رسپی

دستور تهیه ی سمنو با جوانه گندم به روش سنتی در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سمنو _ راحت ترین و بهترین روش برای تهیه سمنو

اگر می‌خواهید سمنو درست کنید، به یاد داشته باشید که به ازای هر مقداری که گندم جوانه می‌زند، باید سه برابر آرد استفاده کنید. برای مثال، برای یک کیلوگرم گندم، حدود سه کیلوگرم آرد نیاز دارید. با ما همراه باشید.

دستور تهیه سمنو در منزل و نکات اصلی طبخ بهتر

مواد لازم برای تهیه سمنو

  • گندم با پوست: نیم کیلوگرم
  • آرد گندم: ۲ کیلوگرم

دستور تهیه سمنو در منزل

  1. ابتدا گندم‌ها را خوب تمیز کنید.
  2. سپس آن‌ها را با آب سرد بشویید و در ظرف مناسبی قرار دهید. مقداری آب روی گندم‌ها بریزید.
  3. توجه داشته باشید که آب باید به اندازه انگشت شما روی گندم‌ها باشد. ظرف را به مدت ۳ روز در جایی مناسب قرار دهید و روزی چند بار آب آن را عوض کنید.

خیساندن گندم‌ها

بعد از اینکه گندم‌ها جوانه زدند، آن‌ها را در صافی بریزید و مقداری آب خنک روی آن‌ها بریزید. صافی را در جایی قرار دهید تا آب به خوبی خارج شود.

دستور تهیه سمنو برای نوروز

  1. یک دستمال پارچه‌ای تمیز را کاملاً خیس کنید و گندم‌ها را درون آن قرار دهید و در ظرف مناسبی بگذارید.
  2. روزانه دو بار آب بر روی دستمال بپاشید، نه به‌قدری که گندم‌ها ترش شوند؛ فقط کافی است دستمال مرطوب باشد.

زمانی که ریشه‌های گندم در آمدند، آن‌ها را روی پارچه تمیزی پهن کنید و با کمک پارچه‌ای نمدار دیگر بپوشانید. بعد از اینکه ساقه سفید گندم‌ها درآمد، آن‌ها را آماده کنید.

دستور تهیه سمنو

  1. پس از اینکه گندم‌ها آماده شدند، آن‌ها را در چرخ‌گوشت ریخته و دو بار چرخ کنید.
  2. ۸ لیوان آب ولرم بر روی گندم‌های چرخ‌شده بریزید و آن‌ها را در صافی بگذارید تا آب و شیره آن‌ها خارج شود.
  3. سپس گندم‌های باقی‌مانده در صافی را خوب فشار دهید تا شیره آن‌ها خارج شود. تفاله‌ها را در ظرفی بریزید و دو لیوان آب روی آن‌ها ریخته و دوباره صاف کنید.
  4. در قابلمه‌ای مناسب آرد گندم را بریزید و سپس شیره را با مقداری آب مخلوط کنید و روی آرد بریزید تا خوب حل شود.
  5. قابلمه را بر روی شعله قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایع سمنو به جوش بیاید و غلیظ شود.
  6. مطمئن شوید که سمنو ته نگیرد و از گلوله شدن آرد جلوگیری کنید تا مایع شبیه حلوا شود.
  7. سپس آن را مانند حلوا بدون شکر و روغن سرخ کنید و به آرامی آب ولرم اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله‌ها باز شوند و مایع به شکل سمنو درآید.
  8. بعد از آن، سمنو را به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید. اگر مقدار سمنو کم است، می‌توانید قابلمه را در فر به مدت یک ساعت قرار دهید.
  9. بعد از یک ساعت سمنو آماده است.

نکاتی برای طبخ بهتر

  • گندم‌های سمنو باید از نوع خوب و مرغوب باشند.
  • خیس کردن گندم به مدت ۲ روز در محیطی گرم کافی است.
  • بهتر است زیر گندم‌هایی که در پارچه می‌ریزید، آبکش یا صافی بگذارید.
  • جنس دستمال پارچه‌ای…
    “““html
  • برای تهیه سمنو، لازم است از پارچه‌ای نخی استفاده کنید که همیشه مرطوب بماند.
  • بهتر است در زمان تهیه سمنو، با استفاده از یک اسپری روی پارچه آب بپاشید.
  • برای استفاده در سمنو، می‌توانید از نیم کیلو آرد جوانه گندم نرم شده استفاده کنید. یادتان باشد که این آرد را خوب الک کنید؛ زیرا استفاده از آن طعم شیرین‌تری به سمنو می‌دهد.
  • دم کردن سمنو روی کیفیت آن تاثیر زیادی دارد، بنابراین سمنو را با حرارت ملایم بپزید.
  • می‌توانید در فرایند تهیه سمنو از مغزهای بادام، پسته یا فندق استفاده کنید.
  • هرگز اجازه ندهید که گندم‌ها به مرحله سبز شدن برسند، زیرا این کار باعث کاهش شیرینی سمنو خواهد شد.
  • اگر بلافاصله بعد از جوانه زدن گندم‌ها وقت لازم برای ادامه مراحل تهیه را ندارید، می‌توانید جوانه‌ها را در یخچال بگذارید. این کار مانع از رشد بیشتر جوانه‌ها می‌شود و آن‌ها تا چند روز در یخچال سالم می‌مانند.

نکته‌ی آخر برای تهیه‌ی سمنو

پس از اینکه سمنو آماده شد، بگذارید اندکی خنک شود. سپس آن را در ظرف‌هایی بریزید و با خلال پسته، بادام و … تزیین کنید. این سمنو را می‌توانید به عنوان عصرانه در کنار خانواده‌تان میل کنید. نوش جان!

گردآوری شده از مجله‌ی رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا