجهفرنگی و عدس قرمز و ریحان تازه (در صورت استفاده) را اضافه کرده و 5 تا 10 دقیقه دیگر میپزیم تا کلم و عدس نرم شوند.
2. دستور تهیه خوراک لوبیا مقوی برای سفره افطار
این خوراک خوشمزه شامل لوبیاهای مختلف و شکلات است که حتماً باید امتحان کنید.
زمان آمادهسازی مواد: 20 دقیقه
زمان پخت: 6 تا 8 ساعت
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا :
- لوبیا چیتی : 425 گرم
- لوبیا سفید پخته شده : 425 گرم
- لوبیا قرمز پخته شده : 425 گرم
- آب مرغ با مقداری نمک : 1 پیمانه
- گوجهفرنگی خرد شده : 400 گرم
- شکلات ذوب شده : 3 قاشق سوپ خوری
- پودر چیلی : 1 قاشق سوپ خوری
- خامه و پنیر چدار : اختیاری – به مقدار دلخواه
دستور تهیه خوراک لوبیا برای افطار :
در یک ظرف 4 لیتری، لوبیاها، گوجهفرنگی، پودر چیلی، آب مرغ و شکلات ذوب شده را مخلوط کرده و در آن را بگذارید، سپس روی حرارت کم برای 6 تا 8 ساعت بگذارید و برای 1 ساعت هم روی حرارت زیاد.
اگر مایل بودید، میتوانید هنگام سرو، روی آن خامه و پنیر هم بریزید.
نکاتی برای داشتن یک افطار سالم و متعادل
1. برای افطار غذاهای سالم انتخاب کنید
از میان گروههای غذایی مختلف، انتخابهای هوشمندانهای داشته باشید. میتوانید از غلات، میوهها و سبزیجات، گوشت و عدس، محصولات لبنی و موارد دیگر استفاده کنید. همچنین با تنوع در انتخاب گروههای غذایی، غذای خود را متنوع نگه دارید.
تلاش کنید مصرف سبزیجات و میوهها را افزایش دهید. از گوشت قرمز کمچربی، ماهی و… هم استفاده کنید.
“““html
و از مرغ بدون استخوان استفاده کنید. به جای شیر پرچرب، از محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید که میتواند کلسیم مورد نیاز بدن را بدون کالری اضافی تامین کند. مصرف روغن را کمتر کنید و از شیرینیها و دسرهای سبک استفاده کنید.
2. از روشهای پخت سالم استفاده کنید
سعی کنید غذاهای خود را به جای سرخ کردن، بپزید یا گریل کنید. سبزیجات را آبپز کنید تا تردی آنها حفظ شود. این کار موجب میشود ویتامینهای سبزیجات در آن بماند و سلامت شما را بهبود بخشد. وعده غذاییتان را با انواع سبزیجات آماده کنید.
کمتر از چربی استفاده کنید و نمک را تا حد امکان از سفرههای خود حذف کنید. به سوپها توجه کنید، زیرا میتوانند در طول روزهداری مایعات لازم را فراهم کنند. سوپها همچنین منبع خوبی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
3. اندازه غذای افطار خود را کنترل کنید
مصرف زیاد غذا ممکن است باعث افزایش وزن شود و به شکمدرد و ناراحتی منجر شود. بنابراین به یاد داشته باشید که با کنترل مقدار غذایی که میخورید، میتوانید سالمتر بمانید.
4. در وعده افطار غذای خود را متعادل کنید
برای داشتن یک وعده غذایی متعادل، سعی کنید وعده غذایی اصلی خود را به سه بخش تقسیم کنید. یک چهارم آن را با کربوهیدراتها و جایگزینهای آن پر کنید. بخش دیگر از گوشت و جایگزینهای آن استفاده شود و در بخش سوم سالاد و سبزیجات پخته شده قرار دهید. این روش به شما کمک میکند تا مواد مغذی لازم برای بدن را بدون کالری اضافی دریافت کنید.
5. مواد ضروری را در وعده غذایی خود بگنجانید
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به سالادتان اضافه کنید تا سالمتر شوید. به جای نوشابه و آبمیوههای شیرین، از آبمیوههای تازه استفاده کنید. همچنین مصرف میوههای خشک که منبع خوبی از انرژی هستند را فراموش نکنید.
6. در خوردن مواد غذایی تنوع را رعایت کنید
پایبند بودن به یک نوع ماده غذایی ممکن است مانع از تامین مواد ضروری بدن شود. زمانی که مواد غذایی متنوعی مصرف کنید، میتوانید تمام مواد مورد نیاز خود را دریافت کنید.
افطار زمان مناسبی است برای جمع شدن اعضای خانواده و لذت بردن از غذاهای سالم. به همین خاطر باید انتخابهای آگاهانهای داشته باشید. مصرف غذاهای سالم در این وعده به اعضای خانواده کمک میکند تا در طول ماه رمضان انرژی کافی داشته باشند.
بیشتر بخوانید :
۱۰ غذای مناسب و سبک برای افطار در ماه مبارک رمضان + عکس
دستور تهیه شله زرد قالبی دسر شیک و خوشمزه برای ماه رمضان