رسپی
دستور تهیه گوبولی مرغ خوشمزه غذای سنتی هرمزگان (مرحله به مرحله)

“`html
غذای محلی هرمزگان _ گوبولی
گبولی یا گوبولی، یک غذای محلی جنوبی است که مخصوص هرمزگانیها میباشد. این غذا نه تنها طعم بسیار خوبی دارد بلکه بسیار سالم است و یک وعده کامل و مناسب برای ناهار به شمار میآید. در ادامه با ما همراه باشید.
گبولی _ یک غذای هرمزگانی با طعمی جدید
مواد لازم برای تهیه گوبولی
- سینه مرغ: ۱ تکه
- ران مرغ: ۱ تکه
- برنج: ۱ کیلو
- سیب زمینی خلال شده: ۳ عدد
- نخود آب پز: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- پیاز خلالی شده: ۲ عدد
- روغن
- نمک و زردچوبه
- فلفل سیاه دانهای و پودری
- دارچین چوبی و پودری
- هل دانهای و پودری
- برگ بو
- ادویه گوبولی (دارچین، فلفل سیاه، هل، میخک، زیره سبز برای مرغ و زیره سیاه برای گوشت)
دستور تهیه گوبولی خوش عطر
- مرغ را با چوب دارچین، دانه هل و فلفل سیاه، برگ بو، نمک و زردچوبه بپزید.
- پیازها را در همان ظرفی که میخواهید برنج را دم کنید، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، ادویه گوبولی، برگ بو و دانه هل و فلفل و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
- برنجی که در آب خیساندهاید را با مقداری آب داخل روغن پیاز ریخته و کمی تفت دهید (حدود ۱ دقیقه)، سپس آب مرغ را به آن اضافه کنید تا نیم سانت بالاتر از برنج باشد.
- با حرارت کم اجازه دهید آب برنج تبخیر شود و سپس برنج را دم کنید.
- برای مواد کناری برنج، پیاز را تفت داده و رب گوجه و تمام ادویهها را به شکل پودری سرخ کنید. سپس نخود آبپز و سیبزمینی سرخشده را اضافه کنید.
- مرغ را به همراه ادویه گوبولی سرخ کنید و کنار ظرف قرار دهید.
نکات لازم برای پخت گوبولی
- در دستور اصلی این غذا، سیبزمینی را آبپز کرده و سپس خلال میکنند و سرخ میکنند.
- کشمش هم در مواد کنار برنج استفاده میشود.
- گوبولی از هند به ایران آمده است.
- در تهیه این غذا از برنج هندی استفاده میشود.
- اگر میخواهید مواد کناری برنج نرمتر شوند، میتوانید کمی آب مرغ به آن اضافه کرده و درب ظرف را بگذارید تا بجوشد و نرمتر شود.
گردآوری شده مجلهی رضیم
مریم امینی