دستور تهیه چنگمال کرمانی مقوی با طعم فوق العاده (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه چنگمال کرمانی مقوی با طعم فوق العاده
ماده اصلی این غذا خرما است که خاصیت های زیادی دارد. انواع خرما شامل رطب، خارک و پیارم هستند. هر شهری در جنوب ایران خرمای مخصوص به خودش را دارد که نامهای متفاوتی دارند.
درخت خرما در جاهای گرم ایران، عربستان و شمال آفریقا رشد میکند و این مناطق مهد خرما به حساب میآیند. خرما به عنوان منبع غذایی و در درمان بیماریها نیز استفاده میشود. از خواص مهم خرما میتوان به خاصیت تببر، آرامبخش بودن (به خصوص هسته آن)، ضدسرطان و تقویتکننده قوای جسمانی اشاره کرد.
مصرف خرما به کاهش ضعف و بیحالی در بدن کمک میکند. این میوه منبع عالیای از مواد غذایی ضروری مانند پتاسیم، منگنز، آهن و روی است و ویتامینهای A، E، B و C را تأمین میکند. همچنین پلیفنولها، آنتیاکسیدانها و فیبر گیاهی در خرما وجود دارند. مزاج خرما گرم و تر است.
خرمای رطب رطوبتش بیشتر است؛ از اینرو، افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است از خرمای تازه استفاده کنند. یکی از مهمترین خاصیتهای خرما خونسازی است. خرما پر از آهن و فولیک اسید است که برای درمان کمخونی ناشی از کمبود آهن بسیار مفید است.
فولیک اسید موجود در خرما برای همه، به ویژه زنان باردار، مفید است. از سایر دسرهای سنتی میتوان به دیگچه مشهدی و سمنو اشاره کرد.
مواد لازم :
کره یا روغن حیوانی : ۵ قاشق غذاخوری
خرما (بدون هسته) : ۱ کیلو
نان : ۱ عدد
کنجد: ¼ لیوان
تخم گشنیز : ¼ لیوان
دارچین : ۱ قاشق مرباخوری
زیره سیاه و سبز : به مقدار لازم
مراحل تهیه :
گام ۱: در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود.
گام ۲: سپس خرما هسته گرفته را در آن تفت دهید.
گام ۳: در حین تفت دادن خرما، گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و ادامه دهید تا رنگ خرما تغییر کند.
گام ۴: زیره و ادویهها را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا روغن به نانها برود.
گام ۵: سپس تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن، مواد را با دست ورز دهید و به شکل توپکهای کوچکی درآورید.
گام ۶: در صورت تمایل میتوانید کمی تخم شنبلیله اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنکتر شود.
گام ۷: روی توپکها کمی نارگیل یا پودر پسته بپاشید و آنها را در ظرف مورد نظر بچینید.