رسپی

دستور تهیه کوفته نخودچی با طعم خوشمزه و ماندگار (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کوفته نخودچی لذیذ و خوشمزه و نکاتی برای پخت بهتر

رضیم: غذا‌های سنتی کشورمان که در نقاط مختلف ایران تهیه می‌شوند، می‌توانند تنوع زیادی به برنامه غذایی ما ببخشند. همچنین این غذا‌های سنتی خواص زیادی هم دارند.

انواع کوفته جزو غذا‌های اصیل کشور ما به حساب می‌آیند و یکی از محبوب‌ترین آن‌ها کوفته نخودچی است. این غذا ترکیبی از آرد نخودچی و گوشت قرمز است که می‌توان آن را همراه با برنج هم خورد.

چگونه یک کوفته نخودچی خوشمزه درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه کوفته نخودچی

برای تهیه کوفته نخودچی برای دو تا سه نفر، به یک و نیم تا دو ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه می‌بینید، نیاز دارید.

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • آرد نخودچی ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۳ عدد
  • آب لیمو یک استکان
  • شکر ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • روغن حدود ۲۰۰ گرم
  • آب حدود ۵ لیوان برای مایه کوفته
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم

چند نکته:

  • آبلیمو به عنوان چاشنی این غذا استفاده می‌شود و اگر دوست داشته باشید می‌توانید به‌جای آن از سرکه انگور هم استفاده کنید.
  • بسته به سلیقه خودتان می‌توانید مقدار شکر را کمتر یا بیشتر کنید. شکر به کوفته اضافه می‌شود تا طعم آن کمی ترش و شیرین شود.

دستور تهیه کوفته نخودچی در منزل

  1. ابتدا زعفران را با کمی آب جوش مخلوط کنید و درب ظرف را بگذارید تا رنگش به آب بدهد.
  2. فلفل و زعفران را در کمی از پنج لیوان آبی که دارید حل کنید.
  3. سپس آن را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  4. آرد نخودچی را هم به گوشت اضافه کنید.
  5. حالا بقیه آب را به آرامی به گوشت و آرد اضافه کنید و بهم بزنید.
  6. ادامه دهید تا مایه نرم و لطیف شود و به دست نچسبد.
  7. چند دقیقه مایه را با دست ورز دهید.
  8. از مایه کوفته‌هایی گرد به اندازه یک گردو درست کنید. مقدار کمی از مایه را بردارید و در کف دستتان قرار دهید و با بچرخاندن دستانتان، آن را گرد کنید.
  9. سپس کوفته‌ها را در مقدار کمی روغن کمی تفت دهید تا هنگام پخت متلاشی نشوند.
  10. پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید. چهار تا پنج لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  11. کوفته‌ها را در آب در حال جوش بندازید و صبر کنید تا گوشت کاملاً بپزد.
  12. آبلیمو یا سرکه را با شکر مخلوط کنید و به کوفته اضافه کنید. توجه کنید که این غذا باید طعم ترش و شیرین داشته باشد، پس ابتدا چاشنی را بچشید و بعد به غذا اضافه کنید.
  13. در پایان کمی نمک و رب گوجه‌فرنگی به غذا اضافه کنید و آرام بهم بزنید.
  14. بعد از اینکه کوفته‌ها طعم چاشنی را گرفتند، غذا آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

اگر دوست داشته باشید می‌توانید کوفته نخودچی را با برنج سرو کنید، در این صورت این مقدار مواد اولیه برای چهار نفر کافی خواهد بود. برای چهار نفر به حدود ۷۵۰ گرم برنج نیاز دارید.

چند نکته مهم جهت پخت کوفته نخودچی

  • میزان جذب آب توسط آرد‌های مختلف متفاوت است، بنابراین آب را به آرامی به گوشت اضافه کنید چون ممکن است به مقدار کم یا زیاد نیاز داشته باشید.
  • اگر کوفته‌ها بزرگ باشند، زمان بیشتری برای پختن آن‌ها نیاز است و ممکن است مغز کوفته‌ها خام بماند؛ بنابراین سعی کنید اندازه آن‌ها حداکثر به اندازه گردو باشد.
  • به‌جای رب گوجه‌فرنگی می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
  • توجه کنید که تمام اطراف کوفته‌ها سرخ شوند، زیرا اگر اینطور نشود ممکن است در زمان پختن در آب جوش، متلاشی شوند.

“““html

  • بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه کوفته انار و گردو با طعمی عالی و خوشمزه + سس کوفته انار

    کوفته سیرابی | دستور تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

    دستور تهیه ی کوفته برنجی سنتی به روش اصیل اصفهانی

    خواص بی نظیر کوفته نخودچی

    • کوفته نخودچی غذایی سرشار از پروتئین است. این غذا از ترکیب گوشت قرمز، که سرشار از آهن و پروتئین است، و آرد نخودچی، که خود نیز دارای پروتئین زیادی است، تهیه می‌شود.
    • از سوی دیگر، آرد نخودچی را به راحتی در خانه می‌توانید درست کنید. بنابراین، در آن هیچ ماده اضافی وجود ندارد. همچنین، این آرد منبع خوبی از فیبر است زیرا از حبوبات تهیه می‌شود و حبوبات به طور کلی فیبر بالایی دارند.
    • حالا که با طرز تهیه کوفته نخودچی آشنا شدید، می‌توانید سری به برنامه غذایی خود بزنید و از خوردن آن لذت ببرید. این غذا حتی می‌تواند گزینه‌ خوبی برای مهمانی‌ها باشد، زیرا بسیاری از مردم گوشت قرمز چرخ شده و آرد نخودچی را دوست دارند.

    آشنایی با خواص فوق العاده نخودچی

    نخودچی، که این روزها کمتر به آن توجه می‌شود، خواص فراوانی دارد. همانطور که می‌دانید، نخودچی از نخود خام تهیه می‌شود و خواص آن مشابه خواص نخود است. در این مطلب به معرفی انواع خواص نخودچی خواهیم پرداخت و شما را با فواید آن آشنا خواهیم کرد.

    1. نخودچی سرشار از فیبر است. وجود فیبرهای محلول در آن به سلامت صفرا کمک کرده و فیبرهای نامحلول به هضم غذا یاری می‌رسانند.
    2. خوردن نخودچی به همراه کشمش باعث می‌شود که شما مدت بیشتری احساس سیری کنید و این موضوع به کاهش وزن کمک می‌کند.
    3. نخودچی منبع بسیار خوبی از پروتئین برای گیاهخواران است.
    4. منگنز که یک ماده معدنی مهم و نادر است، در بدن به تولید انرژی و دفاع از آنتی‌اکسیدان‌ها کمک می‌کند و در نخودچی به وفور یافت می‌شود. با خوردن یک تا دو کاسه نخودچی در طول هفته همیشه سرشار از انرژی خواهید بود.
    5. نخودچی سرشار از آهن است و برای بانوان در دوران پریودی بسیار مفید است. همچنین برای خانم‌های باردار، مادران شیرده و کودکانی که به رشد و سوخت و ساز احتیاج دارند، یک میان‌وعده مناسب به شمار می‌آید.
    6. فیبر محلول موجود در نخودچی به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. اگر بدنتان به انسولین مقاوم شده و به دیابت مبتلا هستید، نخودچی می‌تواند یک خوراکی مفید برای شما باشد.

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا