رسپی

دستور تهیه کوفته کشک (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کوفته کشک

کوفته تبریزی که به زبان ترکی آذربایجانی “کوفته سی” نامیده می‌شود، یکی از معروف‌ترین غذاهای ایرانی است که شهرت جهانی دارد. مهارت پخت سنتی این غذا به عنوان یک اثر فرهنگی مهم ثبت شده است. کوفته در کشورهای مختلف و به خصوص در خاورمیانه به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود.

کوفته کشک متفاوت از دیگر انواع کوفته‌هاست. در تهیه این نوع کوفته به جای سس معمولی، از سسی استفاده می‌شود که کشک یکی از ترکیبات اصلی آن است. به همین خاطر، این غذا بسیار مقوی‌تر از کوفته‌های دیگر است. دلیلش هم این است که کوفته داخل کشک پخته می‌شود و طعم خاصی دارد. نکته مهم در تهیه هر نوع کوفته، مهارت در جلوگیری از وا رفتن آن در حین پخت است.

مواد لازم برای تهیه کوفته کشک

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
برنج آبکش شده: ۱ لیوان
سبزی کوفته (مرزه، ترخون، تره): ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
پیاز داغ: نصف لیوان

مواد لازم برای تهیه سس کوفته

پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
برنج آبکش شده: ۲ قاشق غذاخوری
کشک: ۲۵۰ گرم
گردو: ۵ عدد
آب جوش: ۳ لیوان
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

۱ ـ نکات مربوط به گوشت

در مورد گوشت قرمز، بیشتر از مضرات آن صحبت می‌شود، اما این گوشت حاوی پروتئین بالایی است و برای تقویت ماهیچه‌ها بسیار مفید است. همچنین منبع خوبی از امگا ۳ و آهن است که برای جلوگیری از کم خونی موثر است. آهن به تولید هموگلوبین خون کمک می‌کند و اکسیژن را به قلب و مغز می‌رساند.

گوشت قرمز دارای ویتامین‌های گروه B است که برای سوخت و ساز بدن ضروری هستند. مهم است که به طور متعادل مصرف شود؛ یک یا دو بار در هفته بسیار مفید است. اگر از گوشت گوسفند برای تهیه مایه کوفته استفاده کنید، باید اندازه کوفته‌ها را بزرگ‌تر بکنید چون گوشت گوسفند در پخت آب می‌شود. توصیه می‌شود از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنید.

۲ ـ نکات مربوط به پیاز

پیاز زرد که معروف‌ترین نوع پیاز است، بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمی دارد و می‌توان آن را خام خورد. پیاز قرمز هم فیبر بیشتری دارد و برای تزئین غذا مناسب است، اما معمولاً برای پخت و پز کمتر استفاده می‌شود.

۳ ـ نکات مربوط به کشک

کشک کالری بالایی دارد، بنابراین اگر وزن شما بالا است، باید در مصرف آن احتیاط کنید. کشک‌ها نمک دارند، پس نمک را بعد از اضافه کردن کشک به غذا اضافه کنید. کشک سریع فاسد می‌شود، بنابراین حتماً از کشک‌های بسته‌بندی و پاستوریزه استفاده کنید. کشک‌های محلی نیز بسیار خوشمزه‌تر هستند، اما باید از جای مطمئن خریداری شوند. کشک مغذی است اما ممکن است برای برخی افراد دیرهضم باشد. استفاده از نعناع خشک همراه با کشک به هضم آن کمک می‌کند.

دستور تهیه کوفته کشک (مرحله به مرحله)

دستور تهیه کوفته کشک در منزل

برای شروع، گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، برنج آبکش شده و سبزی معطر در دستگاه غذاساز بریزید و به مدت سی ثانیه مخلوط کنید تا همه مواد کاملا ترکیب شوند.

“““html

همه مواد را با هم مخلوط کنید؛ بعد ادویه‌ها و زعفران را به آن اضافه کنید و با دست مایه کوفته را چند دقیقه ورز بدهید تا کمی چسبنده شود. در مرحله بعد، از این مایه به اندازه یک نارنگی بزرگ بردارید و با دست آن را گرد کنید. کوفته‌های آماده را در یک سینی بچینید و رویش را با سلفون بپوشانید. سینی کوفته را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

دستور تهیه سس کوفته

پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن در یک قابلمه یا ماهی‌تابه گود بریزید. بگذارید پیاز کمی نرم و طلایی شود؛ سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی نمک، فلفل و زردچوبه را رویش بپاشید. سی ثانیه بعد نعناع خشک را به سیر و پیاز اضافه کنید. بعد از سی ثانیه دیگر، نعناع را در روغن تفت بدهید و سپس کشک را اضافه کنید و هم بزنید تا کشک خوب با روغن مخلوط شود. در این مرحله آب جوش را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کشک در آب حل شود، سپس برنج آبکش شده و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید.

اجازه بدهید سس جوش بیاید؛ بعد کوفته‌های آماده را در سس بچینید و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنید تا کوفته‌ها آرام آرام با سس بپزند. بعد از یک ساعت با دقت کوفته را بچرخانید تا تمام نقاط آن خوب پخته شود. وقتی کوفته کاملاً پخته شد و سس کشک به غلظت رسید، کوفته را در ظرف مخصوص سرو بچینید و روی آن را با پیازداغ تزئین کنید؛ سپس سس را دور ظرف بریزید و نوش جان کنید.

منبع : ایلنا

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا