رسپی

دستور تهیه ی شوید پلو با نخود فرنگی به سبک سنتی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه شوید نخود پلو

این نخود پلو با شوید را از یک مجله دیدم و خیلی خوشم آمد. ترکیب فوق‌العاده‌ای است و یک پلوی گیاهی خوشمزه به شما می‌دهد. برای دیدن دستور تهیه، با رضیم همراه شوید.

دستور تهیه نخود فرنگی پلو (یکی از قدیمی‌ترین‌های ایران)

مواد لازم برای تهیه نخود فرنگی پلو

  • یک عدد پیاز متوسط
  • 250 گرم گوشت چرخ‌کرده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • 2 عدد سیب‌زمینی متوسط
  • یک و نیم پیمانه آب
  • 3 پیمانه برنج
  • یک و نیم پیمانه نخود فرنگی پخته شده
  • نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و تخم گشنیز به میزان لازم

دستور تهیه نخود فرنگی پلو مرحله به مرحله

  1. ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و در تابه‌ای با کمی روغن، تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.
  2. نیازی نیست پیاز را خیلی سرخ کنیم، فقط کافی‌ست نرم شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
  3. در این حین، سیب‌زمینی‌ها را پوست کرده و به شکل مکعبی کوچک خرد می‌کنیم و به گوشت اضافه می‌کنیم تا کمی تفت بخورند.
  4. نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر را همراه با تخم گشنیز اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم. با کمک قاشق، گوشت را از هم باز می‌کنیم.
  5. وقتی سیب‌زمینی‌ها کمی برشته شدند، رب گوجه‌فرنگی را در وسط تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا خوش‌رنگ شود.
  6. سپس رب را با دیگر مواد مخلوط کرده و یک و نیم پیمانه آب به آن اضافه می‌کنیم.
  7. حالا نوبت اضافه کردن نخود فرنگی است. اگر نخود فرنگی تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از کنسرو استفاده کنید.
  8. اجازه می‌دهیم مواد با حرارت ملایم بپزند و سس غلیظی به‌دست آید.
  9. وقتی آب سس تقریباً کشیده شد، شعله را خاموش کرده و برنجی که قبلاً شسته و خیس کرده‌ایم را در مقدار مناسبی آب می‌پزیم.
  10. پس از اینکه برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش می‌کنیم. می‌توانیم برای تنوع در ته‌دیگ، از سیب‌زمینی‌های حلقه‌ای و جعفری تازه استفاده کنیم.
  11. برگ‌های جعفری را جدا کرده و روی برش‌های سیب‌زمینی قرار می‌دهیم. کمی روغن در قابلمه می‌ریزیم و نمک اضافه می‌کنیم.
  12. اجازه می‌دهیم روغن داغ شود و سپس سیب‌زمینی‌ها را با سمت جعفری در قابلمه می‌چینیم.
  13. حالا یک لایه برنج روی سیب‌زمینی‌ها می‌ریزیم و بعد یک لایه از مخلوط گوشت و نخود فرنگی را روی برنج می‌ریزیم.
  14. این کار را ادامه می‌دهیم تا مواد تمام شود. سپس شعله را زیاد کرده تا بخار برنج بالا بیاید و سپس شعله را ملایم می‌کنیم تا برنج دم بکشد.
  15. نخود فرنگی پلو را در ظرف مناسب سرو کرده و در صورت تمایل با چند برگ جعفری تزئین می‌کنیم.

گردآوری شده مجله ی رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا