رسپی
دستور تهیه ی شوید پلو با نخود فرنگی به سبک سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شوید نخود پلو
این نخود پلو با شوید را از یک مجله دیدم و خیلی خوشم آمد. ترکیب فوقالعادهای است و یک پلوی گیاهی خوشمزه به شما میدهد. برای دیدن دستور تهیه، با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه نخود فرنگی پلو (یکی از قدیمیترینهای ایران)
مواد لازم برای تهیه نخود فرنگی پلو
- یک عدد پیاز متوسط
- 250 گرم گوشت چرخکرده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- 2 عدد سیبزمینی متوسط
- یک و نیم پیمانه آب
- 3 پیمانه برنج
- یک و نیم پیمانه نخود فرنگی پخته شده
- نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و تخم گشنیز به میزان لازم
دستور تهیه نخود فرنگی پلو مرحله به مرحله
- ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و در تابهای با کمی روغن، تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود.
- نیازی نیست پیاز را خیلی سرخ کنیم، فقط کافیست نرم شود. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
- در این حین، سیبزمینیها را پوست کرده و به شکل مکعبی کوچک خرد میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم تا کمی تفت بخورند.
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر را همراه با تخم گشنیز اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. با کمک قاشق، گوشت را از هم باز میکنیم.
- وقتی سیبزمینیها کمی برشته شدند، رب گوجهفرنگی را در وسط تابه میریزیم و تفت میدهیم تا خوشرنگ شود.
- سپس رب را با دیگر مواد مخلوط کرده و یک و نیم پیمانه آب به آن اضافه میکنیم.
- حالا نوبت اضافه کردن نخود فرنگی است. اگر نخود فرنگی تازه در دسترس ندارید، میتوانید از کنسرو استفاده کنید.
- اجازه میدهیم مواد با حرارت ملایم بپزند و سس غلیظی بهدست آید.
- وقتی آب سس تقریباً کشیده شد، شعله را خاموش کرده و برنجی که قبلاً شسته و خیس کردهایم را در مقدار مناسبی آب میپزیم.
- پس از اینکه برنج نیمپز شد، آن را آبکش میکنیم. میتوانیم برای تنوع در تهدیگ، از سیبزمینیهای حلقهای و جعفری تازه استفاده کنیم.
- برگهای جعفری را جدا کرده و روی برشهای سیبزمینی قرار میدهیم. کمی روغن در قابلمه میریزیم و نمک اضافه میکنیم.
- اجازه میدهیم روغن داغ شود و سپس سیبزمینیها را با سمت جعفری در قابلمه میچینیم.
- حالا یک لایه برنج روی سیبزمینیها میریزیم و بعد یک لایه از مخلوط گوشت و نخود فرنگی را روی برنج میریزیم.
- این کار را ادامه میدهیم تا مواد تمام شود. سپس شعله را زیاد کرده تا بخار برنج بالا بیاید و سپس شعله را ملایم میکنیم تا برنج دم بکشد.
- نخود فرنگی پلو را در ظرف مناسب سرو کرده و در صورت تمایل با چند برگ جعفری تزئین میکنیم.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی