دستور تهیه کباب تابه ای بدون روغن ساده و خوشمزه (مرحله به مرحله)

دستور تهیه کباب تابه ای بدون روغن
کباب تابه ای غذایی خوشمزه و لذیذ است که میتوانید با صرف کمی زمان، آن را در خانه تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
کباب تابه ای یکی از غذاهای سریع برای وعده سحری است. فقط کافی است مایه کباب را همین حالا درست کنید و در یخچال بگذارید تا استراحت کند تا برای سحر که بیدار شوید، خیلی سریع آمادهاش کنید.
از طرف دیگر، کباب تابه ای به دلیل داشتن گوشت، انرژی زیادی برای گذراندن روز فراهم میکند.
مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای (۴ نفر) :
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- پیاز درشت یک عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- پودر نان خشک (یا آرد) یک قاشق غذاخوری
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
- گوجه فرنگی ۳ عدد
دستور تهیه کباب تابه ای بدون روغن
- پیاز را رنده ریز کنید و آبش را خوب بگیرید.
- گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر نان را با پیاز مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا با هم ترکیب شوند.
- مایه گوشتی را بپوشانید و حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید؛ همانطور که گفتم میتوانید مایه را برای سحر آماده کنید.
- بعد از استراحت مایه، داخل تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.
- از مایه گوشتی بردارید و در دستتان فرم کباب دهید و داخل روغن بیندازید تا سرخ شود. یا اینکه کل مایه را داخل تابه پهن کنید و بگذارید سرخ شود. اگر حرارت خیلی کم باشد، گوشت آب میاندازد و خود را جمع میکند؛ میتوانید در تابه را بگذارید تا گوشت با آب خودش پخته و نرمتر شود.
- وقتی یک طرف کبابها سرخ شد، برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. گوجهها را قاچ کنید و کنار کبابها بگذارید تا کم کم سرخ شوند.
- کباب شما آماده است، اما اگر میخواهید غذای سحری نرمتر و راحتتر بلعیده شود، میتوانید سس درست کرده و به کبابها اضافه کنید. برای این کار، داخل یک تابه تمیز یک قاشق غذاخوری رب، دو قاشق غذاخوری آبلیمو، کمی نمک و فلفل و یک لیوان آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. سپس کبابها را به آرامی داخل سس بگذارید تا وقتی که سس به غلظت دلخواه برسد.
کباب تابه ای را میتوانید با نان یا برنج میل کنید. برای تهیه برنج خوشمزه و مرغوب، تا انتها با ما باشید.
فوت و فن تهیه برنج آبکش چیست؟
میزان مهارت یک کدبانو در آشپزی را میتوان از طرز پخت برنج او فهمید. همه خانمها در پختن برنج مهارت دارند، اما چرا برخی از بانوان دستپخت متفاوتی دارند و از تکنیکهای خاصی برای پختن برنج استفاده میکنند؟
تفاوت اصلی در پخت برنج مشخص میشود زمان آبکش کردن آن. آبکش کردن برنج برای خانمها یکی از سادهترین کارها است، اما در عین حال حساس ترین هم هست؛ یعنی اگر در هنگام پخت، دقت کافی در مقدار آب، نمک و روغن داشته باشند، برنج همانی خواهد شد که انتظار دارند.
بنابراین، برنجی که دم میکنند، ممکن است با آنچه که در دستپخت دیگران مشاهده میکنید، متفاوت باشد. البته این نکته باید مد نظر باشد که دستور تهیه برنج آبکش ممکن است در برخی مناطق ایران کمی متفاوت باشد، اما اصول کلی یکسان است.
مراحل تهیه برنج آبکش
برای تهیه برنج آبکش، مراحل زیر به ترتیب انجام شود:
- اول باید برنج را بشویید. برنج را با آب ولرم بشویید تا زمانی که هیچ آلودگی در آن مشاهده نشود. معمولاً بعد از دو یا سه بار شستن، برنج کاملاً تمیز میشود.
- برنج را درون یک قابلمه بریزید و داخل قابلمه
- در صورتی که در ادامه مرحله به نظر شما نمک کم آمد، می توانید اضافه کنید. در آخر برنج سه تا چهار ساعت داخل آب باید بماند تا کاملا خیس بخورید و نرم شود.
- بعد از اینکه چند ساعت گذشت، یک قابلمه دیگر بردارید و حدود نصف کمی بالاتر آن را با آب پرکنید و بر روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید.
- آب برنج را خالی کنید و آن را درون قابلمه که آب آن در حال جوش است، بریزید و یکی دو بار برنج را درون قابلمه هم بزنید.
- اجازه بدهید که برنج داخل آب جوش بپزد. حدود ده دقیقه نه بیشتر برای سپری کردن این مرحله صبر کنید.
- حال نوبت مرحله اصلی یعنی تهیه برنج آبکش می رسد. شما باید در این مرحله برنج را آبکشی نمایید. برای اینکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، بهتر است که یک دانه را با دستان خود بردارید و اگر دانه نرم بود و به اصطلاح نرم شد، آن را درون یک آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود
- بعد برنج درون آبکش را با آب ولرم بشویید تا نمک های اضافی آن گرفته شود. این نکته را در نظر داشته باشید که باز هم نمک می توانید در ادامه به آن اضافه کنید؛ ولی در حالت کلی توصیه می شود که خیلی روی برنج آب نگیرید.
- یک قابلمه دیگر بردارید (می توانید همان قابلمه قبلی را بردارید؛ ولی باید به صورت کامل بشویید). کف آن را با روغن چرب نمایید. برای تهیه ته دیگ می توانید نان یا سیب زمینی بر روی آن قرار دهید.
- سپس برنج را برروی نان یا سیب زمینی بریزید، فقط باید دقت کنید که دانه های برنج نباید به دیواره قابلمه بچسبد.(اگر به آشپزی مادرهایمان دقت کنیم، همه آن ها برنج را به صورت یک کوه آتشفشان با چند سوراخ روی سطح در می آورند، این سوراخ ها باعث بالا آمدن بخار از کف قابلمه و زودتر دم کشیدن برنج می شود.)
- مقداری روغن را درون یک قابلمه دیگر سرخ کرده و بعد آن را برروی سطح برنج بریزید. برای اینکه برنج بوی خوبی بگیرد، حتماً از روغن های با برند معتبر که در فروشگاه زنجیره ای همه آن ها را می توان یافت نیز خریداری نمایید.
- سپس دم کنی را برروی درب قابلمه قرار دهید تا برنج شما دم بکشد. اصولا برنج بین ۴۵ تا ۹۰ دقیقه زمان لازم دارد تا دم بکشد که این زمان به نوع کیفیت برنج و مقدار آن بستگی دارد.
- درب قابلمه را بردارید و برنج را برروی دیس بریزید و نوش جان فرمایید.
“`html
را با آب ولرم پرکنید بهطوریکه سطح آب، یک تا دو بند انگشت از سطح دانه های برنج بالاتر باشد. سپس نمک را به اندازه اضافه کنید که بهتر است به همان اندازه ای باشد که در تهیه پلو ساده استفاده می کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی کباب مرغ تابه ای در منزل
دستور تهیه کباب کوبیده تابه ای (درفر)
دستور تهیه ته چین کباب تابه ای
۵ روش طلایی جهت تهیه کباب تابه ای در منزل مرحله به مرحله
دستور تهیه کباب ملکه خوش طعم و بی نظیر (کباب تابه ای)