دستور تهیه کباب شیشلیک مرحله به مرحله (مرحله به مرحله)

“`html
روش تهیه کباب شیشلیک سنتی
کباب شیشلیک یکی از معروفترین و قدیمیترین کبابهای ایرانی است که طرز تهیه آن با سایر کبابها متفاوت است. مهمترین نکته در تهیه این کباب، پختن درست آن است زیرا شیشلیک از دنده گوسفند درست میشود.
با مقدار موادی که در این دستور تهیه آورده شده، میتوانید کباب شیشلیک برای ۴ نفر درست کنید. اگر میخواهید مقدار بیشتری یا کمتری تهیه کنید، کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
روش تهیه کباب شیشلیک به سبک رستورانی
مواد لازم برای تهیه کباب شیشلیک
- کره ۱۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۳ عدد
- دنده گوسفندی ۱۲ عدد
- آبلیمو ۸ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زعفران دمکرده ۱ قاشق غذاخوری
روش تهیه کباب شیشلیک در منزل
اولین قدم طعمدار کردن دندههاست. برای این کار، یک ظرف بزرگ انتخاب کنید و دندهها را داخل آن بریزید. پیازها را رنده کنید و آب آنها را با فشار دست خارج کنید. سپس آب پیازها را به ظرف دندهها اضافه کنید.
سپس آبلیمو، روغن مایع، زعفران دمکرده و مقداری نمک و فلفل سیاه را به دندهها اضافه کنید. با دست، این ترکیب را به خوبی روی گوشت دندهها بمالید تا تمام سطح آنها طعمدار شود.
بعد از مخلوط کردن مواد، درب ظرف را بپوشانید و آن را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت نرم و طعمدار شود. بعد از ۱۲ ساعت دندهها را از یخچال خارج کنید.
برای سیخ کردن دندهها، از سیخهای بزرگ استفاده کنید. اگر سیخهای شما خیلی بزرگ نیستند، میتوانید از دو سیخ برای هر دنده استفاده کنید. پس از سیخ کردن دندهها، به آماده کردن منقل ذغال برسید.
مطمئن شوید که ذغالها کاملاً روشن شده باشند، چون ذغال خام باعث میشود که کبابها طعم بدی بگیرند و همچنین دیاکسید کربن موجود در آنها برای سلامتی ضرر دارد.
وقتی منقل آماده شد، سیخها را روی آن بچینید و اجازه دهید دندهها با حرارت ملایم کباب شوند. در این حین، کره را ذوب کنید و با قلمو روی گوشت دندهها بمالید تا کباب خوشمزهتری داشته باشید.
مالیدن کره بر روی کباب علاوه بر خوشمزهتر کردنش، مانع از خشک شدن آنها میشود. میتوانید در کنار کباب شیشلیک، گوجه کبابی هم آماده کنید. بعد از اینکه کباب آماده شد، آن را با نان یا برنج سرو کنید.
روش تهیه شیشلیک شاندیز در خانه
مواد لازم برای تهیه شیشلیک:
- گوشت دنده گوساله یا گوسفند ۱ کیلوگرم
- ماست ۱ لیوان
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی ۱۰ عدد
- آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
- روغن ۱۰ قاشق غذاخوری
- فلفل به مقدار لازم
روش تهیه شیشلیک در خانه:
برای تهیه شیشلیک از گوشت دنده گوساله یا گوسفند استفاده کنید. نکته مهم انتخاب گوشت تازه و ترد است؛ بهتر است گوشت را با آب پیاز و مقداری فلفل مخلوط کنید و ۲۴ ساعت قبل از آماده کردن کباب بگذارید تا بماند و نرم شود.
گوشت را به قطعات یکسان برش دهید و داخل یک کاسه پیاز رندهشده، ماست، زعفران دمکرده، آبلیمو، روغن و مقداری فلفل بریزید و مخلوط کنید. سپس گوشت را در این مخلوط بگذارید و حداقل یک شب بگذارید تا مزهدار شود.
پس از استراحت، گوشتها را به سیخ بکشید و بین هر دو قطعه یک تکه کوچک دنبه قرار دهید. هنگام کباب کردن، بهتر است از ذغال استفاده کنید، اما اگر دسترسی ندارید میتوانید در فر یا روی اجاق با حرارت متوسط آنها را آماده کنید.
شیشلیکها را پس از آماده شدن با برنج زعفرانی، کره، گوجه کبابی، فلفل سبز کبابی و برشهای لیمو سرو کنید.
“““html
تازه سرو کنید! بهترین و سالمترین نوشیدنی برای این کباب، دوغ میباشد.
نحوه پخت شیشلیک در فر:
بعد از گذشت زمان لازم، دندهها را از یخچال بیرون آورده و سس باربیکیو یا سس گوجهفرنگی را روی آنها بریزید ( اگر دوست دارید ) و خوب هم بزنید تا سس به تمام دندهها بچسبد.
سینی فر را چرب کنید و دندهها را در آن قرار دهید. سپس سینی را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بگذارید تا خوب طلایی و برشته شوند ( دماها ممکن است متفاوت باشد و شاید نیاز باشد زمان بیشتری برای کباب شدن صرف کنید ).
نحوه پخت شیشلیک در باربیکیو و منقل:
هر دنده را به سیخ بزنید (سیخ شبیه کباب است اما سرش تیزتر و بلندتر است). سپس باربیکیو را روشن کرده و کباب را روی شعله ملایم قرار دهید تا بپزد. اگر از زغال استفاده کنید، طعم بهتری خواهد داشت.
نکاتی برای پخت شیشلیک:
هنگام پختن انواع کباب، سعی کنید که خیلی خشک نشوند. اگر زمان کافی برای آمادهسازی ندارید، میتوانید به جای ۲۴ ساعت، فقط ۱ ساعت دندهها را در ظرفی که کمی کیوی له شده دارد قرار دهید (کیوی به خاطر خاصیت اسیدیاش، گوشت را نرم میکند).
فقط مراقب باشید که گوشت بیش از حد نماند، زیرا ممکن است له شود و بافتش را از دست بدهد، و همچنین باعث فساد سریع آن شود.
به این نکته توجه کنید که دندهها را قبل از سیخ کشیدن نپزید! زیرا باعث سفت شدن آنها میشود. به همین دلیل با این روش سریعتر نرم میشوند و همچنین داخلشان هم خوب میپزد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ۳ مدل کباب کوبیده مرغ + عکس
۲ روش طلایی برای تهیه کباب چنجه ماستی + نکات کلیدی