دستور تهیه کلوچه گلاب (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کلوچه گلاب
این کلوچه یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین خوراکیهای ایرانی است که در مراسمهای مختلف بهرهبرداری میشود.
مواد لازم برای تهیه کلوچه گلاب
تخم مرغ ۲ عدد
زرده تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۳ تا ۴ لیوان
شکر ۱۲ قاشق غذاخوری
وانیل ۲/۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
ماست ۵ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه کلوچه گلاب
مرحله اول
برای تهیه کلوچه گلاب، ابتدا تخممرغها را که به دمای اتاق رسیدهاند، در یک ظرف بریزید و با همزن دستی یا برقی بزنید تا مخلوط سبک و حجمش زیاد شود.
مرحله دوم
سپس شکر را به مخلوط اضافه کنید و دوباره ۳ تا ۴ دقیقه هم بزنید تا ترکیب کشدار و کرم رنگ شود. در این مرحله وانیل را اضافه کرده و هم بزنید تا عطر آن به خوبی آزاد شود.
مرحله سوم
حالا روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. سپس ماستی که به دمای اتاق رسیده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند.
مرحله چهارم
با توجه به سلیقهتان مقداری گلاب را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر آن با سایر مواد ترکیب شود و مخلوط لطیف و یکدست شود.
مرحله پنجم
آرد را در یک ظرف الک کنید تا سبک شود و سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید و دوباره الک کنید تا بافت آرد یکنواخت شود.
مرحله ششم
آرد را به تدریج و طی چند مرحله به مخلوط اضافه کنید و با لیسک در یک جهت هم بزنید تا خمیری تشکیل شود که به دست نچسبد و بافتش یکنواخت شود.
مرحله هفتم
سینی فر یا قالب را با روغن مایع یا کره چرب کرده و مقداری از خمیر را بردارید و با دست شکل دهید و رویش با چنگال طرح بیندازید و در سینی یا قالب بچینید.
مرحله هشتم
زرده تخممرغ را در یک ظرف با چنگال خوب بزنید و پودر قند را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود. سپس روی کلوچهها رومال کنید.
مرحله نهم
قالب را در فر که از قبل گرم شده گذاشته و دما را روی ۱۷۵ تنظیم کنید و به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا کلوچهها خوب پخته و رویشان طلایی شود.
مرحله دهم
با یک سیخ چوبی کلوچهها را تست کنید. اگر چیزي به آن نچسبید، یعنی آمادهاند. سپس آنها را از فر بیرون آورده و بگذارید در دمای اتاق خنک شوند. سپس کلوچهها را در ظرف بچینید و با عسل، شکلات صبحانه، پودر نارگیل و خردههای گردو تزئین کنید و همراه با چای سرو کنید.
منبع: در نهایت