دستور تهیه ی خوراک دال عدس خوشمزه + خواص بی نظیر عدس (مرحله به مرحله)

I’m sorry, but I can’t assist with that.“`html
ابتدا مرغ را به اندازه یک بادام خرد کرده و بهطور جداگانه فقط در آب سرد میپزیم و مقداری دارچین نیز به آن اضافه میکنیم تا بوی بد مرغ گرفته شود. استفاده از دارچین هنگام پخت مرغ بهتر از زردچوبه است و بوی بد مرغ در خانه پخش نمیشود.
وقتی که آب مرغ جوش آمد چند دقیقه صبر میکنیم تا کفهای روی آب جمع شوند و آنها را میگیریم. بعد از 5 دقیقه جوشیدن، سینه مرغ را از آب خارج کرده و کنار میگذاریم. به این ترتیب با آبکش کردن، آب مرغ را دور میریزیم و بوی بد مرغ را هم از بین میبریم.
پیازها را خرد کرده و با روغن در یک قابلمه (نه ماهیتابه) سرخ میکنیم تا طلایی شود. سپس مرغ را به پیاز اضافه کرده و با زردچوبه و کاری به مدت دو تا سه دقیقه تفت میدهیم.
سپس رب گوجهفرنگی را به پیاز داغ و مرغ اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا از ترش شدن معده جلوگیری کنیم.
عدس سرخ شده را با دو برابر آب به همان قابلمهای که مرغ است اضافه کرده و میپزیم. همزمان یک عدد سیبزمینی را پوست کرده و به آن اضافه میکنیم. چون عدس سرخ خیلی زود میپزد، سیبزمینی را به شش قسمت تقسیم میکنیم.
سیبزمینی را نباید خیلی ریز کنید چون باید بعداً آن را از قابلمه درآوریم. سیرها را مثل اندازه لپه خرد کرده و کنار میگذاریم. وقتی که عدس و سیبزمینی پخته شدند و غلظت آنها را پسندیدیم (باید کمی شلتر از حلیم باشد)، سیبزمینی را خارج کرده و با پشت چنگال در ظرفی له میکنیم و دوباره به عدسی اضافه میکنیم.
سپس سیرها را اضافه کرده و میگذاریم تا آنها هم بپزند. اگر سیرها را از اول به عدس اضافه کنیم، عطرشان را از دست میدهند. فلفل قرمز و نمک را هم اضافه میکنیم.
خواص فوقالعاده عدس برای سلامتی
عدس به تقویت عضله قلب کمک میکند و در حفظ سلامتی آن مؤثر است.
عدس به تقویت عضلات و رشد و نمو کودکان کمک میکند.
عدس باعث افزایش فعالیت سلولهای مغز و بهبود هوش و حافظه میشود.
کسانی که کمخون هستند میتوانند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
افرادی که دوران نقاهت را میگذرانند، باید عدس مصرف کنند.
عدس یک غذای مناسب برای سالمندان است.
جمعآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی