رسپی

دستور تهیه گوبولی مرغ خوشمزه غذای سنتی هرمزگان (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غذای محلی هرمزگان _ گوبولی

گبولی یا گوبولی، یک غذای محلی جنوبی است که مخصوص هرمزگانی‌ها می‌باشد. این غذا نه تنها طعم بسیار خوبی دارد بلکه بسیار سالم است و یک وعده کامل و مناسب برای ناهار به شمار می‌آید. در ادامه با ما همراه باشید.

گبولی _ یک غذای هرمزگانی با طعمی جدید

مواد لازم برای تهیه گوبولی

  • سینه مرغ: ۱ تکه
  • ران مرغ: ۱ تکه
  • برنج: ۱ کیلو
  • سیب زمینی خلال شده: ۳ عدد
  • نخود آب پز: ۱ پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۴ عدد
  • پیاز خلالی شده: ۲ عدد
  • روغن
  • نمک و زردچوبه
  • فلفل سیاه دانه‌ای و پودری
  • دارچین چوبی و پودری
  • هل دانه‌ای و پودری
  • برگ بو
  • ادویه گوبولی (دارچین، فلفل سیاه، هل، میخک، زیره سبز برای مرغ و زیره سیاه برای گوشت)

دستور تهیه گوبولی خوش عطر

  1. مرغ را با چوب دارچین، دانه هل و فلفل سیاه، برگ بو، نمک و زردچوبه بپزید.
  2. پیازها را در همان ظرفی که می‌خواهید برنج را دم کنید، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، ادویه گوبولی، برگ بو و دانه هل و فلفل و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
  3. برنجی که در آب خیسانده‌اید را با مقداری آب داخل روغن پیاز ریخته و کمی تفت دهید (حدود ۱ دقیقه)، سپس آب مرغ را به آن اضافه کنید تا نیم سانت بالاتر از برنج باشد.
  4. با حرارت کم اجازه دهید آب برنج تبخیر شود و سپس برنج را دم کنید.
  5. برای مواد کناری برنج، پیاز را تفت داده و رب گوجه و تمام ادویه‌ها را به شکل پودری سرخ کنید. سپس نخود آب‌پز و سیب‌زمینی سرخ‌شده را اضافه کنید.
  6. مرغ را به همراه ادویه گوبولی سرخ کنید و کنار ظرف قرار دهید.

نکات لازم برای پخت گوبولی

  • در دستور اصلی این غذا، سیب‌زمینی را آب‌پز کرده و سپس خلال می‌کنند و سرخ می‌کنند.
  • کشمش هم در مواد کنار برنج استفاده می‌شود.
  • گوبولی از هند به ایران آمده است.
  • در تهیه این غذا از برنج هندی استفاده می‌شود.
  • اگر می‌خواهید مواد کناری برنج نرم‌تر شوند، می‌توانید کمی آب مرغ به آن اضافه کرده و درب ظرف را بگذارید تا بجوشد و نرم‌تر شود.

گردآوری شده مجله‌ی رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا