رسپی

دستور تهیه کیک شیفون خانگی با نکات حرفه ای درست کردن (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کیک شیفون ساده به همراه فوت و فن قنادی ها

کیک شیفون چیست؟

کیک شیفون خیلی سبک است و حتی از کیک اسفنجی نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر است. این کیک از کیک اسفنجی خوشمزه‌تر است و می‌توان آن را بدون خامه سرو کرد. در این کیک، مقدار شیر و روغن بیشتر از کیک اسفنجی است. کیک شیفون برای خامه‌کشی و رول کردن خوب است، اما نمی‌توانید از آن برای کیک‌های چند طبقه که سنگین هستند استفاده کنید.

مواد لازم کیک شیفون برای خامه کشی

مواد لازم کیک شیفون برای خامه کشی

مواد لازم برای 6 نفر

تخم‌مرغ خنک: 6 عدد

وانیل خالص: یک پنسه

شکر: یک و یک چهارم پیمانه (۲۴۶ گرم)

شیر: سه چهارم پیمانه (۱۵۷ گرم)

روغن مایع: سه چهارم پیمانه (۱۲۹ گرم)

آرد قنادی درجه یک: دو پیمانه (۲۱۳ گرم)

بیکینگ پودر: 2 قاشق چای‌خوری

نمک: یک پنسه

separator line

دستور تهیه کیک شیفون خانگی با نکات حرفه ای درست کردن (مرحله به مرحله)

دستور تهیه کیک شیفون برای خامه کشی

دستور تهیه کیک شیفون برای خامه کشی

1. برای این کیک، از یک قالب کمربندی با سایز متوسط استفاده کنید.

2. تمام مواد کیک را از قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.

3. فر را روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.

4. آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.

5. سفیده‌ها را با همزن برقی بزنید تا کف کرده و سفید شود. نصف شکر را کم‌کم حین هم زدن به سفیده اضافه کنید تا سفیده کاملا سفت و خامه‌ای شود.

6. زرده‌ها را به همراه بقیه شکر و وانیل هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس روغن و شیر را اضافه کرده و فقط کمی هم بزنید تا یکدست شود.

7. مواد خشک را در سه مرحله به زرده اضافه کرده و با همزن دستی بزنید تا یکدست شود.

8. سفیده تخم‌مرغ را در دو مرحله به مواد اضافه کرده و با کمک لیسک به آرامی به خمیر اضافه کنید. زیاد هم نزنید تا پف سفیده نخوابد.

9. کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. از زدن روغن به کف و دیواره‌های قالب خودداری کنید زیرا باعث می‌شود کیک پف نکند.

10. کیک شیفون را به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید. بعد از این که بوی کیک بلند شد، یک خلال دندان وسط کیک فرو کنید. اگر خمیری به آن نچسبید، کیک شما آماده است.

11. 5 دقیقه اجازه دهید کیک در فر بماند، سپس آن را برعکس روی یک توری سیمی قرار دهید تا پفش خواب نرود و بعد از خنک شدن از قالب جدا کنید.

12. برای تهیه کیک شیفون کاکائویی، می‌توانید 2 قاشق غذاخوری از آرد را با کاکائو جایگزین کنید.

separator line

مواد لازم برای کیک شیفون

مواد لازم برای کیک شیفون

  • سفیدهٔ تخم‌مرغ (اندازه بزرگ): 4 عدد
  • شکر برای سفیده: 55 گرم
  • زردهٔ تخم‌مرغ: 3 عدد
  • شکر برای زرده: 50 گرم
  • روغن مایع: 50 گرم
  • آب گرم (70–80 درجه): 70 میلی‌لیتر
  • وانیل یا چای خشک خورد شده (چای ارل گری): مقداری
  • آرد (الک شده): 85 گرم
  • بیکینگ پودر: 3 گرم

separator line

“““html

دستور تهیه کیک شیفون در منزل

دستور تهیه کیک شیفون در منزل

اول از همه، ۴ عدد تخم‌مرغ را در یک ظرف بشکنید. سفیده‌ها را جدا کرده و داخل کاسه همزن برقی بریزید. سپس ۵۵ گرم شکر را به آن اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا رنگش سفید و حالت ابری پیدا کند.

در مرحله بعد، زرده‌ها را در یک ظرف جداگانه بریزید. به آن ۵۰ گرم شکر اضافه کرده و با همزن خوب بزنید تا یک ترکیب کشدار به دست آید. سپس آب گرم و روغن را با هم ترکیب کرده و در سه مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز خوب مخلوط شود.

آرد، وانیل و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و روی مخلوط زرده‌ها الک کنید. مواد را هم بزنید تا یکدست شود. حالا سفیده‌هایی را که خوب زده‌اید، به تدریج به مواد اضافه کنید و با کمک لیسک هم بزنید تا خمیر کاملاً یکدست و صاف شود.

خمیر کیک را داخل قالب بریزید و به مدت نیم ساعت تا ۳۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه بپزید. معمولاً برای این کیک از قالب‌های گرد مخصوص کیک شیفون استفاده می‌شود، اما اگر این قالب را ندارید، می‌توانید از قالب‌های دیگر هم استفاده کنید.

بعد از اینکه کیک پخت، آن را از فر بیرون آورده و بگذارید خنک شود. سپس از قالب بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر قرار دهید. اگر می‌خواهید، می‌توانید مقداری پودر قند روی کیک بپاشید یا با شکلات آب شده تزیین کنید و آن را سرو کنید.

همچنین می‌توانید بعد از اینکه کیک خنک شد، یک برش افقی زده و آن را به دو قسمت تقسیم کنید. روی یکی از لایه‌ها خامه بمالید و لایه دیگر را روی آن بگذارید. سپس با خامه، مارمالاد یا میوه‌های دلخواه تزیین کنید.

separator line

نکات تکمیلی در مورد کیک شیفون

نکات تکمیلی در مورد کیک شیفون

  1. کیک شیفون یکی از انواع کیک و شیرینی است.
  2. زمان لازم برای آماده کردن مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه است.
  3. زمان پخت و انتظار تقریباً ۴۰ دقیقه است.
  4. کیک شیفون را می‌توان به عنوان میان‌وعده یا دسر سرو کرد.
  5. توجه داشته باشید که مقدار مواد لازم و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است.

همچنین بخوانید:

دستور تهیه ۵ مدل کیک ساده اسفنجی

دستور تهیه پخت کیک اسفنجی با تزیین خامه و میوه

۱۰ علت اصلی خوابیدن پف کیک (پف کاذب کیک)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا