دستور تهیه کباب چنجه با ۳ روش (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه “کباب چنجه” با نکات لازم
کباب چنجه یکی از خوشمزهترین و سنتیترین کبابهای ایرانی است که در گذشته مخصوص گوشت گوسفند تهیه میشد. اما حالا بعضیها از گوشت گوساله هم برای تهیه این کباب استفاده میکنند. هرچند، کیفیت کباب با گوشت گوسفند به مراتب بهتر است زیرا چربی بیشتری دارد.
با موادی که در این دستور تهیه آمده، میتوانید برای ۵ نفر کباب چنجه درست کنید. اگر میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری درست کنید، کافیست مواد را ضرب و تقسیم کنید.
دستور تهیه کباب چنجه اصیل ایرانی
روش اول: تهیه کباب چنجه روی منقل
مواد لازم :
- پیاز ۲ عدد
- ماست ۲۰۰ گرم
- لیمو ترش ۴ عدد
- کیوی ۱ عدد (اختیاری)
- دنبه گوسفند ۲۰۰ گرم
- فیله گوسفندی ۱ کیلوگرم
- روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- گوجه فرنگی و فلفل سبز به تعداد دلخواه
دستور تهیه :
برای تهیه کباب چنجه، ابتدا فیلهها را به قطعههای بزرگ و مشابه به شکل مکعبهای کوچک ببرید. سپس پیازها را پوست کنده، بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
پیاز رنده شده را با دست فشار دهید تا آب آن خارج شود. سپس آب پیاز را در یک کاسه بزرگ بریزید و تفاله آن را دور بریزید. حالا ماست، آب لیمو و در صورت تمایل کیوی خرد شده را به کاسه اضافه کنید.
کیوی باعث میشود کباب چنجه ترد و خوشمزهتر شود، اما نباید برای مدت طولانی در مواد باقی بماند چون ممکن است بافت گوشت را خراب کند.
حال نوبت به اضافه کردن نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون به کاسه است. سپس فیلههای گوسفند را که قبلاً خرد کردهاید به کاسه بیفزایید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
پس از اینکه مخلوط کردن را به پایان رساندید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت خوب طعمدار شود و کمی ترد شود.
پس از این مدت، دنبه را به قطعات کوچک و نازک خرد کنید. حال کاسه حاوی گوشت را از یخچال بیرون آورده و قطعات گوشت را به سیخ بکشید.
اصول تهیه کباب چنجه حرفهای و رستورانی
در این مرحله، بین هر تکه گوشت یک تکه دنبه قرار دهید تا در حین کباب شدن، دنبهها آب شوند و کباب خوشمزهتر شود و از سوختن گوشت جلوگیری کنند.
پس از اینکه به سیخ کشیدن گوشت پایان دادید، سیخها را روی تخته بگذارید و کمی آنها را با پشت چاقو فشار دهید تا تخت شوند. سپس منقل زغال را آماده کنید؛ مطمئن شوید که تمام زغالها کاملاً سرخ شده باشند.
اگر زغالها نیمه سرخ باشند، باعث میشوند کباب بو بگیرد و کیفیت آن پایین بیاید. همچنین برای سلامتی مضر است چرا که زغالهای خام دی اکسید کربن زیادی تولید میکنند.
زمانی که زغال آماده شد، سیخها را روی منقل قرار دهید و اجازه دهید گوشت رنگش تغییر کند. به طور مداوم سیخها را بچرخانید تا همه قسمتهای گوشت بهخوبی کباب شود.
در مراحل پایانی، میتوانید چند سیخ گوجه فرنگی و فلفل سبز هم روی منقل قرار دهید و همراه با کبابها نوش جان کنید. زمانی که کباب چنجه آماده شد میتوانید…
“““html
آنرا با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.
روش دوم جهت تهیه کباب چنجه در فر
اگر میخواهید این کباب خوشمزه را در فر درست کنید، ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. بعد از اینکه گوشت را مزهدار کردید، آن را روی سیخ فلزی یا چوبی بزنید.
چند عدد پیاز را به صورت حلقهای ببرید و به همراه گوجهفرنگی و فلفل سبز در کف سینی فر بچینید. سپس سیخهای کباب را روی این سبزیجات قرار دهید و سینی را در فر بگذارید تا کباب به آرامی پخته شود.
کبابها حدود یک ساعت زمان نیاز دارند تا به خوبی بپزند. در این مدت، به جای دنبه از مخلوط کره ذوبشده و زعفران استفاده کنید و چندین بار با قلمو روی کبابها بمالید تا کبابها نرم و خوشمزه شوند.
روش سوم جهت تهیه کباب چنجه با سس سیر
مواد لازم:
- راسته گوساله: 900 گرم
- سیر خرد شده: یک قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
- زیره سبز: یک قاشق چایخوری
- پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
- سرکه سفید: یک قاشق چایخوری
- روغنزیتون: نصف پیمانه
- فلفلدلمهای رنگی: 3 عدد
- پیاز قرمز: یک عدد
مواد لازم سس سیر:
- سیر: یک پیمانه
- نمک به میزان لازم
- روغن گیاهی: 4 پیمانه
- لیموترش: یک عدد
دستور تهیه:
برای تهیه کباب چنجه، گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید. سپس در یک کیسه، گوشت را با سیر، تخم گشنیز، پاپریکا، سرکه سفید و روغنزیتون مخلوط کنید. در کیسه را ببندید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. کیسه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت به خوبی مزهدار شود.
سیر را در مخلوطکن یا غذاساز پوره کنید. سپس نمک، روغنزیتون و آب لیموترش را اضافه کنید و بگذارید تا میکس کاملاً نرم و خامهای شود. وقتی مخلوط یکدست شد، سس آماده است. این سس را میتوانید در ظرف دربسته تا یک هفته در یخچال نگه دارید.
فلفلدلمهایهای سبز، زرد و قرمز را انتخاب و به صورت مکعبی خرد کنید. پیاز را نیز حلقهای ببرید. اگر پیاز قرمز در دسترس ندارید، میتوانید از پیاز سفید استفاده کنید؛ وجود پیاز قرمز فقط زیبایی غذا را بیشتر میکند و طعم آن تأثیری ندارد.
برای درست کردن کباب، سیخهای چوبی را با روغن چرب کنید. اگر از سیخ فلزی استفاده میکنید، نیازی به چرب کردن نیست. سپس به ترتیب یک تکه گوشت، پیاز و فلفلدلمهای را روی سیخ قرار دهید و این کار را تکرار کنید. اگر میخواهید، میتوانید قارچ نیز به سیخها اضافه کنید.
کبابپز یا منقل را روشن کنید. کبابها را ۵ تا ۷ دقیقه روی آتش ملایم بپزید تا نرم و پخته شوند. سپس روی آنها سس سیر بمالید و با برنج، سالاد یا نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
آیا میدانید ادویه مخصوص جوجه کباب چه ادویهای است؟
دستور تهیه ۳ مدل کباب کوبیده مرغ + عکس