رسپی

دستور تهیه کماج با گردو و خرما (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کماج تابه‌ای خانگی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

کماج یکی از نان‌های معروف استان خراسان شمالی است که خیلی مورد توجه قرار دارد. این نان به دلیل نداشتن مواد افزودنی خاص، طرفداران زیادی دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آن را آموزش دهیم.
این کماج در واقع نوعی شیرینی همدانی است و با کماج مازندران که دستوری مشابه دارد، متفاوت است. این دستور از بچگی مادربزرگم برای ما درست می‌کرد و هنوز هم در خانواده ما محبوب است. هرچقدر هم که ما آشپزی‌مان خوب باشد، دست پخت مادرم همیشه بهتر و خوشمزه‌تر است. این کماج هم دست پخت مامان عزیزم است که ما امروز عصرانه‌ای خوشمزه را با هم داشتیم. امیدوارم خداوند همه مادرها را سالم نگه دارد و روح کسانی که در کنار ما نیستند، آرام باشد.

مواد لازم برای تهیه کماج

آرد برنج 2 لیوان
آرد قنادی 1 لیوان (هر چه آرد قنادی بیشتری استفاده کنید، کماج نرم‌تر می‌شود. بنابراین اگر دوست دارید کماج نرم‌تری داشته باشید، می‌توانید از میزان آرد برنج کم کنید و به همان اندازه به آرد قنادی اضافه کنید.)
ماست نصف لیوان
تخم مرغ 3 عدد
زیره سیاه ساییده شده یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
زردچوبه دو قاشق چای خوری یا زعفران به میزان لازم برای رنگ گرفتن کماج (من چون زعفران نداشتم از زردچوبه استفاده کردم)
نمک نصف قاشق چای خوری.
گردو و خرما به سلیقه خودتان.

دستور تهیه کماج

آرد برنج را با 1.5 لیوان آب مخلوط کنید و به آن اجازه دهید به مدت 10 دقیقه خیس بخورد.
سپس تمامی مواد را به این مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. اگر احساس کردید که به زعفران یا زردچوبه بیشتری نیاز دارید، می‌توانید اضافه کنید، چون این موضوع کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. گردو و خرما را هم اضافه کنید.

تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. سپس با استفاده از قالب یا یک ملاقه، کماج را در تابه بریزید. وقتی یک طرف آن کاملاً طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود. شما می‌توانید همه مواد را یکجا در تابه بریزید و بعد از اینکه یک طرف آن طلایی شد، برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد و طلایی شود.

شما می‌توانید کماج را با شیره خرما یا شیره انگور و هر مربایی که دوست دارید میل کنید. البته توجه داشته باشید که برای شیرین شدن کماج می‌توانید شکر هم به مواد اضافه کنید، اما حتماً هنگام سرخ کردن حرارت را کم کنید تا کماج به خاطر شیرینی نسوزد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا