رسپی
دستور تهیه کاداییف رول شده گردویی شیرینی مخصوص کشور ترکیه (مرحله به مرحله)

“`html
کاداییف رول شده گردویی، دسر خوشمزه ترکیهای برای ماه رمضان…
کاداییف رول شده گردویی یکی از شیرینیهای محبوب در ترکیه است. این دسر بیشتر در ماه رمضان تهیه میشود و هنگام افطار سرو میشود. با ما همراه باشید تا طرز تهیهاش را یاد بگیرید.
طرز تهیه کاداییف رول شده گردویی، دسر خوشمزه ترکیهای
مواد لازم برای تهیه کاداییف رول شده گردویی
- کاداییف رشتهای / ۵۰۰ گرم
- گردوی خرد شده / ۲۰۰ گرم
- کره یا روغن حیوانی / ۲۵۰ گرم
مواد لازم برای شربت کاداییف:
- آب / ۲ لیوان
- شکر / یک و نیم لیوان
- آبلیمو / نصف لیوان (یک استکان کمرباریک چایخوری) – برای اندازهگیریها از لیوان آبخوری و چایخوری استفاده میشود.
طرز تهیه کاداییف رول شده گردویی، دسر خوشمزه ترکیهای
طرز تهیه شربت:
- آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود. (توجه داشته باشید که در حین تهیه شربت فقط تا زمانی که شکر حل میشود، هم بزنید و بعد از آن هم نزنید. اگر قندکهای آب شده دور قابلمه جمع شوند، آنها را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید. برای جلوگیری از شکرک زدن شربت، از آبلیموی تازه یا جوهر لیمو استفاده کنید.)
- بگذارید شربت قوام بگیرد. این حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و در ۵ دقیقه آخر، آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید شربت ولرم شود.
طرز تهیه کاداییف:
- کره یا روغن حیوانی را روی حرارت ذوب کنید و مراقب باشید نسوزد.
- فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- کاداییفها را در یک ظرف بزرگ بریزید و نیمی از کره ذوب شده را روی آنها بریزید و با دست به آرامی هم بزنید تا رشتهها نشکنند.
-
مقداری از کاداییف را بر دارید (بدون اینکه بکشید یا خرد کنید، به آرامی کاداییفها را از هم جدا کنید) و روی تخته قرار دهید.
سپس مقداری گردوی خرد شده روی آن بریزید و از همان طرف که گردو را ریختهاید، کاداییفها را به آرامی رول کنید. - رولها را در یک ظرف پیرکس یا قالب نچسب بهصورت فشرده بچینید و باقیمانده کره را روی آنها بریزید.
- ظرف را در فر قرار دهید تا روی کاداییف طلایی شود.
- بعد از اینکه شیرینی طلایی شد، شربت ولرم را روی آن بریزید و بگذارید سرد شود.
“““html
طرز تهیه کنافه لانه کبوتری به سبکی آسان
مواد لازم:
- رشته کنافه/ ۵۰۰ گرم
- کره/ ۱۲۰ گرم
- فندق یا پسته خردشده/ ۱ پیمانه
- هل/ ۱/۴ قاشق چایخوری
- مغز فندق یا پسته درسته/ به مقدار دلخواه
- شکر/ ۲۵۰ گرم
- آب/ ۱/۲ پیمانه
- گلوکز/ ۱ قاشق سوپخوری
- جوهر لیمو/ ۱/۸۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت برای کنافه لانه کبوتری
- آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب شود. برای خوشبو شدن، چند دانه هل که سوراخ کردهاید داخل آن بریزید. بعد از چند جوش، جوهر لیمو و گلوکز را اضافه کنید.
- قالب مینی مافین یا کاپ کیک را با کره چرب کنید.
- نیمی از کره ذوب شده را با رشتههای نرم مخلوط کنید. اگر رشتهها خشک هستند، با اسپری آب ولرم آنها را نرم کنید. رشتهها را به شکل لانه پرنده بپیچید و در قالبها قرار دهید. وسط آنها را کمی فشار دهید تا شکل بگیرند.
- نگران نباشید اگر کمی نامرتب شوند؛ این باعث میشود بیشتر شبیه لانه شود.
- هل و پودر فندق را با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید و حتماً ظرف را مدام تکان دهید. سپس این مخلوط را داخل لانهها بریزید و روی آنها یک قاشق غذاخوری کره ذوب شده بریزید. سپس در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت بپزید تا رنگ آن طلایی و برشته شود.
- بهتر است قبل از قرار دادن در فر، زیر قالب یک سینی فر قرار دهید تا لانهها نسوزند.
- کنافهها را بعد از پخت بگذارید خنک شوند و شربت داغ را روی آنها بریزید تا ترد بماند.
- برای تزیین، از پسته یا فندق درسته استفاده کنید و آنها را مانند تخم کبوتر داخل لانهها قرار دهید.
نکته!
* کاداییف، کادایف و کنافه نامهای مختلف این دسر خوشمزه هستند.
* میتوانید بین رشتهها از کرم پاتیسیر، فرنی، بستنی و یا موس استفاده کنید. فراموش نکنید شکلات هم بزنید!
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه لوکوم خوشمزه هویج، شیرینی محبوب ترکی
طرز تهیه شیرینی کونفه یا کنافه: دسر محبوب ترکیه
طرز تهیه باقلوای محبوب ترکی + شربت