رسپی

دستور تهیه گز اصفهان اصل خوشمزه و حرفه ای در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه گز اصفهان خوشمزه و مجلسی در خانه

اگر با این سوغات اصفهان آشنا هستید، می‌دانید که انواع مختلفی دارد. معمولا گزها یا لقمه‌ای هستند یا آردی. گز آردی که در اینجا طرز تهیه‌اش را برای شما توضیح می‌دهیم، به این شکل است که تکه‌های گز به‌صورت لایه‌ای در آرد قرار می‌گیرند تا تازگی‌شان حفظ شود. همچنین گز پسته و بادامی هم انواع دیگری هستند که ممکن است وقتی گز اصفهان را خریداری می‌کنید، با نام آن‌ها آشنا شوید.

انتخاب نوع گز به سلیقه شما بستگی دارد. معمولاً گز پسته‌ای طرفدار بیشتری دارد، اما من فکر می‌کنم گز بادامی هم به همان اندازه خوشمزه است. شما می‌توانید بهترین گز اصفهان را با کمی ذوق و حوصل در خانه تهیه کنید.

مراحل تهیه گز لقمه‌ای

مواد لازم برای تهیه گز :

  • شکر : ۲۵۰ گرم
  • گلوکز مایع: ۳۷۵ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ : ۵ عدد
  • گلاب مرغوب : ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • مغز دلخواه پسته، بادام یا فندق : ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
  • آب : ۳/۴ پیمانه
  • آرد سفید : به مقدار لازم

طرز تهیه گز لقمه‌ای:

ابتدا مغزیجات انتخابی خود را بدون روغن روی حرارت کم کمی تفت دهید تا برشته و خوش‌طعم شوند. در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت کم بگذارید تا شکر حل شود و آب داغ شود.

ولی نباید به جوش بیاید. (حتماً از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید) پس از حل شدن شکر، گلوکز را اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا زمانی که شهد به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح کش بیاید.

در همین مدت، سفیده تخم‌مرغ را با سرعت زیاد هم‌زن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کرده و حجمش دو برابر شود. سپس گلاب را به آن اضافه کرده و کمی هم بزنید. باید دقت کنید که شهد در حین هم زدن جوش نیاید.

شهد را بین دو انگشت تست کنید تا به مرحله کش آمدن برسد. وقتی شهد آماده شد، مقداری از آن را به سفیده هم‌زده اضافه کنید تا دما یکسان شود و بعد از کمی هم زدن، تمام سفیده را به قابلمه شهد بریزید و به آرامی هم بزنید.

این مرحله را داغ زدن می‌نامند و باید با دقت انجام شود. با هم‌زن و با سرعت زیاد، مواد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم بزنید و در بین آن، چند بار هم‌زن را خاموش کرده و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا همه مواد زیر و رو شوند و ته نگیرد.

این مرحله حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت طول می‌کشد تا گز به مرحله مناسبی برسد. چون حرارت زیر قابلمه کم است و از شعله‌پخش‌کن هم استفاده کردید، می‌توانید هر از گاهی قابلمه را رها کرده و دوباره هم زدن را شروع کنید. وقتی مواد سفت شد و از قاشق نریخت، گز آماده است و می‌توانید شعله را خاموش کنید.

در این مرحله مغزهای برشته‌شده را به گز اضافه کنید و مخلوط کنید. صبر کنید تا مواد گز کمی خنک شود و سپس به شکلی که می‌خواهید درآورید یا در قالب بریزید. حتماً داخل قالب کمی آرد بپاشید و گز را داخل آن فرم دهید. گز را یک روز در یخچال نگهداری کنید و سپس استفاده کنید.

طرز تهیه گز آردی

مواد لازم برای تهیه گز آردی :

  • شکر : ۱/۲ پیمانه
  • گلاب : ۱/۴ پیمانه
  • گلوکز: ۱/۴ پیمانه
  • پسته : ۵۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ : ۱ عدد
  • طرز تهیه گز آردی

مراحل تهیه گز آردی :

ابتدا شکر و گلاب را داخل یک قابلمه با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در گلاب حل شود و بجوشد. در این حین، سفیده را با دور متوسط هم‌زن به خوبی هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد. وقتی شهد گلاب غلیظ شد، گلوکز را به آن اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشد.

مدام هم بزنید تا شهد کمی سفت شود و بین دو انگشت کش بیاید. اگر چسبندگی شهد کافی بود و انگشتان به سختی از هم جدا شدند، مقداری از مواد را داخل سفیده هم‌زده بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس تمام سفیده را به شربت اضافه کنید و با دور تند هم‌زن و با حرارت کم هم بزنید تا مواد گز کاملا آماده شود. در این مرحله پسته‌ها را اضافه کنید و کمی مخلوط کنید.

ظرفی را با آرد پر کنید و گزها را با کمک دو قاشق بردارید و در ظرف آرد بغلتانید و با دست به شکل دلخواه یا به شکل گرد درآورید. گزها را در ظرف دربسته به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند. برای تازه ماندن گز، داخل ظرف نگهداری گز مقداری آرد بپاشید.

دستور تهیه گز اصفهان اصل خوشمزه و حرفه ای در منزل (مرحله به مرحله)

همچنین بخوانید:

۱۰ خواص شگفت‌انگیز دانه گز روغنی برای سلامت بدن

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه گز

طرز تهیه گز جزو شیرینی‌ها و دسرهای ویژه عید نوروز است و زمان پخت و انتظار آن حدود ۲ ساعت می‌باشد.

شما می‌توانید طرز تهیه گز را در وعده‌های دسر سرو کنید.

به یاد داشته باشید که مقدار مواد اولیه و این روش تهیه برای ۴ نفر مناسب است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا