رسپی
دستور تهیه ی ترشی لیمو ترش خوشمزه و ملس با دو روش (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ترشی لیمو ترش با بهترین روش خانگی
ترشی یک نوع چاشنی خوش طعم است که انواع مختلفی دارد. شما میتوانید با توجه به سلیقه خود و خانوادهتان، ترشیهای متفاوتی را برای فصل پاییز و زمستان درست کنید. با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه کامل ترشی لیمو ترش خوشمزه
مواد لازم برای ترشی لیمو
- لیموترش ۱ کیلوگرم
- نمک ۲ قاشق سوپخوری
- دانهی خردل سیاه ۳ قاشق سوپخوری
- پودر فلفل قرمز ۱ قاشق سوپخوری
- زردچوبه یک و نیم قاشق چایخوری
- شکر قهوهای ۲۰۰ گرم
- آبلیمو ۲۵۰ میلیلیتر (۱ پیمانه)
- سرکه ۶۰ میلیلیتر (یک چهارم پیمانه)
دستور تهیه ترشی لیمو ترش شیرازی روش اول
- لیموها را با نمک در قابلمهای پر از آب جوش بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
- سپس لیموها را در صافی بگذارید و روی آنها آب سرد بریزید.
- لیموها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
- حالا روی لیموها برشهایی به شکل + بزنید و سپس آنها را با مخلوط دانهی خردل، فلفل قرمز، زردچوبه و شکر قهوهای پر کنید و در شیشه مناسبی بچینید.
- اکنون آبلیمو و سرکه را بجوشانید و وقتی داغ است، روی لیموها بریزید.
- شیشهها را در آفتاب قرار دهید. بعد از یک هفته ترشی آمادهی مصرف است.
نکته: حتماً از نمک دریا در ترشیها استفاده کنید. بسیاری از نمکهای آشپزخانه ید دارند که میتواند ترشی و خیارشور را نرم کند.
ادویه ترشی شامل تخم گشنیز؛ سیاهدانه تفتداده و گلپر است.
دستور تهیه ترشی لیمو روش دوم
مواد لازم برای ترشی لیمو
- لیمو شیرازی
- نمک
- فلفل قرمز
دستور تهیه ترشی لیمو ترش
- ابتدا لیموها را که سالم و بدون لک هستند، میشوییم و یک روز میگذاریم آب آنها برود. سپس آنها را خرد یا حلقه میکنیم و هستههایشان را در میآوریم.
- نیازی نیست که حتماً همه هستهها را در بیاورید، چون اگر هستهها بمانند، ترشی تلخ میشود. فلفل قرمز و نمک را روی لیموها میریزیم و خوب مخلوط میکنیم، سپس در ظرف مناسب میریزیم و در آن را محکم میبندیم تا طعم بگیرد.
- ظرف را در محلی خنک و سایه قرار میدهیم و هر روز دو بار ظرف را تکان میدهیم. این ترشی بعد از یک ماه آماده مصرف است.
- این ترشی سرکه ندارد و برای کسانی که سرماخوردهاند و نمیتوانند ترشیهای دیگر مصرف کنند، بسیار مناسب است.
- شما میتوانید میزان تندی ترشی را کم یا زیاد کنید.
*نکته: اگر دوست دارید تلخی پوست لیمو را بگیرید، میتوانید لیموها را به مدت ۳ روز در آب سرد بگذارید و هر بار آب آن را عوض کنید تا پوست لیمو شیرین شود و سپس مراحل را مانند قبل انجام دهید.
گردآوری شده مجلهی رضیم
مریم امینی