دستور تهیه کوفته آبغوره شیرازی ترش و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه “کوفته آبغوره شیرازی” با طعمی عالی
مواد لازم برای تهیه کوفته آبغوره
- لپه: ۱/۳ پیمانه
- برنج: ۱/۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): ۴۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- پیازداغ (خلالی خردشده): ۱/۲ پیمانه
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- سبزی (پاک و خردشده): ۱۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱/۴ پیمانه
- روغن مایع (برای سرخ کردن): به مقدار لازم
- گرد غوره: ۱/۲ قاشق چایخوری
- آبغوره: ۱/۲ پیمانه (۱۲۵ میلیلیتر)
- آلو: ۱۰۰ گرم
کوفته با آبغوره
دستور تهیه کوفته آبغوره شیرازی
۱. لپه را خیس کرده و آبکش نمایید. سپس آن را در یک قابلمه با آب جوش بپزید و روی حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت و نیم بپزید، سپس آبکش کنید.
۲. برنج را خیس کرده، آب آن را خالی کنید. در یک قابلمه با آب جوش به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.
۳. در یک ظرف، گوشت چرخ کرده و کمی نمک را مخلوط کنید. سپس نیمی از پیازداغ، نیمی از زردچوبه و مقداری فلفل سیاه را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. برنج، سبزی و لپه پخته را به همراه تخممرغ اضافه کرده و مواد را به خوبی ورز دهید تا همگی با هم ترکیب شوند.
۴. در یک قابلمه، رب گوجهفرنگی را با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ بگیرد. سپس گرد غوره و مقداری فلفل سیاه اضافه کرده و کمی تفت دهید. بقیه پیازداغ را به همراه ۸ پیمانه آب، آبغوره و کمی نمک به رب اضافه کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.
۵. کف دست خود را با کمی روغن چرب کنید. از مایه کوفته به اندازه نارنگی بردارید و در کف دست باز کنید. سپس تعدادی آلو خیس و آبکش شده را درون آن قرار داده و به شکل دایره فرم دهید. همین کار را با بقیه مواد نیز انجام دهید.
۶. کوفتهها را یکی یکی به آرامی در آب جوش بیندازید. پس از ۱۰ دقیقه، حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بپوشانید (مطمئن شوید که آب روی کوفتهها را بگیرد تا به خوبی پخته شوند).
۷. در انتهای پخت، بقیه زردچوبه و کمی فلفل را در تابهای با روغن تفت دهید و همراه آب آلو به قابلمه حاوی کوفته اضافه کنید. دقت کنید که آب کاملاً تبخیر نشود و پس از پخت، حدود ۲ پیمانه آب باقی بماند. بعد از پخت، کوفته آبغوره را همراه با آب آن در ظرف سرو کنید.