دستور تهیه کیک باندت سیاهدانه با لعاب لیمویی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کیک باندت سیاهدانه با لعاب لیمویی
در این مقاله میخواهیم شما را با دستور تهیه یک نوع کیک باندت آشنا کنیم. این کیک بافت نرم و کرهای دارد و لعاب لیمویی روی آن طعم بینظیری میدهد. در ادامه با ما همراه باشید تا روش تهیه آن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه مایه کیک باندت سیاهدانه با لعاب لیمویی
آرد همهمنظوره (الک شده) دو و سه چهارم پیمانه (344 گرم)
نشاسته ذرت یک چهارم پیمانه (30 گرم)
نمک یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
سیاهدانه یک چهارم پیمانه
کره بدون نمک، نرمشده در دمای اتاق یک پیمانه (230 گرم)
شکر گرانول سفید یک و سه چهارم پیمانه (350 گرم)
عصاره وانیل خالص دو قاشق چایخوری
تخممرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده چهار عدد
دوغ، به دمای اتاق رسیده یک پیمانه (240 میلیلیتر)
پوست لیمو سه عدد بزرگ (حدود یک چهارم پیمانه)
آب لیمو دو عدد درشت (حدود یک دوم پیمانه)
مواد لازم برای تهیه شربت لیمو
شکر گرانول سفید یک دوم پیمانه (100 گرم)
آب لیمو دو عدد درشت (حدود یک دوم پیمانه)
مواد لازم برای تهیه لعاب لیمویی
شکر قنادی الک شده یک پیمانه (120 گرم)
آب لیموی نصف یک عدد درشت (یا یک عدد متوسط، دو قاشق غذاخوری)
دستور تهیه :
برای تهیه این کیک به چهار ساعت زمان نیاز داریم که چهل و پنج دقیقه آن برای آمادهسازی و چهل و پنج دقیقه برای پخت کیک صرف میشود و بقیه زمان برای خنککردن و تزئین کیک خواهد بود. با این مقدار مواد میتوان برای 10 نفر کیک لیمویی تهیه کرد.
قبل از توضیح دستور پخت، چند نکته مهم را در نظر داشته باشید:
نکته یک: شربت ساده را فراموش نکنید، این قسمت به طعم کیک کمک زیادی میکند.
نکته دو: کیکهای باندت معمولاً کمی سنگین هستند، پس انتظار بافت سبک از این کیک را نداشته باشید.
نکته سه: از پخت بیش از حد کیک خودداری کنید، زیرا باعث خشکشدن آن میشود.
نکته چهار: قبل از شروع، دستور تهیه را چند بار بخوانید.
نکته پنج: برای این کیک به چهار و نیم عدد لیموی بزرگ نیاز داریم.
مرحله اول: گرم کردن فر و آماده کردن قالب
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) روشن کنید تا گرم شود. سپس قالب دندانهای به قطر ده اینچ را با اسپری یا کره چرب کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: ترکیب کردن مواد خشک
آرد و نشاسته ذرت را در یک کاسه بزرگ الک کنید. سپس نمک، بیکینگ پودر، جوش شیرین و سیاهدانه را اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: ترکیب کردن مواد تر
در یک کاسه جداگانه با استفاده از همزن، کره را با سرعت بالا حدود یک دقیقه هم بزنید تا یکدست و کرم رنگ شود. سپس شکر را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر هم بزنید. در صورت نیاز، کنارهها و کف کاسه را با کاردک پلاستیکی تمیز کنید تا مواد را به وسط جمع کنید و مرتب هم بزنید.
سپس تخممرغها و عصاره وانیل را اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا مخلوط شوند. در آخر پوست لیمو، آب لیمو و دوغ را اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله چهارم: ترکیب کردن مواد خشک و مواد تر
سرعت همزن را روی پایین تنظیم کنید، سپس مواد خشک را کمکم به مواد تر اضافه کرده و هم بزنید تا هیچ آرد گلولهشدهای باقی نماند. مراقب باشید که مواد را بیش از حد مخلوط نکنید. خمیر کمی غلیظ خواهد شد، نگران نباشید.
مرحله پنجم: پختن کیک
“““html
مایه کیک را به آرامی در قالب Bundt میریزیم و سپس آن را به فر میگذاریم. کیک را به مدت چهل تا پنجاه دقیقه میپزیم یا تا زمانی که یک خلال دندان داخل کیک را فرو میکنیم و تمیز بیرون بیاید. اگر فر شما کیک را خیلی زود قهوهای میکند، میتوانید روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
مرحله ششم: خنک کردن کیک
بعد از پخت، قالب را از فر خارج میکنیم و به مدت ده دقیقه اجازه میدهیم داخل قالب بماند تا کمی خنک شود. سپس کیک Bundt را که حالا کمی خنک شده، از قالب درآورده و روی یک توری سیمی میگذاریم تا کاملاً خنک شود.
مرحله هفتم: آماده کردن شربت
در حین خنک شدن کیک، شربت سادهای درست میکنیم. برای این کار صد گرم شکر سفید و آب دو عدد لیمو را در یک قابلمه کوچک میریزیم و روی حرارت متوسط میگذاریم و مرتب هم میزنیم تا شکر حل شود. وقتی شکر حل شد، آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله هشتم: آماده کردن لعاب لیمویی
در این مرحله لعاب را درست میکنیم. پس صد و بیست گرم شکر قنادی و آب نصف یک عدد لیموی بزرگ را در یک کاسه کوچک میریزیم و خوب با هم مخلوط میکنیم.
مرحله آخر: تزئین و سرو کیک
در ابتدا شربت لیمویی را با قاشق روی سطح کیک میریزیم تا کمی مرطوب شود، سپس لعاب لیمویی را روی آن میریزیم و اجازه میدهیم اضافی آن چکه کند. بعد کیک را در یک ظرف مناسب میگذاریم و آن را برش میزنیم و با یک فنجان قهوه سرو میکنیم.
امیدواریم از این دستور تهیه لذت ببرید و آن را امتحان کنید. میتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان همراه خانواده با چای میل کنید و خوش بگذرانید.
نکاتی برای بهتر شدن دستور تهیه باندت سیاهدانه
دستورالعملهای آمادهسازی و انجماد: کیک و شربت را طبق دستور تهیه کنید، سپس کیک را خوب بپوشانید و تا ۲ روز در یخچال نگه دارید. وقتی بخواهید آن را سرو کنید، لعاب لیمویی را روی آن بریزید.
یا این که میتوانید کیک را بپزید و در فویل بپیچید و تا ۲ ماه در فریزر نگهداری کنید. برای یخ زدایی کافی است یک شب در یخچال بگذارید و قبل از سرو به دمای اتاق برسانید.
آرد: میتوانید از سه پیمانه آرد کیک به جای مخلوط آرد همه منظوره و نشاسته ذرت استفاده کنید.
مواد تشکیلدهنده دمای اتاق: مواد در دمای اتاق راحتتر و یکنواختتر با هم مخلوط میشوند و بافت یکنواختی در کیک ایجاد میکنند.
دوغ: دوغ کمک میکند کیک بسیار مرطوب باشد. اگر دوغ ندارید، میتوانید از شیر کامل استفاده کنید. میتوانید از شیر کمچرب هم استفاده کنید، اما ممکن است کیک با طعم خوبی نباشد.