دستور تهیه گلت زردآلو | یک شیرینی خانگی تابستانی خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه گلـت زردآلو ساده و خوشمزه
گلـتها نوعی شیرینی هستند که شبیه پای و تارت میباشند. این شیرینی را بدون قالب تهیه میکنید. فقط کافی است خمیر را داخل سینی بگذارید، مواد درونش را قرار دهید و لبههای خمیر را روی زردآلو بپوشانید. بهتر است از زردآلوهای شیرین و رسیده استفاده کنید. میتوانید این گلـت را در توستر یا فر بپزید. اگر به زردآلو علاقه دارید، حتماً این شیرینی را امتحان کنید. امروز در رضیم، ما نحوه تهیه گلـت زردآلو را به شما آموزش میدهیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه گلـت زردآلو
آرد ۲ پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
نمک نوک قاشق چایخوری
کره ۱۰۰ گرم
آب سرد ۶ قاشق غذاخوری
وانیل ۱/۲ قاشق مرباخوری
مواد میانی گلـت زردآلو
زردآلو ۳۰۰ گرم
نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۵ قاشق غذاخوری
زردآلو ۳ عدد برای تزیین
آب ۱/۲ پیمانه
دستور تهیه گلـت زردآلو بسیار خوشمزه و تابستانی
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
ابتدا آرد را الک کرده و در یک کاسه بریزید. سپس نمک و شکر را به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید. کره سرد را خرد کرده و به مواد اضافه کنید و با چنگال خوب مخلوط کنید تا دانههای آرد بزرگتر شوند. برای تهیه این گلـت میتوانید از غذاساز استفاده کنید تا گرمای دست به خمیر منتقل نشود.
مرحله دوم: تهیه خمیر
سپس وانیل را اضافه کنید و به آرامی آب سرد را اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید. بسته به نوع آرد ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آب لازم باشد. خمیر را با نوک انگشت جمع کرده و در نایلون بگذارید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم: تهیه مواد میانی
برای تهیه مواد میانی، هستههای زردآلو را جدا کنید و آنها را خرد یا پوره کنید. سپس این پوره را با شکر، نشاسته و آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا غلیظ و یکدست شود. این مخلوط را کنار بگذارید تا خنک شود. چند عدد زردآلو را از وسط برش دهید و به شکل هلالی خرد کنید.
مرحله چهارم: پخت گلـت زردآلو
از خمیر دو چانه بگیرید. در سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و یکی از خمیرها را به صورت گرد در سینی باز کنید. سپس مواد میانی که آماده کردید را روی خمیر بریزید و برشهای هلالی زردآلو را رویش بچینید. بعد روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال کنید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید تا پخته و طلایی شود. برای پخت در توستر، دما را روی ۱۶۰ تنظیم کنید. نوش جان!
نکات کلیدی در تهیه گلـت زردآلو
بعد از ۳۰ دقیقه خمیر را چک کنید و اگر پخته بود، از فر خارج کنید.
قطر مواد بهتر است بین ۳ الی ۴ سانت باشد.
میتوانید برای زیبایی گلـت کمی پرک بادام یا شکر یا کنجد اطراف آن بپاشید.