دستور تهیه کمپوت شلیل به 5 روش در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کمپوت شلیل
شلیل میوهای خوشمزه و تابستانی است که برای بدن بسیار مفید میباشد. همچنین کالری کمی دارد و برای کسانی که نگران چاقی هستند، مناسب است.
با شلیل میتوان خوراکیهای خوشمزهای درست کرد. یکی از این خوراکیها کمپوت است. شما میتوانید به راحتی کمپوت شلیل را در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید.
دستور تهیه کمپوت شلیل خانگی
مواد لازم برای تهیه کمپوت شلیل:
- شلیل 800 گرم
- آب به مقدار لازم
- شکر 1 لیوان
مراحل تهیه کمپوت شلیل:
شلیلها را خوب بشویید، پوست بکنید و به تکههای کوچک برش دهید. آنها را در یک ظرف شیشهای که در فلزی دارد، بریزید. سپس آب و شکر را روی حرارت بجوشانید تا فقط دو یا سه جوش بزند.
بعد از اینکه کمی دما کم شد، شربت را روی شلیلها بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. حالا این شیشه را در یک قابلمه قرار دهید و تا کمی پایینتر از سر شیشه، آب بریزید. به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
بعد از ۱۵ دقیقه کمپوت آماده است و میتوانید سایر میوههایی که قابلیت کمپوت شدن دارند را به همین روش درست کنید.
چطور کمپوت شلیل درست کنیم ؟
دستور تهیه کمپوت شلیل در منزل
مواد لازم برای تهیه کمپوت شلیل:
- شلیل 800 گرم
- آب به مقدار لازم
- شکر به مقدار دلخواه
مراحل تهیه کمپوت شلیل:
ابتدا میوه شلیل و آب و کمی شکر را در یک قابلمه بریزید و به حرارت قرار دهید تا یکی یا دو جوش بزند و سپس از روی حرارت بردارید. این کمپوت ماندگاری چندانی ندارد و نهایتاً چند روز در یخچال میماند.
دستور تهیه کمپوت شلیل بدون پوست
برای تهیه کمپوت شلیل، انتخاب میوه مهم است. شلیل میوهای است که به سرعت نرم میشود. بنابراین میوه باید تازه و کمی سفت باشد.
بسته به ذائقهتان، میتوانید شلیلهای شیرین یا کمی ترش را انتخاب کنید. شلیلها را خوب بشویید و پوست بکنید. کمپوت با شلیل بدون پوست زیباتر و یکدستتر خواهد بود.
پوست کندن شلیلها به سلیقه شما بستگی دارد؛ اما برای تهیه کمپوتی خوشمزه و زیبا، پیشنهاد میشود پوست آنها را بکنید.
توجه داشته باشید که ظرف نگهداری کمپوت هم مهم است. بهتر است از ظرف شیشهای با درب فلزی استفاده کنید و شلیلهای بریده شده را داخل آن بریزید.
سپس برای درست کردن شربت، در یک قابلمه دیگر، آب و شکر را بجوشانید تا یک محلول غلیظ شکل گیرد. این مرحله فقط نیاز به دو یا سه جوش دارد.
بعد از سرد شدن کمی، شربت را روی شلیلهای داخل ظرف بریزید و درب آن را محکم ببندید.
ظرفهای شیشهای را در قابلمهای دیگر، همراه با آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. زمان قرارگیری در آب جوش بستگی به سفتی شلیل دارد.
برای شلیل، ۱۵ دقیقه زمان مناسبی است. زمان بیشتر ممکن است مواد مغذی آن را از بین ببرد، از جمله ویتامین C.
“““html
کمپوت شلیل خانگی
دستور تهیه کمپوت شلیل با ماندگاری بالا
کمپوتهای تهیه شده با این روش، اگر نکات لازم را رعایت کنید، ماندگاری زیادی دارند و ممکن است چند سال هم سالم بمانند. برای تهیه کمپوت خوب، میوههایی که انتخاب میکنید باید سالم و بدون آسیب و له شدگی باشند.
ابتدا میوهها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس آنها را در شیشههای استریل فلزی بریزید تا شیشه پر شود. بعد شیشهها را داخل یک قابلمه آب بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، شکر را به آن اضافه کنید و بگذارید شکر کاملاً حل شود. مقدار شکر و آب بستگی به نوع میوه و مقدار آن دارد.
پس از اینکه شکر حل شد، از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. وقتی کاملاً سرد شد، شربت سرد را روی میوهها در شیشه بریزید تا شیشه پر شود. سپس در شیشه را ببندید و شیشهها را به صورت وارونه در یک قابلمه بچینید و آب سرد بریزید تا نصف شیشهها در آب باشد.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. بعد از این زمان شعله را خاموش کرده و بگذارید شیشهها سرد شوند. سپس آنها را در مکانی خنک و تاریک قرار دهید و بعد از باز کردن در شیشه، سریعتر مصرف کنید.
دستور تهیه کمپوت شلیل
دستور تهیه کمپوت شلیل ساده
در این روش ابتدا آب و شکر را مخلوط کنید و اجازه دهید بجوشد. وقتی کمی غلیظتر شد، میوههای خرد شده را اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشند، ولی آنها نباید له شوند. وقتی میوهها کمی نرم شدند، شعله را خاموش کنید.
پس از سرد شدن، آنها را در یک ظرف در دار قرار داده و در یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که با این روش هم نمیتوانید کمپوت را برای مدت طولانی نگه دارید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه رانی شلیل به 2 روش آسان + ویدیو